Πρόσκληση 7ης Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                            Κρανίδι  31/03/2015

                                                                                Αρ.Πρωτ.  3537

                                                            

 

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

   

Σας προσκαλούμε την 1η του μηνός Απριλίου του έτους 2015, ημέρα  Τετάρτη  και  ώρα  11.00 μ.μ  σε ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του κατωτέρω έκτακτου θέματος της ημερήσιας διάταξης :

 ΘΕΜΑ   1ο  :   Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού   «Διάθεση προς επεξεργασία προ – διαλεγμένων ρευμάτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων»

 

 Ο Πρόεδρος

της Οικονομικής  Επιτροπής

 

 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

 

 

– Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Φιλοξενία Έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας παιδιών Ρομά στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

Δελτίο Τύπου

Κρανίδι 30/3/2015

Με αφορμή  τη Δημόσια Διαβούλευση Επιχειρησιακού Σχεδίου για την ένταξη των Ρομά στην Περιφέρεια  Πελοποννήσου, την Παγκόσμια ημέρα τους 8 Απρίλιου και κατόπιν σχετικού αιτήματος  του σωματείου «Παρέμβαση Πολιτών Ερμιονίδος», παραχωρείται τμήμα της παιδικής βιβλιοθήκης στο Κρανίδι, προκειμένου να φιλοξενηθεί έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας  παιδιών Ρομά με τίτλο «Η άλλη όψη ενός τετράγωνου σπιτιού».

Η φωτογραφική κάλυψη κι επεξεργασία έγινε από την Πουλή Γιούλα  και αφορά  δράσεις των παιδιών στο Πόρτο Χέλι το 2008.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου από 1η Απριλίου έως τέλη Μαΐου 2015.

θα λειτουργεί Τρίτη-Παρασκευή 8:00-18:00 και πραγματοποιείται με τη στήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας (Ελληνικό Τμήμα).

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ

Μήτσου  Κυριακή

Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην 10η Τριμηνιαία Συνάντηση Δήμων-Μελών Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 26-3-2015

Ο Δήμος Ερμιονίδας συμμετείχε στην  10η Τριμηνιαία Συνάντηση Δήμων-Μελών Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. με την παρουσία της Ειδικής Συμβούλου του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Σκλαβούνου – Λαμπάτου Θεοδότης.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη:

Γ. Πατούλης: «Σχεδιάζουμε παγκόσμια, εκτελούμε τοπικά. 165 Δήμοι στην κατεύθυνση μιας κοινής Πολιτικής και κοινών Δράσεων για την Προαγωγή της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας και τη βελτίωση του Περιβάλλοντος».

Σήμερα, 20 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η 10η Συνάντηση Εργασίας των Δήμων-μελών του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, το οποίο είναι το πιστοποιημένο Δίκτυο των Δήμων της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) με τη συμμετοχή 40 εκπροσώπων.

Για τις εργασίες της Συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΔΥΠΠΥ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων εκτός Ελλάδας, συνδέθηκε μέσω Skype και, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κάρναβο Δήμαρχο Καλλιθέας για την παρουσία του ως  Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με 165 Δήμους της χώρας μας μέλη του ΕΔΔΥΠΠΥ, έχουμε σαν κύριο στόχο και κεντρικό άξονα της πολιτικής μας την προαγωγή της Υγείας των πολιτών και την βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος στους Δήμους μας. Αξιοποιούμε την συμμετοχή μας σε αυτό το δίκτυο του Π.Ο.Υ. στο οποίο μετέχουν 1400 Δήμοι από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να αντλήσουμε παραδείγματα, βέλτιστες πρακτικές, μεθοδολογία και τεχνογνωσία προκειμένου να εναρμονίζουμε την πολιτική μας για την Υγεία, την Κοινωνική Πρόνοια και το Περιβάλλον με σκοπό την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες μας. Σε αυτήν την συνάντηση, αποφασίσαμε την εναρμόνιση της πολιτικής μας για μια Υγιή Τρίτη Ηλικία και θα εργασθούμε γι’ αυτό τον σκοπό όλοι μας με κοινή πολιτική και κοινές δράσεις». Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πολύ σημαντικό θέμα του σχολικού εκφοβισμού, αναγγέλοντας μια σειρά συναντήσεων και εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στα σχολεία και σε άλλα σημεία μετά από πρωτοβουλία του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, της ΚΕΔΕ και του Ι.Σ.Α.

Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κάρναβος κατά το χαιρετισμό του ανέφερε ότι: «Ο ρόλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων είναι κρίσιμος διότι βρισκόμαστε στη δύνη ανθρωπιστικής κρίσης. Το Δίκτυο μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στους τομείς της Πρόληψης και Ενημέρωσης, ιδιαίτερα με το θεσμό των ΚΕΠ Υγείας, και στην παροχή δωρεάν εξετάσεων μέσω της κινητοποίησης παροχών εθελοντισμού»

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνάντησης Εργασίας, έγινε παρουσίαση από την Συντονίστρια του προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Δικτύου και Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. για τα Εθνικά Δίκτυα, κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου, της πορείας του Δικτύου και των Δήμων μελών σύμφωνα με το Πρόγραμμα Υγιείς Πόλεις του Π.Ο.Υ., καθώς και προγραμματισμός της πολιτικής για την πενταετία που διανύουμε (2014-2019), με παρουσίαση του 5ετούς Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δικτύου που έχει αποφασισθεί και ψηφιστεί από το Διοικητικό του  Συμβούλιο.

Επιπλέον, έγινε ενημέρωση των Δήμων-μελών για τις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. που συνδιοργάνωσε το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και ο Δήμος Αμαρουσίου με τον Π.Ο.Υ, στην Αθήνα 22-25 Οκτωβρίου 2014 και συζητήθηκαν οι νέες πολιτικές  για την περίοδο 2014-2019, καθώς και το Σύμφωνο των Αθηνών που υπεγράφη από τους παριστάμενους πολιτικούς εκπροσώπους των συμμετεχόντων Δήμων από όλες τις χώρες.

΄Επίσης, έγινε Παρουσίαση των προγραμμάτων του Δικτύου καθώς και προεργασία για το επικείμενο Πανελλήνιο Συνέδριο από τον Γενικό Διευθυντή του Δικτύου κ. Σωτήρη Παπασπυρόπουλο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πολιτική για μια Υγιή Τρίτη Ηλικία με παρουσίαση της πολιτικής του Π.Ο.Υ και της ΕυρωπαΪκής Ενωσης από τις κυρίες Άννα Ριτσατάκη, Τεχνική Σύμβουλο του Π.Ο.Υ, και Δρ. Ελίζαμπεθ Μεσθενέου, Τέως Πρόεδρο του Οργανισμού 50plus Hellas, Αντιπρόεδρο της ΕΓΓΕ, με συζήτηση για την κοινή πολιτική που θα υιοθετήσουν για την Τρίτη ηλικία όλοι οι Δήμοι του Δικτύου προσαρμόζοντας την πολιτική τους με αυτήν του Π.Ο.Υ. και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, έγινε από τον κ. Κορμά Γιώργο, Επιστημονικό Υπεύθυνο της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας παρουσίαση για το μείζων θέμα του σχολικού εκφοβισμού και ακολούθησε συζήτηση με τους εκπροσώπους των Δήμων- μελών.

Τις εργασίες της Συνάντησης συντόνισε η κα Νταίζη  Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Δικτύου και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. για τα Εθνικά Δίκτυα.

Ομιλητές στη Συνάντηση Εργασίας ήταν: κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ, ο κ. Δημήτρης Κάρναβος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, η κα Νταίζη  Παπαθανασοπούλου, Συντονίστρια του προγράμματος Υγιείς Πόλεις του Δικτύου και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. για τα Εθνικά Δίκτυα, η κα Άννα Ριτσατάκη, Τεχνική Σύμβουλος του Π.Ο.Υ, και η Δρ. Ελίζαμπεθ Μεσθενέου, Τέως Πρόεδρος του Οργανισμού 50plus Hellas, Αντιπρόεδρος της ΕΓΓΕ και ο κ. Γιώργος Κορμάς, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας.

Παρόντες εκ μέρους των Δήμων-Μελών ήταν: o κ. Λεωτσάκος, Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και η Συντονίστρια κα Σμυρνή, η κα Μητροπούλου  Συντονίστρια Δ. Αγίας Παρασκευής, ο κ. Παντελιάς Αντιδήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και η κα Οικονομοπούλου, η κα Μακρή Υπεύθυνη Προώθησης Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης Δ. Αγρινίου, ο κ. Ζάχαρης, Αντιδήμαρχος Αιγάλεω και η κα Σαμαρά, Συντονίστρια, ο κ. Βαφειάδης Αντιδήμαρχος Βριλησσίων, ο κ. Τσουμπάρης, Δημοτικός Σύμβουλος Δέλτα, η κα Τούρνα Κοινωνική Λειτουργός Δ. Δοξάτου, η κα Οικονόμου Αντιδήμαρχος Ελευσίνας και η κα Κοκκώνη από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, η κα Κουρτέσα Συντονίστρια Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης και η κα Στελλάκη Δημοτική Σύμβουλος, η κα Σκλαβούνου Ειδική Σύμβουλος Δημάρχου Ερμιονίδας, η κα Πλεξίδα Συντονίστρια Δ. Ηρακλείου και η κα Καραμπέτσου Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Καμούτσης, Πρόεδρος ΔΗΚΕΘ και Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Θήβας και η κα Μπαρώνη, η κα Γιαννακού-Πάσχου Αντιδήμαρχος Καλλιθέας, ο κ. Μακρυνός Αντιπρόεδρος β΄ του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Επόπτης Δημόσιας Υγείας του Δ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ο κ. Κυρόπουλος Προϊστάμενος Τμήματος Υγείας Δ. Λάρισας, η κα Ξέστερνου Συντονίστρια Δ. Λαυρεωτικής, ο κ. Μαγουλάς Αντιδήμαρχος Μακρακώμης, η κα Κιμπιζή Αντιδήμαρχος Μαρκόπουλου Μεσογαίας και η κα Σταύρου, η κα Ρεπαπίνου Δημοτική Σύμβουλος Μονεμβασιάς, η κα Παπαγεωργίου Συντονίστρια Δ. Μοσχάτου-Ταύρου, η κα Αργυροπούλου Προϊσταμένη Υγειονομικού Τμήματος Δ. Παπάγου-Χολαργού, ο κ. Στάμκος Δήμαρχος Πέλλας και η κα Δήμου Συντονίστρια, η κα Κωνσταντακοπούλου Γραφείο Δημάρχου Περιστερίου, κα Πρίφτη Συντονίστρια Δ. Σπάτων-Αρτέμιδος, κ. Ρεστέμης Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Φιλοθέης-Ψυχικού, ο κ. Αντωνόπουλος Αναπληρωτής Δήμαρχος Φυλής, ο κ. Μαυροειδάκος Αντιδήμαρχος και ο κ. Βέλλης Διευθυντής Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Λαδόπουλος Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου, ο κ. Παπαχρήστου από το ΙΚΠΙ, ο κ. Δρυμούσης από τον Οργανισμό 50plus Hellas και ο κ. Λυκούδης Πρόεδρος της Πυραμίς.

Πρόσκληση 6ης Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

             

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                 Κρανίδι  26/03/2015

                                                                               Αρ.Πρωτ.  3346

                                                            

 

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

 

Σας προσκαλούμε την 30η του μηνός Μαρτίου του έτους 2015, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  11.00 μ.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

 

 ΘΕΜΑ   1ο  :   Ψήφιση πιστώσεων

 

 Ο Πρόεδρος

της Οικονομικής  Επιτροπής

 

 ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

– Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

Πρόσκληση 6ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                                                                              

Κρανίδι, 23.03.2015

Αρ. πρωτ.: οικ. 3265

Πρόσκληση

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.

 

Προς:  τον κ. Δήμαρχο

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας

 Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, στις 27.03.2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00,  για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

  1. Χορήγηση θέσεων παραγωγών πωλητών στην Λαϊκή Αγορά Ερμιόνης
  2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2015
  3. Υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

 

 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ