Δελτίο Τύπου

xoroi

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

& ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κρανίδι, 13.03.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας βρέθηκε στην Καρδίτσα προσκεκλημένη από τη Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας» προκειμένου να πάρει μέρος στην εκδήλωση « 11 Μαρτίου 1943, Καρδίτσα, η πρώτη ελεύθερη πόλη της Ευρώπης», αφιερωμένη στην απελευθέρωση της πόλης από τα ιταλικά στρατεύματα.

Την Κυριακή το πρωί τα έξι χορευτικά που έπαιρναν μέρος στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς με τα λάβαρα και τις φορεσιές τους, για να πάνε στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της πόλης, αγήματος στρατού και Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Η πομπή κατόπιν κατευθύνθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου ο υπεύθυνος της εκδήλωσης κ. Γιάννης Καρβούνης με ομιλία του αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα σχετικά με την απελευθέρωση της πόλης κι ακολούθησε χορός όλων μαζί των χορευτικών ομάδων με ένα παραδοσιακό τραγούδι που ιστορεί στην κατάληψη του υψώματος 731 από τους Έλληνες στρατιώτες κατά τις νικηφόρες μάχες του Ελληνοϊταλικού πολέμου.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης με ομιλίες και παράσταση 15 λεπτών από κάθε χορευτική ομάδα με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Η χορευτική μας ομάδα, με την εξαίρετη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνισή της, παρουσίασε χορούς των νησιών του Αργοσαρωνικού κα τον Κοιλαδιώτικο μεταφέροντας θαλασσινούς ήχους στα χιονισμένα βουνά της Θεσσαλίας.

 Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Κοιλαδιώτικο, τον  δικό μας τοπικό χορό από την Κοιλάδα, το ομώνυμο παραθαλάσσιο γραφικό χωριό της Ερμιονίδας, για τον  οποίο οι χορευτές μας καταχειροκροτήθηκαν, και παρουσιάστηκε πρώτη φορά επίσημα σε εκδήλωση εκτός των ορίων της Ερμιονίδας.

Εκ μέρους του Δήμου, την αποστολή συνόδεψαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Μπουρίκας και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου. κα. Κέλλυ Μήτσου.

 

Παραλαβή προϊόντων (ΤΕΒΑ)

Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, η οποία υλοποιεί στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD), στο πλαίσιο των Αποκεντρωμένων προμηθειών

καλεί

τους Δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) του Δήμου Ερμιονίδας που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD),

να προσέλθουν για την παραλαβή κοτόπουλου, πατατών, μήλων, αχλαδιών και λάχανου

στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ερμιονίδας (αγροτικές αποθήκες),

στην περιοχή Αυλώνα Κρανιδίου

την Πέμπτη 22.03.2018, ώρες: 09:00 – 13:00 

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί, με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και του αριθμού ΑΜΚΑ (σε επίσημο έγγραφο)

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δε δύναται να προσέλθει αυτοπροσώπως στο σημείο διανομής, τα προϊόντα μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο, που θα φέρει εξουσιοδότηση του ωφελούμενου, με σφραγίδα βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής του ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, έχοντας μαζί και τον αριθμό ΑΜΚΑ του ωφελούμενου (σε επίσημο έγγραφο)

Αν ο ωφελούμενος δεν προσέλθει την ημέρα της διανομής, θα προϊόντα θα παραδοθούν σε δομές συσσιτίων.

Αδέσποτο για υιοθεσία

02

Αυτός είναι ο Περικλής.  Άλλο ένα αδεσποτάκι της Ερμιόνης!  Μόλις τρισήμισυ μηνών.  Εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος.  Δίνεται μόνο με συμβόλαιο υιοθεσίας.

Και….. για τους κατοίκους της Ερμιονίδας, δίδεται με 7 δωρεάν μαθήματα κοινωνικοποίησης και βασικής υπακοής.

Για πληροφορίες, καλέστε στο 6981852473 ή στείλτε μήνυμα στο site του Δήμου.

01

Ανακοίνωση Προέδρου Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Κρανίδι, 27-02-2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Σχετικά με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ενημέρωση Πελοποννήσου» της 23-02-18 και την αναδημοσίευσή του στο ιστολόγιο «villadidimo.brodimas.gr» την 26-02-18 με ερώτημα για τον υπεύθυνο χλωρίωσης (απολύμανσης) του νερού των δικτύων ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., σας ενημερώνουμε ότι έχει ληφθεί η υπ’ αριθμ. 19/2018 (ΑΔΑ:ΩΙ9ΩΟΡ3Θ-Φ4Ω) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. «Ορισμός Υπευθύνων Απολύμανσης Νερού Ύδρευσης για το έτος 2018», όπως γίνεται στην αρχή κάθε χρόνου. Η απόφαση αυτή βάση της Υ.Μ. 5673/4.12.57 (Φ.Ε.Κ. 5/Β/1958) έχει διαβιβαστεί στην αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αργολίδας.

Η απόφαση αυτή ορίζει τρεις (3) υπαλλήλους για κάθε μία εκ των τριών (3) ζωνών ελέγχου του Δήμου Ερμιονίδας (2 της Δ.Ε. Κρανιδίου και 1 της Δ.Ε. Ερμιόνης) και αναλυτικά τις αρμοδιότητές τους με σκοπό τον έλεγχο της αποτελεσματικής απολύμανσης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της Υ.Μ. 5673/4.12.57. Για την πιστοποίηση του ελέγχου τηρείται ημερήσιο πρόγραμμα Παρακολούθησης Υπολειμματικού Χλωρίου με σκοπό τη διατήρηση της συγκέντρωσης του έως 0,2 mg/l, όπως ορίζεται στην Υ.Μ. 5673/4.12.57 και στην Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας Γ1δ/ Γ.Π. 37193/19-6-17.

Αναδεικνύεται λοιπόν ότι η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. έχει πράξει όλα τα απαραίτητα σχετικά με το θέμα αυτό, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία και τηρεί όλα όσα προβλέπονται στο Πρόγραμμα Παρακολούθησης Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης. Παρακαλούμε λοιπόν τα έντυπα, τις εφημερίδες και τα ιστολόγια πριν αναρτήσουν οποιοδήποτε ερώτημα ή οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την παροχή νερού της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., κατ” αρχάς να ενημερώνονται εγγράφως μετά από ερώτημα προς τη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους παραπάνω αναφερόμενους να ενημερώσουν άμεσα τους αναγνώστες τους για την παρούσα απάντηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Δημοσιεύσεις ή αναρτήσεις με γενικόλογα ερωτήματα ή αυθαίρετες διαπιστώσεις που πραγματοποιούνται χωρίς την παραπάνω διαδικασία, είναι δυνατό να προκαλέσουν αμφιβολίες ή φόβο στους καταναλωτές για την ποιότητα του νερού, βλάβη στην αξιοπιστία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. και θα θεωρηθούν σκόπιμες να βλάψουν την Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της. Επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας μετά από κάθε άλλη μελλοντική παρόμοια ενέργεια.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

Ιωάννης Πάλλης

 

Το URL της ανακοίνωσης είναι: Απολύμανση νερού δικτύων Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ.

 

Με τιμή,

Για τη Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

Ιωάννης Πάλλης

Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

Δ.Ε.Υ.Α. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Άγ. Παντελεήμονας – Μπαρδούνια

21300 Κρανίδι

Τηλ. 27540.22945

Fax: 27540.23391

E-mail: dkranid@otenet.gr

Ανακοίνωση Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Πελοποννήσου

komvos2

Μπορείτε να αναζητήσετε τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου στο:

https://cloudup.com/cMqL6gckm0R