Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη στο Δήμο Ερμιονίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 30/6/2015

Το Δήμο Ερμιονίδας επισκέφθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννης Τσιρώνης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Δημήτρη Κοδέλα και το στέλεχος της Μονάδας Οργάνωσης της ∆ιαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραµµάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Βασίλη Λιόγκα.

Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή και επισκέφθηκαν την χωματερή στον Σταυρό Διδύμων, τα χύδην απορρίμματα που δημιούργησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή στον Κάμπο Κρανιδίου και το Δημαρχείο Ερμιονίδας, παρουσία των Αντιδημάρχων Ερμιονίδας, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και τοπικών φορέων της Ερμιονίδας.

Συζητήθηκαν το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων με προ-διαλογή στη πηγή και κομποστοποίηση το οποίο εφαρμόζει ο Δήμος Ερμιονίδας και οι τρόποι αποκατάστασης των χωματερών στον Σταυρό Διδύμων και στον Κάμπο Κρανιδίου.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας παρουσίασε το πρόγραμμα διαχείρισης των χύδην απορριμμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου και τις σχετικές μελέτες, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης,  που έχουν εκπονηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Έθεσε στην συνέχεια θέματα όπως η δυνατότητα χωροθέτησης Χ.Υ.Τ.Υ. μέσω διαδημοτικής συνεργασίας, το θέμα των προστίμων για τις χωματερές, το ζήτημα της επεξεργασίας της λυματολάσπης του βιολογικού, το ζήτημα της επίλυσης της ύδρευσης της Ερμιονίδας μέσω της αφαλάτωσης, τη δημιουργία περιφερειακού δρόμου στο Πορτοχέλι μέσα από το κτήμα της ΔΕΠΟΣ και την αξιοποίηση της λιμνοθάλασσας της Βερβερόντας ως προπονητικό κέντρο θαλασσίων αθλημάτων.

Ο κ. Κοδέλας έθεσε το πρόβλημα της αποκατάστασης των χωματερών και το ζήτημα της ύδρευσης της Ερμιονίδας.

Ο κ. Υπουργός έδωσε πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Ερμιονίδας για το  πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων με προ-διαλογή στη πηγή και κομποστοποίηση το οποίο εφαρμόζει καθώς και για το πρόγραμμα διαχείρισης των χύδην απορριμμάτων στον Κάμπο Κρανιδίου που έχει εκπονηθεί.

Τόνισε ότι βρίσκονται ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση με τον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης όσον αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων και υποσχέθηκε πως θα παράσχει στον Δήμο Ερμιονίδας κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του προγράμματος της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεσμεύτηκε επίσης να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης στα θέματα τα οποία του ετέθησαν και υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί ξανά το Δήμο Ερμιονίδας.

Μετρητές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Ερμιονίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 30/6/2015

Ο Δήμος Ερμιονίδας τοποθέτησε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, δύο μετρητές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, οι οποίοι μετρούν την ακτινοβολία των κεραιών  (κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ραδιοφωνίας, τηλεόρασης κ.λ.π.) που υπάρχουν στην περιοχή μας και ελέγχουν εάν βρίσκονται εντός των απαιτούμενων προδιαγραφών και ορίων έτσι ώστε να μην επηρεάζουν την υγεία των Δημοτών.

Ο ένας μετρητής τοποθετήθηκε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι και ο δεύτερος στο Δημοτικό Σχολείο Ερμιόνης.

Τα δύο σημεία επελέγησαν με γνώμονα την καλύτερη δυνατή συλλογή πληροφοριών και το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας.

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη στο Δήμο Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                         

Κρανίδι, 26.06.2015

 

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

Την Τρίτη, 30.06.2015 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου στο Κρανίδι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιάννη Τσιρώνη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα του Δήμου μας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.  Η ενημέρωση για την επικείμενη επίσκεψη του κ. Τσιρώνη έγινε τηλεφωνικώς την Πέμπτη 25.06.2015 με πρωτοβουλία του.

Στο πλαίσιο ενός καλύτερου συντονισμού και προγραμματισμού, παρακαλούνται οι σχετικοί φορείς, που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στη συνάντηση, να έλθουν σε επαφή με τη Γραμματεία Δημάρχου στα τηλέφωνα 2754-360028 και 2754-360029 έως τη Δευτέρα 29.06.2015 και ώρα 14:00.

 Ο Δήμαρχος

 Δημήτριος Σφυρής

Πρόσκληση 13ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                               

Κρανίδι, 25.06.2015

Αρ. πρωτ.: οικ. 6902

Πρόσκληση

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.

Προς:  τον κ. Δήμαρχο

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας

Σας προσκαλώ σε κατεπείγουσα συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, σήμερα, στις 25.06.2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30,  για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Σχετικά με τη σύναψη Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στο πλαίσιο της υπ’ αρ. πρωτ.: Δ23/οικ. 25416/1618/05.06.2015 πρόσκλησης της Γενικής Γραμματείας Προνοίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)»*

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

 

 ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

 

* Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα διότι, σύμφωνα με την προαναφερόμενη πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Προνοίας, ως καταληκτική ημερομηνία υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ορίζεται η 26η Ιουνίου 2015.

 

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου 2015 στην Τρίπολη

filtripoli1

 

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Πελοποννήσου 2015, με τίτλο “Μουσικές της Μεσογείου, Μουσικές Όλου του Κόσμου”, το οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις 22 έως τις 27 Ιουνίου 2015 στην Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.

filtripol2

 

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν συνολικά 22 Φιλαρμονικές, Ορχήστρες και Χορωδίες από όλη την Ελλάδα και η Φιλαρμονική του Δήμου Ερμιονίδας έδωσε μεγάλη συναυλία την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 στις 21:00, στην Πλατεία Άρεως στην Τρίπολη υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Στάθη Αρβανίτη.

Η υποδοχή του κοινού ήταν ενθουσιώδης και τα σχόλια που ακούστηκαν με το τέλος της συναυλίας ήταν εξαιρετικά.

Τον Δήμο Ερμιονίδας εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπουρίκας Γεώργιος.

filtripoli

 

filtripol3

 

filtripol4

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρανίδι 25-6-2015

dionisia5

Διεξήχθησαν στην Ερμιόνη,  από 19 έως 21 Ιουνίου 2015, με επιτυχία τα «ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2015», τα οποία περιελάμβαναν αγώνες δρόμου, κολύμβησης, κωπηλασίας και ιστιοπλοΐας αλλά και μουσικές βραδιές, το Σάββατο (20/6) και την Κυριακή (21/6).

Τους αγώνες  συνδιοργάνωσαν η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας,  η Δημοτική  Κοινότητα  Ερμιόνης,  η Φυσιολατρική Ομάδα Ερμιονίδας, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερμιόνης, ο Σύλλογος Δρομέων Ερμιονίδας Summit Runners και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερμιόνης “ΒΙΤΟΡΙΖΑ”.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 450 αθλητές από το Δήμο Ερμιονίδας αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

dionisia1

Οι αγώνες «ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ 2015» είναι αναβίωση των αγώνων, που γίνονταν κατ’ έτος στην αρχαία Ερμιόνη προς τιμήν του θεού Διονύσου. Συγκεκριμένα διεξήγοντο αγώνες μουσικής, κολύμβησης, κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και στους νικητές εδίδοντο βραβεία. Τις πληροφορίες αυτές για τους αγώνες, όπως και για το γεγονός ότι υπήρχε ναός του Διονύσου του Μελαναίγιδος στην αρχαία Ερμιόνη,  τις αντλούμε από το έργο «Κορινθιακά»  του περιηγητή Παυσανία, ο οποίος επισκέφθηκε την Ερμιόνη περίπου το 155 μ.Χ.

Σήμερα παράλληλα με τους παραπάνω αναφερόμενους αγώνες προσετέθησαν και αγώνες δρόμου για να τιμηθεί ο Παυσανίας. Γι’ αυτούς τους αγώνες επελέγησαν διαδρομές ιστορικού ενδιαφέροντος και ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

dionisia2

Τους αγώνες τίμησαν και ιστιοπλόοι ΑΜΕΑ, πρωταθλητές στην κατηγορία τους, του ομίλου «Sailability Hellas, Ιστιοπλοΐα για όλους, ΑΜΕΑ» με έκδηλη την ικανοποίηση της συμμετοχής τους. Να σημειωθεί ότι ιστιοπλόοι ΑΜΕΑ συμμετείχαν για πρώτη φορά σε διοργάνωση αγώνων στην Πελοπόννησο.

Επίσης γνωστοί πρωταθλητές, δρομείς μεγάλων αποστάσεων, συμμετείχαν στους αγώνες και η παρουσία τους αγκαλιάστηκε από το κοινό και προκάλεσε ενθουσιασμό. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε στο κοινό η μουσική βραδιά με τους τραγουδιστές Κώστα Τουρνά και Robert Williams, που πραγματοποιήθηκε την ημέρα της λήξης των αγώνων.

dionisia6

Είναι αξιέπαινοι οι  συνδιοργανωτές των αγώνων για την ιδέα αναβίωσης των αρχαίων Διονυσίων και την προσφορά προσωπικής εθελοντικής τους εργασίας, οι οποίοι μαζί με 50 ακόμα εθελοντές συνδημότες μας συνέβαλαν  στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων. Τους ευχαριστούμε όλους.

Επίσης ευχαριστούμε τον όμιλο «Sailability Hellas, Ιστιοπλοΐα για όλους, ΑΜΕΑ», την «Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρούσης»,  το μουσικό συγκρότημα «Flame cup» και την ηλικιακά μικρή τραγουδίστρια Μαράια Σαρρή.

dionisia3

Ευχαριστούμε ακόμα τον κ. Βασίλη Γκάτσο για τις ιστορικές πληροφορίες από τις οποίες τεκμηριώνεται ότι το πνεύμα των αρχαίων αγώνων επέζησε μέχρι των ημερών μας, όπως και η ναυτοσύνη των Ερμιονέων.  Επίσης και την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης για την εύληπτη παρουσίαση φωτογραφιών της Ερμιόνης καθώς και των κειμένων του κ. Γκάτσου.

Τέλος ευχαριστούμε τους χορηγούς των αγώνων για την οικονομική τους συνεισφορά.

dionisia4

Οι αγώνες, οι μουσικές εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες αθλητές και ο κόσμος, που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, πρόβαλαν την Ερμιόνη και της έδωσαν λάμψη και κοσμοπολίτικο χρώμα.

Στοχεύουμε οι αγώνες «ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ», που ξεκίνησαν φέτος, να καθιερωθούν και να γίνουν θεσμός.

 

Η απαράδεκτη και στείρα αντιπολίτευση του κ. Λάμπρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 22/6/2015

ROUSSIS

 

Το ενδιαφέρον του κ. Λάμπρου για το θέμα της προβλήτας της Κόστας είναι όψιμο και ψευδεπίγραφο, εφόσον ο ίδιος 16 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, εκ των οποίων τα 12 χρόνια Δημοτική Αρχή, δεν έκανε απολύτως καμία ενέργεια για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο δεν είναι πρόσφατο αλλά χρονίζει.

Γιατί τα 4 τελευταία χρόνια (2011-2014), που ήταν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας δεν έστειλε κάποια παρόμοια επιστολή για το θέμα της Κόστας στην προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, ενώ το πρόβλημα ήταν υπαρκτό και έντονο;

Τότε δεν τον ενδιέφεραν άραγε η κυκλοφορία των οχημάτων και η σωματική ακεραιότητα των επιβατών στην Κόστα;

Τότε η Κόστα δεν ήταν η βιτρίνα της Ερμιονίδας στον Αργοσαρωνικό και η βιτρίνα της Αργολίδας στην Αττική;

Για το θέμα της κυκλοφοριακής ρύθμισης των οχημάτων και της αστυνόμευσης στο εν λόγω σημείο, συγκάλεσα πριν έναμιση μήνα σύσκεψη που έγινε στην Κόστα και στην οποία συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Τριγκάκης Μανώλης, η Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας και μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου κ. Λούμη Αγγελική, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου κ. Θάνος Κων/νος, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Πορτοχελίου κ. Κωστόπουλος Ιωάννης και η μηχανικός του Δήμου Ερμιονίδας κ. Καρανικόλα Σάνα.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκαν οι ρυθμίσεις και οι επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή προκειμένου να εξασφαλιστούν η σωστή κυκλοφορία των οχημάτων και η σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

Η συγκεκριμένη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων βρίσκεται πλέον στην φάση της υλοποίησης.

Ακόμα συζητήθηκε το θέμα της σωστής αστυνόμευσης προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν.

Επίσης η νέα διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου τα λιμενικά έργα που πρέπει να γίνουν στην προβλήτα της Κόστας να ενταχθούν σε Περιφερειακά Προγράμματα.

Ο κ. Λάμπρου ψεύδεται ή είναι ανενημέρωτος όταν ισχυρίζεται πως το χρηματικό υπόλοιπο του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας για το 2014 και το 2015 είναι πάνω από 200.000€.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα τελευταία Συμβούλια της προηγούμενης Διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, πάρθηκε η απόφαση υπ. αριθμ. 120 με τίτλο “Έγκριση εκτέλεσης έργου ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης στο νότιο λιμάνι Ερμιόνης” ύψους 145.000€, που αφορά την εγκατάσταση 8 πίλαρς παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στα Μαντράκια Ερμιόνης.

Στις 31 Σεπτεμβρίου 2014 το χρηματικό υπόλοιπο του Λιμενικού Ταμείου ήταν 215.224,22€, όπου αφαιρώντας τα δεσμευμένα 145.000€, για το έργο στα Μαντράκια Ερμιόνης μας απομένουν 70.224,22€.

Εάν από αυτά αφαιρέσουμε 10.000€ για την μελέτη περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση 8 πίλαρς παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στα Μαντράκια Ερμιόνης μας απομένουν μόνο 60.224,22€ για διαχείριση τρεχουσών αναγκών, καθαριότητα λιμένων, διαχείριση πρασίνου, επισκευές ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων λιμένων, αποζημιώσεις αντιμισθιών στον προηγούμενο Πρόεδρο και το προηγούμενο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, καταστροφή Σιμπίλα κ.λ.π.

Να σημειωθεί μάλιστα πως το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2015 έχουν καταρτιστεί από την προηγούμενη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου και όχι από την σημερινή.

Ο κ. Λάμπρου λοιπόν θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί από τον προηγούμενο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, με τον οποίο ήταν στην ίδια δημοτική παράταξη, για τα παραπάνω πριν βγάλει ανακοινώσεις μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις. Επίσης να του θυμίσω πως στο σημερινό Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας η παράταξή του εκπροσωπείται από ένα άξιο μέλος, την κ. Οικονόμου Μαρία, από όπου θα μπορούσε εάν ήθελε να είχε πλήρη και αξιόπιστη ενημέρωση.

Είναι φανερό λοιπόν πως ο κ. Λάμπρου συνεχίζει σε όλα τα θέματα την ίδια απαράδεκτη και στείρα αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε στο μείζον θέμα των απορριμμάτων και η οποία τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα στους Δημότες της Ερμιονίδας.

 

Ρούσσης Ιωάννης

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού

Ταμείου Ερμιονίδας

Πρόσκληση 14ης Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ         Κρανίδι  19/06/2015

                                              Αρ.Πρωτ.  6636                                                          

 

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

   

Σας προσκαλούμε την 25η του μηνός Ιουνίου του έτους 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα        11.00 π.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ   1ο       :  Ψήφιση πιστώσεων

ΘΕΜΑ  2ο  :  Επικύρωση πρακτικού και κατακύρωση αποτελέσματος για την «Προμήθεια καυσίμων του Δήμου Ερμιονίδας και των Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου, ετών 2015- 2016»

 

 Ο Πρόεδρος

της Οικονομικής  Επιτροπής

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

– Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

Διεξήχθη το 1ο Dakine Porto Heli SUP Challenge στο Πορτοχέλι

dak2

 

Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουνίου 2015 διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία  από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας και την Dakine, το 1ο Dakine Porto Heli SUP Challenge, ένα διήμερο αθλητικό γεγονός με αγωνιστικό αλλά και διασκεδαστικό χαρακτήρα, με κατηγορίες για όλα τα επίπεδα (Race/Surf-Fun), για μεγάλους και παιδιά, το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε διαγωνιζόμενους και θεατές να περάσουν ένα δραστήριο και διασκεδαστικό διήμερο στο πανέμορφο Πορτοχέλι.

dak1

 

dak3

 

Οι διαγωνιζόμενοι κωπηλατούν σε όρθια στάση σε συγκεκριμένες διαδρομές και σε διαφορετικές κατηγορίες (ανδρών, γυναικών, Race, Fun).

Οι συμμετοχές των διαγωνιζομένων ξεπέρασαν τις 80 και το Σάββατο διεξήχθησαν οι κατηγορίες Race 14 Ανδρών, Race 12,6 Ανδρών, Race Γυναικών, Fun Aνδρών, Fun Γυναικών και το παιδικό ενώ την Κυριακή διεξήχθησαν οι σκυταλοδρομίες.

dak10

 

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κατηγορία Race 14’ Ανδρών

 1. Κωνσταντής Γιώργος
 2. Πράπας Αλέξανδρος
 3. Γιώργος Ferbus

Κατηγορία Race 12’ 6 Ανδρών

 1. Bλάχος Άκης
 2. Γιάννης Τούντας
 3. Αρώνης Δημήτρης

Κατηγορία Race Γυναικών

 1. Γιασουμή Μικαέλλα
 2. Λακαφώση Ηλιάνα

Κατηγορία Fun Aνδρών

 1. Μπούφης Βαγγέλης
 2. Παντελόπουλος Χάρης
 3. Πολυχρονόπουλος Κωνσταντίνος

Κατηγορία  Fun Γυναικών

1.Μαλάμη Άλκιστη

 1. Θεοδωρακοπούλου Ανδριάνα
 2. Πρέντζα Λία

Μικρότερος Αθλητής

Παναγής Μαρκαντωνάτος

dak14

 

dak5

 

Τις απονομές στους νικητές έκαναν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτρης, η Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Φωστίνη – Πουλή Καλιόπη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου κ. Τριγκάκης Μανώλης, η Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας κ. Κοτσοβού Μαρία και η Δημοτική Σύμβουλος Ερμιονίδας κ. Λούμη Αγγελική.

Η Dakine τίμησε με αναμνηστικές πλακέτες για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διοργάνωση των αγώνων τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή, το Λιμεναρχείο Πορτοχελίου και το μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Μάριο Δημητρίου.

dak8

 

dak15

 

dak4

 

dak16