Δελτίο Τύπου Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης

                Ερμιόνη , 23/10/2018

 

 

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

 

Μετά το οδυνηρό περιστατικό της απώλειας του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, Δάγκλη Χρήστου, ενημερώνουμε τους δημότες μας, επισκέπτες και φίλους του ροδιού, που πάντα μας στηρίζουν με την παρουσία τους, ότι η 8η  Γιορτή Ροδιού θα πραγματοποιηθεί 27 & 28 Οκτωβρίου 2018  στο λιμάνι της Ερμιόνης, όπως είχε προγραμματιστεί, και αφιερώνεται στη μνήμη του αείμνηστου Χρήστου Δάγκλη.

Λόγω όμως του πένθους δε θα πραγματοποιηθούν οι μουσικές εκδηλώσεις .

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας και την ενεργή συμμετοχή σας την 8η  Γιορτή Ροδιού, ώστε να πετύχουμε την καλύτερη προβολή του «Ροδιού Ερμιόνης» και του Τόπου μας.

 

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΜΕΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Ψήφισμα για τον θάνατο του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΑΓΚΛΗ

Ο ξαφνικός θάνατος του φίλου και συνεργάτη Χρήστου Δάγκλη μας συγκλόνισε όλους και μας γέμισε θλίψη.

Πορεύθηκε με ήθος, αξιοπρέπεια, τιμιότητα κι εργατικότητα στη ζωή του.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την προσφορά του στους ανθρώπους και στον τόπο του.

Εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αντί στεφάνου θα κατατεθεί το αντίστοιχο ποσό στην εθελοντική ομάδα Αλληλεγγύη του Δήμου Ερμιονίδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου

Ιωάννης Κοντοβράκης

 

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας για το θάνατο του Προέδρου του Συμβουλίου της Δ.Κ. Ερμιόνης, Χρήστου Δάγκλη

            

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            

N. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 

Κρανίδι, 17 Οκτωβρίου 2018

 

 

Περίληψη της υπ’ αρ. 210/2018 απόφασης

του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, με την υπ’ αρ. 210/2018 απόφασή του με θέμα: «Έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο του Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, Χρήστου Δάγκλη», αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

α. Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος, Χρήστου Δάγκλη

β. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κατά την ημέρα της κηδείας

γ.  Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίασή του

δ. Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου

ε. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία και να παρακολουθήσει την επικήδειο πομπή

στ. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του εκλιπόντος

ζ. Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας

η. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Κήρυξη Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

24174373_2034110243533039_7863684008350701288_n

Με ενέργειες του Δημάρχου Ερμιονίδας και λεπτομερή καταγραφή και κοστολόγηση ανά Δημοτική και Τοπική Κοινότητα, ο Δήμος Ερμιονίδας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πρόσφατη θεομηνία.

Από την πρώτη ημέρα της θεομηνίας, με απόφαση Δημάρχου, ο Δήμος προχώρησε σε πρώτη φάση στην αποκατάσταση των δρόμων.

Με πρόσφατη απόφαση (στις 08.10.2018) του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Ιωάννη Ταφύλλη, ο Δήμος μας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Με τα νέα κονδύλια που θα προκύψουν με την απόφαση του κ. Ταφύλλη, ο Δήμος μας προγραμματίζει την επόμενη φάση αποκατάστασης των δρόμων.

Στις 10.10.2018 υπεγράφη και η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για χρηματοδότηση του Δήμου μας με το ποσό των 250.000,00 ευρώ «για την πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες»

43950357_2254772618133466_7586700046347796480_n

43878353_2254772578133470_8805159973047762944_n

Δελτίο Τύπου για τον κυκλώνα

IMG_3309

Προετοιμασμένος απεδείχθη ο Δήμος και το αρμόδιο Τμήμα Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας του Δήμου ενόψει των ακραίων φυσικών φαινομένων («Ξενοφών» και «Ζορμπάς»).

Η συντονισμένη προετοιμασία, που ξεκίνησε προ ημερών με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου και της ΔΕΗ, με επικεφαλής το Δήμαρχο και Πρόεδρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Δημήτρη Σφυρή, απέτρεψε μεγάλες καταστροφές στην Ερμιονίδα και τα λιμάνια Πόρτο Χελίου, Ερμιόνης και Κοιλάδας.

IMG_3308

«Στόχος μας ήταν η άμεση παρέμβαση ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο των κεντρικών δρόμων και να αποκατασταθούν τα δίκτυα της ΔΕΗ. Το κυριότερο μέλημά μας, όμως, ήταν η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Ασταμάτητα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία και Υπηρεσία Περιβάλλοντος), σε συνεργασία με τους Προέδρους και τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, καταγράφουν τις ζημιές, ενώ παράλληλα ζητήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου αφενός να κηρυχθεί ο Δήμος Ερμιονίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφετέρου τη συνδρομή τεχνικής υποστήριξης στο Δήμο μας για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές ενόψει της περιόδου της ελαιοκομιδής και στις κτηνοτροφικές μονάδες.

admin-ajax (1)

 

 

 

 

 

 

 

Οφείλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και τη ΔΕΗ με τη συνεργασία των οποίων, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Να ευχαριστήσω, επίσης, τους εργαζόμενους και χειριστές μηχανημάτων του Δήμου, καθώς και τους ιδιώτες χειριστές μηχανημάτων, οι οποίοι και μετά την παύση των ακραίων καιρικών φαινομένων συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

1

 

2

 

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους ψαράδες της περιοχής, τους ιδιοκτήτες σκαφών και όλους τους πολίτες που ακολούθησαν τις οδηγίες μας.

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Δήμος Ερμιονίδας

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας

 

Παραθέτουμε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε την Πέμπτη 27.09.2018, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε για το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, για ενημέρωση των δημοτών και τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Επίσης, ενημερώνουμε τους δημότες, καταστηματάρχες και λοιπούς δραστηριοποιούμενους στην ευρύτερη περιοχή, όπως μεριμνήσουν για τα κινητά πράγματα που διαθέτουν και είναι εκτεθειμένα σε ασκεπείς χώρους, λόγω των καταιγίδων και των ισχυρών ανέμων που προβλέπεται ότι θα επικρατήσουν.

Συνιστάται στους δημότες και στους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, όταν τα προαναφερόμενα έκτακτα καιρικά φαινόμενα εκδηλώνονται με μεγάλη ένταση.

Οι ιδιοκτήτες σκαφών θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ασφαλή πρόσδεση των ελλιμενισμένων σκαφών τους και να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Τέλος, οι δημότες θα πρέπει να ενημερώνονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και το χρονικό προσδιορισμό εξασθένησής της.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής

Ακολουθεί το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίαemy:

Στο Πόρτο Χέλι διεξήχθη το Σαββατοκύριακο (15 και 16/09) ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τζετ σκι 2018.

jetski3

Στο Πόρτο Χέλι διεξήχθη το Σαββατοκύριακο (15 και 16/09) ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τζετ σκι 2018.

Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Σφυρής, δήλωσε:

«Υποδεχθήκαμε και φέτος το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Πόρτο Χέλι που είναι μια ιδανική θαλάσσια πίστα για θαλάσσια αθλήματα, που γίνονται κοντά στη στεριά και από όπου είναι εύκολη και εντυπωσιακή η παρακολούθηση των αγώνων.

jetski1Για άλλη μια χρονιά η Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοῒας (ΕΛΤ) ενέταξε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα το Πόρτο Χέλι με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του τζετ σκι.»

Τις απονομές εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας, της Δημοτικής Κοινότητας Πόρτο Χελίου και Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας έκαναν, αντίστοιχα, ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Σφυρής, η Κοινοτική Σύμβουλος Πόρτο Χελίου και μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  Ερμιονίδας, κα Ελίνα Βαρσοπουλου-Σερέτη και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Μάνος Παπαδημητριου.

jetski2

jetski5

 

 

 

 

 

 

Η ΕΛΤ πρoσέφερε αναμνηστικές πλακέτες στο Δήμο, στη Δ.Κ. Πόρτο Χελίου, στο Λιμεναρχείο και στην Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας.

jetski4

Δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Ερμιονίδας

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων και του Δήμου Ερμιονίδας για δωρεάν WiFi σε δημόσιους χώρους (πλατείες, λιμάνια, πάρκα, γήπεδα, δημόσια κτήρια, κ.λπ.) του Δήμου Ερμιονίδας, στο πλαίσιο του  προγράμματος χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή WiFi4EU

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Σφυρής, δήλωσε σχετικά:
 » Η ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών του Δήμου μας είναι σημαντική.  Βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών και εξασφαλίζει συνθήκες ισότιμης συμμετοχής, ακόμη και γι αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και την τεχνολογία. »