Προβολή ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικής ταινίας το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, προαύλιο 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου

Ώρα: 19:30

f2f1Προβολή ντοκιμαντέρ του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου: «Η ιστορία της κρανιδιώτικης φορεσιάς»

 

 

Ώρα: 20:00

Poster.jpg

Προβολή της γαλλικής κινηματογραφικής ταινίας: «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» με τους Gérard Depardieu, Alain Delon, κ.α.

Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία που προβάλλει η κινηματογραφική ομάδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας.

Είσοδος ελεύθερη

Δημιουργικός διαγωνισμός νέων

Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ως μέλος της συμμαχίας για την υπεύθυνη πώληση οινοπνευματωδών ποτών συμμετέχει στο Δημιουργικό Διαγωνισμό Νέων με τίτλο: «Άσ” το πάνω μου».

Με μότο «Παρ” το πάνω σου» η Συμμαχία για την Υπεύθυνη Πώληση Οινοπνευματωδών Ποτών – Responsibility Alliance καλεί τους νέους από 18 έως 25 ετών να εμπνευστούν από την αξία της υπευθυνότητας, να δημιουργήσουν και να καταθέσουν τις συμμετοχές τους στον πρώτο της δημιουργικό διαγωνισμό. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναδείξει το ταλέντο των νέων, δίνοντάς τους κίνητρο για να αποτυπώσουν την έννοια της υπευθυνότητας με τον τρόπο που οι ίδιοι την αντιλαμβάνονται.

Από τις 17.09.2018 έως τις 21.11.2018, όσοι νέοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: https://www.astopanomou.com και να ανεβάζουν τις δημιουργίες τους σε όποια κατηγορία επιθυμούν:

Διήγημα

Φωτογραφία

Video

Με Βασικό θέμα την επιρροή που ασκεί η υπευθυνότητα στις φιλικές ή γονεϊκές σχέσεις, στις δραστηριότητές τους, στην ψυχαγωγία ή τη διασκέδασή τους και στην καθημερινότητά τους γενικότερα, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα για να κερδίσουν πλούσια δώρα.

Για πληρέστερη ενημέρωση:

http://www.eddyppy.gr/eddyppy-melos-tis-symmahias-gia-tin-ypeythyni-polisi-oinopneymatodon-poton-symmetehei-sto

https://www.facebook.com/ResponsibilityAlliance/, όπου από τη Δευτέρα 17.09 θα ανεβαίνουν σχετικές πληροφορίες για το διαγωνισμό.

Ελίζα Φοινίτση

Διοικητική Διευθύντρια ΕΔΔΥΠΠΥ

Στο Πόρτο Χέλι διεξήχθη το Σαββατοκύριακο (15 και 16/09) ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τζετ σκι 2018.

jetski3

Στο Πόρτο Χέλι διεξήχθη το Σαββατοκύριακο (15 και 16/09) ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τζετ σκι 2018.

Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Σφυρής, δήλωσε:

«Υποδεχθήκαμε και φέτος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Πόρτο Χέλι που είναι μια ιδανική θαλάσσια πίστα για θαλάσσια αθλήματα, που γίνονται κοντά στη στεριά και από όπου είναι εύκολη και εντυπωσιακή η παρακολούθηση των αγώνων.

jetski1Για άλλη μια χρονιά η Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοῒας (ΕΛΤ) ενέταξε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το Πόρτο Χέλι με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του τζετ σκι.»

Τις απονομές εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας, της Δημοτικής Κοινότητας Πόρτο Χελίου και Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας έκαναν, αντίστοιχα, ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Σφυρής, η Κοινοτική Σύμβουλος Πόρτο Χελίου και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Ερμιονίδας, κα Ελίνα Βαρσοπουλου-Σερέτη και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Μάνος Παπαδημητριου.

jetski2

jetski5

 

 

 

 

 

 

Η ΕΛΤ πρoσέφερε αναμνηστικές πλακέτες στο Δήμο, στη Δ.Κ. Πόρτο Χελίου, στο Λιμεναρχείο και στην Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας.

jetski4

Δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Ερμιονίδας

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και του Δήμου Ερμιονίδας για δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους (πλατείες, λιμάνια, πάρκα, γήπεδα, δημόσια κτήρια, κ.λπ.) του Δήμου Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του  προγράμματος χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή WiFi4EU

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Σφυρής, δήλωσε σχετικά:
 » Η ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών του Δήμου μας είναι σημαντική.  Βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών και εξασφαλίζει συνθήκες ισότιμης συμμετοχής, ακόμη και γι αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και την τεχνολογία. »

Μέλος του Δικτύου για την υποστήριξη των Δήμων και των φορέων τους (όπως η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.) έγινε ο Δήμος Ερμιονίδας

41761498_2237743313169730_1682073024641105920_nΣτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου της 13ης Σεπτεμβρίου 2018 παραβρέθηκε ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Σφυρής, με σκοπό την αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για έργα στους τομείς περιβάλλοντος, ενέργειας και τουρισμού, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020 (ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020), των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) ή άλλων Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.

Στόχος η καταγραφή και ολοκλήρωση των Ώριμων Έργων, πριν από την έκδοση των προσκλήσεων, τα οποία θα αποτελέσουν μια δεξαμενή μελλοντικής αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Το δίκτυο θα υποστηριχθεί από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), ενώ συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων για πρώτη φορά στην Ερμιονίδα

Η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων για πρώτη φορά στην Ερμιονίδα !!!

Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι & φορείς της Ερμιονίδας σας προσκαλούν στο πρώτο τους συλλογικό εγχείρημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στον Πολυχώρο Artiki , παρέα με την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η οποία απαρτίζεται από 80 καλλιτέχνες !!! Μέρος της όμορφης ορχήστρας, οι δύο πολυτάλαντοι συντοπίτες μας : Χρήστος Δρούζας & Σκούρτης Δημήτρης !!!

Ελάτε να περιπλανηθούμε μαζί σε ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι «Από το Αιγαίο έως το Μπουένος Άιρες» !!!

Σας περιμένουμε !

== Έργα ==

Γιάννης Κωνσταντινίδης: Δωδεκανησιακή Σουίτα
Νικολάι Ρίμσκυ – Κόρσακοφ: Σεχραζάτ
Τζόρτζ Γκέρσουιν: Γαλάζια Ραψωδία

και αποσπάσματα από Οπερέτες, Μιούζικαλς & καρτούνς!

== Συντελεστές ==

Σόλο πιάνο: Δανάη Βρίτσιου
Σοπράνο: Ζωή Κασιούμη
Τενόρος: Δημήτρης «Πάπιας» Σκούρτης
Διεύθυνση: Χρήστος Δρούζιος
και η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ

== Διοργάνωση ==

Πολιτιστικοί Φορείς Αργολίδας
Δήμος Ερμιονίδας
Περιφερειακή Ενότητα Ερμιονίδας
Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ

Εκ μέρους της τριμελούς επιτροπής Πολιτιστικών Φορέων Ερμιονίδας,
Κωστής Σκούρτης

neoi

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής: “Οργάνωση, λειτουργία, ανάπτυξη & διοίκηση λιμένων”

1. Προκήρυξη

http://www.uniwa.gr/wp-content/uploads/2018/08/%CE%A0%CE%9C%CE%A3-%CE%9F%CF%81%CE%B3%CE%B1%CC%81%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%9B%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CC%81%CE%B1-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CC%81%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%94%CE%B9%CE%BF%CE%B9%CC%81%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%9B%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CC%81%CE%BD%CF%89%CE%BD.pdf

 

2. Αίτηση εγγραφής

http://www.uniwa.gr/wp-content/uploads/2018/08/%CE%91%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%93%CE%97%CE%A3-1-004.pdf

3. Υπόδειγμα συστατικής επιστολής

http://www.uniwa.gr/wp-content/uploads/2018/08/%CE%A5%CE%A0%CE%9F%CE%94%CE%95%CE%99%CE%93%CE%9C%CE%91-%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%95%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%9B%CE%97%CE%A3.pdf

Χαιρετισμός Δημάρχου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Αγαπητοί μαθητές, Σεβαστοί εκπαιδευτικοί, φίλοι Γονείς

Σας καλωσορίζω στα Σχολεία του Δήμου μας και εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να είναι δημιουργική.

Ένα νέο ξεκίνημα με νέες προσπάθειες και με συνεχείς αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την Σχολική σας ζωή, κάθε χρόνο ξεκινά γεμάτο όνειρα, αξίες και δίψα για μόρφωση και γνώσεις και απαιτεί κόπους και θυσίες.

Παράλληλα, απευθύνω τις  θερμότερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που καλούνται κάθε χρονιά να υλοποιήσουν το έργο τους, πολλές φορές με ελλείψεις και αντιξοότητες.

Στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, να έχουν κουράγιο στο δύσκολο δρόμο των παιδιών τους  και να έχουν αποτέλεσμα οι κόποι και οι θυσίες τους.

Η Διοίκηση του Δήμου και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας.

Κοινός μας στόχος , άλλωστε , είναι να δώσουμε στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Η μέχρι τώρα συνεργασία μας (γονέων, εκπαιδευτικής κοινότητας  και μαθητών) εξασφαλίζει την υλοποίηση των στόχων σας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ