Στο παλμό της αποκριάς όλη η Ερμιονίδα !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 27/2/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ερμιονίδας οι οποίες έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου, του  Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Πρόνοιας Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Παιδείας, των Τοπικών Κοινοτήτων και των κατά τόπους καρναβαλικών επιτροπών και φορέων.

Η εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού Μουσείου του Δήμου Ερμιονίδας γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη στην Κάτω Πλατεία Κρανιδίου στην ταβέρνα – ουζερί «Το Στέκι», σε μια ξεχωριστή αποκριάτικη  βραδιά με χαρά, κέφι και αναβίωση αποκριάτικων τραγουδιών.

Την Κυριακή 15.02.2015 στην Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας πραγματοποιήθηκε παρέλαση μασκαράδων όπου μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν με αποκριάτικα τραγούδια και χόρεψαν το γαϊτανάκι .

koilada3

koilada1

Το μεσημέρι της Κυριακής στη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου αναβίωσε το αποκριάτικο έθιμο «Λύριζα». Ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι όπως γινόταν παλιά στην Κάτω Πλατεία  Κρανιδίου με πολύ κέφι, χορό, κρασί αλλά και υπέροχες λιχουδιές που προσφέρθηκαν σε όλους. Ουσιαστική ήταν η συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Δήμου Ερμιονίδος η οποία ξεκίνησε το γλέντι και ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους.
lyriza1

 

lyriza2

Το Σάββατο 21.02.2015 στην Τοπική Κοινότητα Διδύμων μικροί και μεγάλοι ντυμένοι μασκαράδες παρέλασαν και γιόρτασαν τις απόκριες με πολύ χορό κέφι και παιχνίδια ( γαϊτανάκι, κρυμμένο θησαυρό κ.α. )

didima1

 

DIDIMA2

 

DIDMA3

 

Το απόγευμα του Σαββάτου η  Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου  μαζί με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Energy Art» διοργάνωσαν μια εκδήλωση για τα παιδιά με ζωγραφική, αποκριάτικες κατασκευές, face painting κ.α. Ακολούθησε η καρναβαλική λαμπαδηδρομία όπου μικροί και μεγάλοι μασκαράδες κρατώντας δάδες και τύμπανα πλημμύρισαν τους δρόμους του Πορτοχελίου χορεύοντας και τραγουδώντας.

energy1

 

energy2

 

lampades1

 

lampades2

 

Το πρωί της Κυριακής 22.02.2015 η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης διοργάνωσε στην πλατεία του Πεύκου  αποκριάτικο γλέντι με ζωντανή μουσική. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ικανοποιητική  και παρά τις μη ευνοϊκές συνθήκες στήθηκε το γλέντι με πολύ χορό. Τους μικρούς μας φίλους περίμεναν πολλές εκπλήξεις, λιχουδιές και αποκριάτικα παιχνίδια.

ermioni peyko2

 

ermioni peyko

Το κλείσιμο των αποκριάτικων εκδηλώσεων έγινε την Κυριακή το μεσημέρι με το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι «Ανακυκλωμένα Μασκαρέματα». Η Παράδοση του Καρναβαλιού που συνεχίστηκε για 26η χρονιά προσέλκυσε εκατοντάδες ντόπιους αλλά και επισκέπτες. Όλα ξεκίνησαν στις 3.30μμ στον κεντρικό δρόμο του Πορτοχελίου όπου άρματα και ομάδες καρναβαλιστών έκαναν την εμφάνιση τους   με πολύ χορό κέφι και ξεσήκωσαν τους θεατές ακόμη και κάτω από την βροχή. Το Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι, πέραν της εορταστικής ατμόσφαιρας προσπάθησε να περάσει και το μήνυμα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω του συστήματος των τριών κάδων και να δείξει ότι η ανακύκλωση είναι τρόπος ζωής, πολιτισμού αλλά και «καρναβαλική τέχνη».

portoheli7

 

portoheli5

 

portoheli6

 

portoxeli3

 

portoheli4

 

portoheli8

 

PORTOHELI2

 

portpheli1

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές, τις εθελοντικές ομάδες, τους συλλόγους, τους  φορείς, τα σχολεία, τις Αστυνομικές και Λιμενικές αρχές καθώς και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο στην προετοιμασία και ολοκλήρωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς μας που στηρίζουν κάθε προσπάθεια μας.

 

Η Αντιδήμαρχος

 

Φωστίνη Πουλή Καλλιόπη

Πρόσκληση 4ης Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας

                                                              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                   

 

Κρανίδι  27/02/2015

                                                                                                       

Αρ.Πρωτ.  2187

                                                            

 

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

 Σας προσκαλούμε την 3η του μηνός Μαρτίου του έτους 2015, ημέρα  Τρίτη  και ώρα  11.00 μ.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

 ΘΕΜΑ   1ο  :   Ορισμοί δικηγόρων

 ΘΕΜΑ   2ο   :   Ψήφιση πιστώσεων

 

 Ο Πρόεδρος

της Οικονομικής  Επιτροπής

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

– Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

 

Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ για την 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΘΗΝΑ 19/02/2015

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

Οι προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού  για τον Τουρισμό

 

Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., ενόψει της διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης

 Η προώθηση και ανάδειξη του πολυποίκιλου τουριστικού προϊόντος της χώρας με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου είναι στις προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο, όπως διατυπώθηκε από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ στην πρώτη της συνεδρίαση, την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεράσιμος Δαμουλάκης, δήμαρχος Μήλου και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και ο αντιπρόεδρος Κλέανθης Κοτσακιαχίδης, δήμαρχος Ηρακλειάς Σερρών, αφού παρουσίασαν τη σημερινή κατάσταση και τους τομείς που χρήζουν βελτίωσης, οριοθέτησαν μετά από διαλογική συζήτηση με τα μέλη της επιτροπής, τις δράσεις που πρέπει να αναπτύξει η ΚΕΔΕ για την τουριστική ανάπτυξη και οι οποίοι είναι οι εξής :

 • Προώθηση του τουρισμού μέσω της ανάδειξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού
 • Τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο σε όλη την Ελλάδα (θερινό και χειμερινό τουρισμό)
 • Επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου έτσι ώστε να είναι βιώσιμες οι τουριστικές επιχειρήσεις
 • Διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τον τουρισμό για το 2014-2019 με πολιτική marketing mix (εκδηλώσεις, επαφές B2B, στοχευμένες δράσεις με δημοσιογράφους, εκθέσεις τουρισμού κα) για την αποτελεσματικότερη προώθηση του τουρισμού
 • Προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού
 • Συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού (ΠΟΞ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας κα.)
 • Σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα (τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, γαστρονομία, αγροτουρισμό κα)
 • Ανάδειξη όλων των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της χώρας (πολιτισμό, αρχαιολογία κα)
 • Δημιουργία ιστοσελίδας ειδικά διαμορφωμένης για την ανάδειξη του τουρισμού
 • Εναλλαγή τουριστικής στρατηγικής ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής της χώρας

 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Γεράσιμος Δαμουλάκης, δήμαρχος Μήλου εξέφρασε την ανάγκη να προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι με ένα και μοναδικό στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού προς όφελος της χώρας. Σε αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη με τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της HO.RE.CA, όπου διατυπώθηκαν οι θέσεις τους αλλά και με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στα γραφεία τους.

 

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος: ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης και τρόπους εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση και η Αυτοδιοίκηση δε μπορεί παρά να στηρίξει προς αυτή την κατεύθυνση. Η δημιουργία μίας ξεχωριστής επιτροπής για την Τουριστική Ανάπτυξη για πρώτη φορά αποδεικνύει τη βαρύτητα που δίνει σε αυτό τον τομέα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γ.Γ. του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Δήμων Ελλάδας, Μάρκος Δανάς όπου παρουσίασε τις δυνατότητες ανάδειξης του ιαματικού τουρισμού και δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων για τη χώρα μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

 

 

Πρόσκληση 3ης Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας

                                                              

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

             

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                   

Κρανίδι  20/02/2015

                                                                                                Αρ.Πρωτ.  1902

                                                            

 

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

Σας προσκαλούμε την 25η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 μ.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ   1ο  :   Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για το έργο «Επούλωση λάκκων 2015»

ΘΕΜΑ 2ο : Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για το έργο «Βελτίωση βατότητας Βοσκοτόπων 2015»

ΘΕΜΑ   3ο  :   Ορισμοί δικηγόρων

 ΘΕΜΑ   4ο :    Ψήφιση πιστώσεων

 ΘΕΜΑ   5ο :    Αποδοχή δωρεάς

 

 Ο Πρόεδρος

της Οικονομικής  Επιτροπής

 

 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

 

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

Πρόσκληση 4ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                                                                                                                                           Κρανίδι, 20.02.2015

                                                                                     Αρ. πρωτ.: οικ. 1894

 

Πρόσκληση

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.

 

Προς:  τον κ. Δήμαρχο

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας

 Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, στις 24.02.2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30,  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 1. Συγκρότηση Επιτροπής προετοιμασίας και παρακολούθησης των αεροφωτογραφιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου
 2. Επιθεώρηση παιδικών χαρών και έκδοση πιστοποιητικών συμμόρφωσης
 3. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «ΓΗΠΕΔΟ ΛΟΥΚΑΪΤΙΟΥ»
 4. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΓΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΔΗΜΟΤΣΗ ΕΛΛΛΗΝΑ (ΔΩΡΕΑ)»
 5. Έγκριση αίτησης (υπ’ αρ. 14915/01.12.2014) της Aristo Developers A.E. για την κατασκευή του έργου ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΥΟ ΓΗΠΕΔΩΝ AMANZOE
 6. Έγκριση εισόδου – εξόδου για την επιχείρηση ιδιωτικού ΚΤΕΟ των Γ. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ – Π. ΣΤΡΙΓΚΟΣ & Γ. ΤΖΑΝΕΤΟΥΛΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. (με αρ. πρωτ.: 15536/16.12.2014)
 7. Έγκριση και παραλαβή της υπ’ αρ. 1/2015 μελέτης του έργου: «Επούλωση λάκκων 2015»
 8. Έγκριση και παραλαβή της υπ’ αρ. 2/2015 μελέτης του έργου: «Βελτίωση βατότητας βοσκοτόπων 2015»
 9. Σχετικά με αιτήματα ανανέωσης επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών
 10. Έγκριση της υπ’ αρ. 2/2015 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «Σχετικά με Κανονισμό για ρύθμιση της επαγγελματικής δραστηριότητας των Ζωήλατων Οχημάτων στο Δήμο μας»
 11. Σχετικά με αίτημα της εταιρείας Aristo Developers Α.Ε. σ’ ό,τι αφορά στο ξενοδοχείο NIKKI BEACH
 12. Επιχορήγηση Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και τροποποίηση προϋπολογισμού
 13. Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ερμιονίδας οικονομικού έτους 2015
 14. Ορισμός δικηγόρων για υπεράσπιση υποθέσεων του Δήμου Ερμιονίδας (σύμφωνα με το άρθρο 281 του Κ.Δ.Κ. και το άρθρο 72 του Ν. 3852/2010)
 15. Σχετικά με ορισμό επιτροπής πολιτικού εκπροσώπου και συντονιστή του προγράμματος «Υγιείς πόλεις» του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας – ΕΔΔΥΠΠΥ
 16. Συγκρότηση Επιτροπής χαρακτηρισμού παραλιακών χώρων ως πολυσύχναστων ή μη
 17. Σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική στην Τ.Κ. Ηλιοκάστρου και την αναδρομικότητα των τελών ύδρευσης

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

 

 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πίνακας Αποδεκτών

 

 1. ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ Αριστείδης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
 2. ΓΚΑΜΙΛΗ – ΣΙΑΝΑ Ελένη – Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
 3. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ανδρέας – Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
 4. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης – Αντιδήμαρχος
 5. ΝΤΟΥΒΑΛΗΣ Δημήτριος – Αντιδήμαρχος
 6. ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ Ιωάννης – Αντιδήμαρχος
 7. ΦΩΣΤΙΝΗ – ΠΟΥΛΗ Καλλιόπη – Αντιδήμαρχος
 8. ΠΑΛΛΗΣ Ιωάννης
 9. ΜΗΤΣΟΥ Κυριακή
 10. ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ Γεώργιος
 11. ΡΟΥΣΣΗΣ Ιωάννης
 12. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Παναγιώτης
 13. ΚΟΤΣΟΒΟΥ Μαρία
 14. ΛΟΥΜΗ – ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Αγγελική
 15. ΚΡΟΥΜΠΟΥΖΟΣ Γεώργιος
 16. ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 17. ΛΑΔΑΣ Απόστολος
 18. ΣΤΡΙΓΚΟΥ – ΦΩΣΤΙΝΗ Άννα
 19. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης
 20. ΓΑΝΩΣΗΣ Ιωσήφ
 21. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ Χρήστος
 22. ΜΑΧΑΙΡΑΣ Εμμανουήλ
 23. ΛΑΜΠΡΟΥ Αναστάσιος
 24. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος
 25. ΤΟΚΑΣ Αναστάσιος
 26. ΠΟΥΛΗΣ Γεώργιος
 27. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

 

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΔΑΓΚΛΗΣ Χρήστος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΗΣ Ιωάννης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ

ΤΡΙΓΚΑΚΗΣ Εμμανουήλ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΔΙΔΥΜΩΝ

ΣΠΑΝΟΣ Κωνσταντίνος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΤΑΘΗΣ Ανάργυρος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ

ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Πέτρος

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΚΟΙΛΑΔΑΣ

ΦΛΩΡΗΣ Παναγιώτης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΦΟΥΡΝΩΝ

ΘΕΟΔΩΡΟΥ Κωνσταντίνα

 

Συμμετοχή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή σε Διεθνές Συνέδριο Διαχείρισης Απορριμμάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 19/2/2015
IMG_0063

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Βιώσιμη, Οικολογική, Οικονομική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Αττική», το οποίο διοργάνωσαν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ε.Δ.Σ.Ν.Α. και πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων στον Χολαργό.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου εξετάστηκαν το θεσμικό πλαίσιο, η υφιστάμενη κατάσταση και οι μέθοδοι διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συζητήθηκε η διεθνής εμπειρία της διαχείρισης των απορριμμάτων και ο Εθνικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός.

Επίσης εξετάσθηκαν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων, όπου αναλύθηκε ο ρόλος των Δήμων, το θεσμικό πλαίσιο και η χρηματοδότησή τους.

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψε από την συζήτηση είναι ότι προϋπόθεση για έναν πρότυπο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί η  προ-διαλογή στην πηγή, δηλαδή ένα σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία τους τελευταίους τρεις μήνες ο Δήμος Ερμιονίδας.

IMG_0077

IMG_0073

IMG_0074

IMG_0068

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων

01

Η Εθελοντική Ομάδα του Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων έκοψε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της, στο Λαογραφικό Κέντρο.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η συντονίστρια της ομάδας Ευφροσύνη Μεθενίτη, όπου παρουσίασε τη δράση και το έργο της εθελοντικής ομάδας του Λαογραφικού Κέντρου, το οποίο πέρα από την επισκεψιμότητα διοργάνωσε και εκδηλώσεις όπως η Γιορτή της Πατάτας, μουσική βραδιά στον προαύλιο χώρο του κ.α.

Ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια την απερχόμενη δημοτική και τοπική αρχή και ζήτησε από την παρούσα δημοτική αρχή να σταθεί στο πλάι του Κέντρου έτσι ώστε να γίνει θεσμός η Γιορτή της Πατάτας, να πραγματοποιούνται διάφορες εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες και μαθήματα χειροτεχνίας.

Ευχές και συγχαρητήρια για το έργο της εθελοντικής ομάδας δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων κ.Σπανό Κωνσταντίνο, από τον κ.Γεώργιο Τσατσαρό, Πολ.Μηχανικό – εθελοντή (έδωσε πληροφορίες για το κτίριο Συγγρού που στεγάζεται το Λαογραφικό Κέντρο) και από την κα Σιδηροπούλου Σούλα, ψυχολόγο – εθελόντρια (αναφέρθηκε στα συναισθήματα που δημιουργούνται μέσα σε αυτό το ιστορικό κτίριο).

Τη σεμνή αυτή τελετή τίμησε με την παρουσία της και η χορωδία του χωριού μας.

Στη συνέχεια οι καλεσμένοι γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με πολύ μεράκι από τις εθελόντριες.

Τέλος, προσφέρθηκαν αναμνηστικά – γούρια με βάση την κανέλα, η οποία συμβολίζει την πνευματικότητα, προστασία, ευημερία και αγάπη, φτιαγμένα από τις εθελόντριες Τίνα Μπάρδη και Γιώτα Σαμπάνη.

   07

 

Εθελοντική Ομάδα

Λαογραφικού Κέντρου Διδύμων

Συμμετοχή του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 18/2/2015

sfyris1

Ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα, με θέμα συζήτησης την κατάρτιση του σχεδίου δράσης της  Επιτροπής για την δημοτική περίοδο 2015 – 2019.

Να σημειωθεί πως στην 20μελή Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης της Κ.Ε.Δ.Ε., στην οποία προεδρεύει ο δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης, συμμετέχει ο δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, μετά τις διαδικασίες για την ανάδειξη και τον ορισμό των νέων μελών που έγιναν στις 14 Ιανουαρίου 2015. Μάλιστα στην 20μελή Επιτροπή η περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπείται με δύο Δημάρχους, τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και τον Δήμαρχο Λουτρακίου.

Κοινή διαπίστωση της συζήτησης ήταν η καθοριστική συμβολή της Α΄ βαθμίδας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η ανάληψη από τους Δήμους του σημαντικού έργου  της τουριστικής προβολής του κάθε τόπου καθώς και ότι η παρουσία της Επιτροπής θα συνδράμει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  στην προώθηση και ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Με βάση τις παραπάνω διαπιστώσεις καταρτίστηκαν οι κεντρικοί άξονες του σχεδίου δράσης της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης για την δημοτική περίοδο 2015 – 2019, το οποίο στην συνέχεια θα έρθει προς ψήφιση στην ολομέλεια της Κ.Ε.Δ.Ε.

Περίληψη Διακήρυξης – Διακήρυξη – Μελέτη για την παροχή υπηρεσίας: «Διάθεση προς Επεξεργασία Προ-διαλεγμένων ρευμάτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων», Προϋπολογισμός 424.487,76€ με ΦΠΑ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ