ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ      

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                             Κρανίδι, 12-12-2017                                         

Το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει προς τους συμπολίτες μας τα παρακάτω:

  1. στον Παιδικό σταθμό Κρανιδίου, ο οποίος λειτουργεί από τις 07:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. (ολοήμερο) δημιουργήσαμε μετά από πάρα πολλά χρόνια δωμάτιο ύπνου νηπίων με σύγχρονο εξοπλισμό.
  1. το χρηματικό ποσό που απαιτήθηκε για τον εξοπλισμό κάλυψε εξ ολοκλήρου η οικογένεια του κου Γιώργου Βαρδινογιάννη και της κας Αριέττας Βαρδινογιάννη τους οποίους ευχαριστούμε θερμότατα.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος  Κυριακή Μήτσου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22449959_2009481992662531_7266085191984214161_n

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ : «Θεομπαίχτης ο Τάσος Λάμπρου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΑΥΓΟΥ – ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΑΜΠΑΓΙΑΝΝΑ.
Επειδή ο κος Λάμπρου διέδωσε και μάλιστα καταφέρεται σε εμένα «ο Δήμαρχος δεν σέβεται ούτε ιερό ούτε όσιο και ότι έχω χάσει κάθε έλεγχο και αξιοπρέπεια» και διαστρεβλώνει τα ονόματα έχω να δηλώσω τα εξής:
Ο Τάσος Λάμπρου αφού είναι ανίκανος να κάνει αντιπολίτευση γιατί η παρούσα Δημοτική πλειοψηφία έχει μεγάλο έργο να επιδείξει, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το λάθος μιας υπαλλήλου προκειμένου να χτυπήσει το θρησκευτικό αίσθημα των δημοτών της Ερμιονίδας.
Ένας άνθρωπος που κόπτεται δήθεν για τον τόπο μας, αν αυτός ήταν ο σκοπός του θα είχε σπεύσει να ενημερώσει για το λάθος. Όμως ο μόνος του στόχος ήταν να θίξει τον Δήμαρχο, ο οποίος και δεν έχει υπογράψει καμία τέτοια απόφαση που περιέργως με το που αναρτήθηκε ο κύριος Λάμπρου την είδε λες και την περίμενε και αμέσως την προώθησε σε όλο το διαδίκτυο. Άραγε είχε πρόθεση να προστατεύσει το Δήμο από την έκθεση ή ο στόχος του ήταν άλλος;
Τέτοιου είδους παιχνίδια δεν ταιριάζουν στον Δημήτρη Σφυρή και δεν θα μπει σ΄αυτήν τη διαδικασία. Όσον αφορά το θεσμικό κομμάτι της υπόθεσης θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.
1. Δεν έχω υπογράψει καμία τέτοια απόφαση. Να μην χαίρεται λοιπόν ο κ. Λάμπρου.
2. Σήμερα σε σύγκληση όλων των υπαλλήλων ζήτησα ποιος ανάρτησε την απόφαση Δημάρχου ανυπόγραφη και ποιος διαστρέβλωσε τα ονόματα.
3. Μετά από αυτή τη διαδικασία παρουσία όλων θα προβώ στα νόμιμα και στην διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία.
Σεβόμενος τους θεσμούς και την εκκλησία πιστεύω ότι δεν πρέπει να παίζει κανείς και κυρίως με το θρησκευτικό συναίσθημα.
Επιφυλάσσομαι κάθε δικαιώματός μου όπως και η εκκλησία υποθέτω που ήρθα σε επαφή μαζί της για τυχόν σκοπιμότητα εφ΄ όσον πήρε τέτοιες διαστάσεις.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΦΥΡΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

24174373_2034110243533039_7863684008350701288_nΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή
Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.
Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας.
Μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου και ειδικότερα, αυτοί που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Δημιουργείται ένα δίκτυο δομών για την ολοκληρωμένη υποστήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, εξασφαλίζει την αμεσότητα αντιμετώπισης των αιτημάτων και κινητοποιεί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής και ευρύτερης κοινότητας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Δημιουργείται δίκτυο δομών για την παροχή υπηρεσιών και προγραμμάτων που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής.
Μεταξύ άλλων ο δημότης αποκτά πρόσβαση σε υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω γήρατος, εξαρτήσεις, ενδοοικογενειακή βία, προβλήματα σχέσεων, άγχος, κατάθλιψη, στήριξη οικογένειας, παιδιών, εφήβων κλπ).
Στοχεύει στην κοινωνική ένταξη και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου (κοινωνικό παντοπωλείο, φαρμακείο, γραφείο απασχόλησης Δήμου κλπ).
«Είναι σημαντικό για το Δήμο μας να δημιουργηθεί το δίκτυο των υπηρεσιών και των δομών που προσφέρει η λειτουργία του κέντρου κοινότητας. Η χημεία που υπάρχει μεταξύ των Δήμων της Αργολίδας και της Περιφέρειας θα βοηθήσει στην εφαρμογή του σχεδίου κοινωνικής πολιτικής στους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης. Ο συντονισμός και η δημιουργία δικτύου στήριξης θα εξασφαλίσει την πραγματική αποτύπωση από το εκάστοτε Δήμο, των αναγκών για τον κάθε κάθε δημότη, χωρίς την διαμεσολάβηση τρίτων, και θα βοηθήσει στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε η ανθρωπιστική κρίση» τόνισε ο Δημήτρης Σφυρής.

23905633_2034110326866364_4837924280745421664_n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 6η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρανίδι 30 Οκτωβρίου 2017
Θέμα: 7η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η γιορτή ροδιού Ερμιόνης το διήμερο 28&29 Οκτωβρίου την οποία τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου. Ο Δήμος Ερμιονίδας στα πλαίσια τις περαιτέρω ανάδειξης και προβολής των τοπικών προϊόντων που παράγονται και καλλιεργούνται στον τόπο μας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς και του μεταποιητικού τομέα και στηρίζει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες τους.
Το ρόδι της Ερμιόνης αξίζει να βρει τη θέση του στις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.
 Με χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ήδη από τις 4 Οκτωβρίου το εκλεκτό και ποιοτικό προϊόν της Ερμιόνης, το ρόδι, πήρε την έγκριση από την Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής Παραγωγής& Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων για τον χαρακτηρισμό του ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).
Το πρώτο λοιπόν βήμα έγινε!
Στις 4 Δεκεμβρίου ο σχετικός φάκελος θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες προκειμένου το Ρόδι της Ερμιόνης να αποκτήσει Ονομασία Προέλευσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού&Παιδείας, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν και συνεργάστηκαν για να στεφθεί η 7η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης με απόλυτη επιτυχία.
Συγκεκριμένα:
 Tην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ερμιόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερμιόνης «Βιτόριζα», την Φυσιολατρική Ομάδα Αργολίδας, τον Ιππικό Σύλλογο Ερμιονίδας, τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, τη χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, τη χορευτική ομάδα Ερμιόνης και τους επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές.
 Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε σε όλους όσοι συμμετείχαν με περίπτερα στην έκθεση, στους ροδοπαραγωγούς για την προσφορά τους σε καρπό ,στον Σεφ Γιάννη Μπασιμακόπουλο που μαγείρεψε εκλεκτές συνταγές με βάση το Ερμιονίτικο ρόδι προσφέροντάς τες στους επισκέπτες και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την κάλυψη της εκδήλωσης.
 Την εκδήλωσε παρουσίασε για μια ακόμη χρονιά η συμπολίτισσά μας, δημοσιογράφος-παρουσιάστρια κ. Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΗΤΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟY

 

22449959_2009481992662531_7266085191984214161_n22406089_2009482119329185_1474217993886741417_n

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟY

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής ως εισηγητής στο Συνέδριο Θαλάσσιου Τουρισμού yachting και κρουαζιέρας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η Ερμιονίδα μπορεί να αποτελέσει την ιδιαιτερότητα ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού. Ποιές είναι οι ενέργειες του Δήμου και τι πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια.
-Η Ερμιονίδα αποτελεί το κέντρο της Ανατολικής Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού.
-Με δικούς του πόρους ο Δήμος εκπόνησε μελέτες για υποδομές που είναι απαραίτητες για τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως αγκυροβόλια κρουαζιερόπλοιων, υδατοδρόμια για υδροπλάνα σε Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Μάλιστα απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του Υπουργείου είπε: Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για θαλάσσιο τουρισμό όταν ο νόμος για τα υδατοδρόμια έχει αλλάξει 3 φορές και ακόμη δεν έχει υπογραφεί ο τελευταίος;;; 13 μήνες έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση έχοντας σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να τροποποιηθούν και να εγκριθούν- αδειοδοτηθούν οι μελέτες των υδατοδρομίων.
– Η τοποθέτηση παροχών ρεύματος και νερού (θα ξεκινήσει στα » Μανδράκια” Ερμιόνης η τοποθέτησή τους) και η υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων για την εξυπηρέτηση των σκαφών στα δύο τουριστικά λιμάνια.
– Η λειτουργία του τουριστικού καταφυγίου, το καλοκαίρι του 2018, στο Πόρτο Χέλι και η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο της Μαρίνας στην Ερμιόνη. Συμπληρώνοντας και απευθυνόμενος στην Κεντρική Διοίκηση είπε : » Ποιό είναι το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για επένδυση στον τουρισμό, όταν δεν έχετε αξιολογήσει τους κατατιθεμένους φακέλους επένδυσης και δεν έχετε ανοίξει τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα»;;!!!
– Η αξιοποίηση των Αρχαιολογικών χωρών, ενάλιων αρχαιοτήτων και η δημιουργία καταδυτικών κέντρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κεντρική Διοίκηση.
– Η ολοκλήρωση και ένταξη στο δίκτυο γαστρονομίας της Πελοποννήσου, της χώρας και της Μεσογείου με την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
– Η αξιοποίηση, όπως αυτή στο Δήμο Ερμιονίδας των γυρισμάτων του Σουηδικού survivor, των φυσικών πόρων και του τουριστικού προϊόντος , δημιουργώντας δίκτυα συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους Δήμους Πελοποννήσου, καθώς και του Σαρωνικού.
Όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για την ασφάλεια των επισκεπτών του yachting και των κρουαζιέρων, όταν υποβαθμίζονται τα Λιμεναρχεία και προσπαθείτε να καταργήσετε τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι έτοιμος να βοηθήσει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και όχι μόνο. Εσείς πρέπει να καταθέσετε την πολιτική και ουσιαστική βούληση σας για να μην μείνουμε μόνο στην καταγραφή της παθογένειας και έρθουμε του χρόνου να λέμε τα ίδια. Όταν οι συγκυρίες που επικρατούν στις άλλες χώρες της Μεσογείου και την κατάσταση στην Τουρκία ωθούν τους τουρίστες στη χώρα μας κι εμείς δεν κάνουμε καμία προσπάθεια.»

 

 

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» συζητήθηκαν και εκκρίθηκαν μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

• «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ»
• «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ-ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ»
•ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ-ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ-ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ
•ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.
Η ολοκλήρωση του αποχετευτικού, ένα έργο που σταμάτησε δύο φορές με ενέργειες ορισμένων , ξεκινάει, η συντήρηση- ασφαλτόστρωση της συνδετήριας οδού Ερμιόνης- Πορτοχελίου έργο ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας , η σύνδεση του Αρχαίου θεάτρου Επιδαύρου – Κρανιδίου- Πορτοχελίου που θα συμβάλλει σ την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας , καθώς και η κάλυψη έκτακτων αναγκών για τον Δήμο μας εγκρίθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο χάρη στην άριστη συνεργασία του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημητρίου Σφυρή με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο και τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Τ. Τζανή στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

22549606_2010033419274055_7858488526103221361_n

Δελτίο Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Πληροφορίες: Δήμητρα Αξαρλή
27540-23461
e-mail : bookrani@otenet.gr
Κρανίδι, 8/9//2017

Δελτίο Τύπου

Επιμορφωτικό Σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου με θέμα «Δημιουργική – Ανατρεπτική Γραφή» στο πλαίσιο “δρόμοι πολιτισμού Αργολίδας” που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το σεμινάριο διεξήχθη στις 5-6-7 Σεπτεμβρίου 2017 , στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης,  με διδάσκουσα-εμψυχώτρια την   Άλκηστι Κοντογιάννη, Ομότιμη Καθηγήτρια του ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Στο τέλος του σεμιναρίου δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η Πρόεδρος

Κυριακή  Μήτσου

grafi1grafi2

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΦΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί μαθητές, Αξιότιμοι εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες,

Εύχομαι από καρδιάς η σχολική σας χρονιά να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά, προκειμένου να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας, καθώς και σε ένα καλύτερο αύριο για εσάς και τις οικογένειές σας.

Στο νέο ξεκίνημα των μαθητών, οι ευχές όλων μας συνοδεύουν την προσπάθειά τους.
Η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη, χρειάζεται επιμονή, υπομονή, θέληση, αλλά και θυσίες για φτάσετε τους στόχους και τα όνειρα σας.

Ταυτόχρονα, θα ήθελα να δώσω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μιας και είναι εκείνοι που καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα επίπονο έργο και αυτή τη χρόνια.

Στους γονείς και τους κηδεμόνες εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο για να σταθούν σωστά δίπλα στα παιδία τους.

Επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, εργαζόμαστε σκληρά και συντονισμένα, προκειμένου να δώσουμε στους δημότες μας και πρωτίστως στα παιδιά μας την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι δίπλα σας, στηρίζοντας σας μέσω των δύο Σχολικών Επιτροπών και μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, των οποίων οι υπεύθυνοι θα βρίσκονται, όπως πάντα, καθημερινά σε συνεργασία μαζί σας.

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας
Δημήτρης Σφυρής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Δημοτική Βιβλιοθήκη
21 300
Πληροφορίες: Δήμητρα Αξαρλή
27540-23461
e-mail : bookrani@otenet.gr                                                        

                                                                                                                  Κρανίδι, 31/8/2017

Δελτίο Τύπου

Επιμορφωτικό Σεμινάριο πραγματοποιείται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου με θέμα «Δημιουργική – Ανατρεπτική Γραφή» στο πλαίσιο “δρόμοι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ” που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

«Όλοι είμαστε εν δυνάμει συγγραφείς γιατί, εκτός από την Αργολίδα ζούμε όλοι στον τόπο της γλώσσας.
Στο σεμινάριο αυτό θα επιχειρήσουμε με ιδιαίτερα και ποικίλα ερεθίσματα να δημιουργήσoυμε πρωτότυπα, προσωπικά και ομαδικά γραπτά κείμενα τα οποία θα αποτελούν λόγο υφασμένο με μνήμες, επιθυμίες και όνειρα.
Τα κείμενα αυτά θα τα επεξεργαστούμε και θα τα εκφράσουμε με θεατρικές και δημιουργικές τεχνικές.»

Διδάσκει και εμψυχώνει η Άλκηστις Κοντογιάννη, Ομότιμη Καθηγήτρια του ΤΘΣ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου .
Απευθύνεται σε ενήλικες,.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 5-6-7 Σεπτεμβρίου, 18:00-21:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Συγγρού)
Πληροφορίες-Συμμετοχές: 27540-23461
Eείσοδος δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, απαιτείται προεγγραφή. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η Πρόεδρος
Κυριακή Μήτσου