Πρόσκληση 17ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                               

Κρανίδι, 30.07.2015

Αρ. πρωτ.: οικ. 8150

 

Πρόσκληση

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.

 

Προς:  τον κ. Δήμαρχο

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας

 

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, στις 03.08.2015 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00,  για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

 1. Διαχείριση του παραγομένου υπολείμματος από την επεξεργασία προδιαλεγμένων ρευμάτων ΑΣΑ.
 2. Σχετικά με αίτημα κ. Δημητρίου Παγάνη για έγκριση εισόδου – εξόδου επιχείρησης «πάρκινγκ» στη θέση «Μετόχι» Θερμησίας
 3. Σχετικά με αίτημα κ. Σταύρου Αντωνόπουλου για έγκριση εισόδου – εξόδου επιχείρησης παραγωγής προϊόντων αλευρόμυλου στη θέση «Κάμπος Διδύμων»
 4. Σχετικά με κλήρωση 3ου μέλους για παραλαβή του έργου: «Επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Τ.Κ. Διδύμων»
 5. Έγκριση της υπ’ αρ. 33/2015 απόφασης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «Απολογισμός Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας για το οικονομικό έτος 2014»
 6. Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας
 7. Έγκριση της υπ’ αρ. 97/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού κα Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015» (ΑΔΑ: 67Μ6ΟΛΤΞ)
 8. Έγκριση της υπ’ αρ. 139/2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού κα Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2015» (ΑΔΑ: 64Σ2ΟΛΤΞ-43Γ)
 9. Αίτημα του Αθλητικού Συλλόγου «ΚΟΡΩΝΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ» στο Δήμο Ερμιονίδας για συνδιοργάνωση εκδήλωσης
 10. Τροποποίηση συστατικής πράξης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (άρθρο 28 παρ. 2 του Ν. 2738/1999, άρθρο 11 παρ. 11 του Ν. 2839/2000 και υπ’ αρ. 3656/2014 απόφαση του ΣτΕ Τμήμα Γ΄)
 11. Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου Ερμιονίδας οικονομικού έτους 2015
 12. Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Αναπτυξιακής Πάρνωνα. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ.
 13. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα.
 14. Σχετικά με την κάλυψη των κατοίκων του Δήμου Ερμιονίδας από τις υπηρεσίες Άμεσης Βοήθειας της INTERAMERICAN

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

 

Ανακοίνωση από την Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου θα συναντηθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 στις 7:30 μ.μ. στο κτήριο Μίληση στο Πορτοχέλι, για να διαβάσουν το βιβλίο «Ο Χορός των εφτά Πέπλων» του Τομ Ρόμπινς.

ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015 “ότι και αν πω δεν σε ξεχνώ” 100 Χρόνια Β. Τσιτσάνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 27/7/2015

ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015

“ότι και αν πω δεν σε ξεχνώ” 100 Χρόνια Β. Τσιτσάνης

Νύχτες μαγικές ονειρεμένες, ερμήνευσε ο Β. Τσιτσάνης το 1942.

Νύχτα μαγική, ονειρεμένη έζησε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 το Πορτοχέλι.

Ντόπιοι και επισκέπτες της περιοχής γοητευμένοι και φανερά συγκινημένοι από τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη του ελληνικού τραγουδιού Βασίλη Τσιτσάνη, όπως ξεχωριστά τα παρουσίασε και ερμήνευσε ο Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης, η ορχήστρα Ερμιονίδα, σολίστες, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Τάκη Μανιάτη.

Η Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης  “ότι και αν πω δεν σε ξεχνώ”, 100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης, ευχαριστεί όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, επίσης ευχαριστεί τους επαγγελματίες για την οικονομική στήριξη.

Ευχαριστούμε τον όμιλο ΑΝΤ1για την πλήρη τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης, ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κ. Μαρί και κ. Μίνω Κυριακού για την ευαισθητοποίηση τους στα πολιτιστικά δρώμενα του Πορτοχελίου, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην πολιτιστική αναβάθμιση και προβολή της περιοχής μας.

 

Μανώλης Τριγκάκης

Πρόεδρος Δ.Κ.Πορτοχελίου

 

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε τα στιγμιότυπα της συναυλίας όπως παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 της 25.07.2015

http://www.antenna.gr/news/watch?cid=9z_k1_ud_a_pbik%3d

Πρόσκληση για την σύγκλιση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ 

ΕΡΜΙΟΝΗΣ                                                  ΕΡΜΙΟΝΗ  23/07/2015

                                                                        ΑΡ. ΠΡΩΤ:296    

 

 

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Για την σύγκλιση του  Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας κατά τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/10

Προς :  Τον  κ. Δήμαρχο.

Τους κ. Δημοτικούς Κοινοτικούς Συμβούλους Ερμιόνης.

Σας προσκαλώ σε τακτική  συνεδρίαση που  θα γίνει  στο Δημοτικό Γραφείο Ερμιόνης την ημέρα ΤΡΙΤΗ  28/07/2015 και ώρα 20:30 για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, στο ένα και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

 

 1. «Aίτηση Μέξη Παναγιώτη περί τροποποίησης κανονισμού νεκροταφείων».
 2. «Aίτηση Κασιμάτη Κων/νου για παραχώρηση θέσης στάθμευσης αναπήρου».
 3. «Αίτηση της «ΓΟΥΤΟΣ ΚΤΙΖΕΙΝ ΜΕΠΕ» για χορήγηση τρίωρης παράτασης επί του ωραρίου χρήσης μουσικής».
 4. «Επισκευή σκαλιών στον ποταμόδρομο και τοποθέτηση χειρολαβών (παραπλεύρως καταστήματος ΛΑΤΑ».

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

ΔΑΓΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ευχαριστήρια επιστολή από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων κ. Θεοδώρου Κωνσταντίνα

dina

 

Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνεισέφεραν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 στους Φούρνους Ερμιονίδας, ενισχύοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, ευχαριστώ το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, κ. Κωνσταντίνο Μπρούτζο, για το συντονισμό των ενεργειών κατάσβεσης της φωτιάς, καθώς και τα κλιμάκια που κατέφθασαν από την εριφέρεια Πελοποννήσου και την Κορινθία.

Ευχαριστώ τους κατοίκους εθελοντές που έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς και με τη βοήθεια ιδιωτικών βυτιοφόρων και αγροτικών μηχανημάτων συνέβαλαν σημαντικά στον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει στο Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Σφυρή, στους Αντιδημάρχους και εργαζόμενους του Δήμου Ερμιονίδας για την άμεση κινητοποίηση των δημοτικών, πυροσβεστικών οχημάτων και τη συνεργασία τους με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και στους  χειριστές χωματουργικών μηχανημάτων για την άμεση ανταπόκρισή τους και τον άψογο επαγγελματισμό τους.

Ευελπιστούμε να έχουμε ένα ήσυχο υπόλοιπο καλοκαιριού και να μη χρειαστεί να ξαναζήσουμε τον πύρινο εφιάλτη. Απαραίτητη όμως είναι η συνεισφορά και συνεργασία όλων μας, καθώς η πρόληψη αποτελεί προτεραιότητα!

 

Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων

 Κωνσταντίνα Θεοδώρου

Ανακοινώσεις για ψεκασμούς Φοινικοειδών στον Δήμο Ερμιονίδας

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                     

24/7/2015

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/8/2015 ΚΑΙ ΚΑΤΑ  ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ  ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΣΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΦΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ. ΑΝ Ο ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΣΜΕΝΑ.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 Δ. ΣΦΥΡΗΣ

 

 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ     

24/7/2015

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 29/7/2015 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΦΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ (ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΟΣ, ΜΠΑΛΤΙΖΑ-ΛΙΜΝΗ, ΠΑΡ.ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΚΟΣΤΑ Κ.Λ.Π.) ΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ (ΡΥΓΧΟΦΟΡΟΣ ΚΑΝΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΟΠΤΕΡΟ «ARCHON»). ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΣΜΕΝΑ.

                                                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                   

                                                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΦΥΡΗΣ

 

 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ    

24/7/2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ  28/7/2015  ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΦΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΙΟΚΑΣΤΡΟΥ (ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΟΣ – ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ -ΜΑΓΟΥΛΑ-ΔΑΡΔΙΖΑ Κ.Λ.Π.) ΜΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ (ΡΥΓΧΟΦΟΡΟΣ ΚΑΝΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΟΠΤΕΡΟ  «ARCHON»).  ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΚΑΣΜΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΣΜΕΝΑ.                                       

                                                                 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ                                                   

                                                               

                                                                  Δ. ΣΦΥΡΗΣ     

 

   

 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ    

24/7/2015

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 28/7/2015 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 29/7/2015 ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ  30/7/2015 ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΟΕΙΔΩΝ ΠΟΥ ΦΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ (ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Κ.Λ.Π.). ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΒΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ (ΡΥΓΧΟΦΟΡΟΣ ΚΑΝΘΑΡΟΣ ΚΑΙ ΛΕΠΙΔΟΠΤΕΡΟ  «ARCHON»). ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ Ή ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΟΥΣ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΦΥΤΑ ΟΣΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΣΜΕΝΑ.

                                                                           Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

                                                                            Δ. ΣΦΥΡΗΣ

 

 

 

 

                                                      

 

 

                                      

Παρών στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στους Φούρνους ο Δήμος Ερμιονίδας

Δελτίο Τύπου

Κρανίδι 23/7/2015

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στους Φούρνους, η αντίδραση του Δήμου Ερμιονίδας ήταν άμεση.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτρης ενημερώθηκε από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής στις 14:10 της Τετάρτης 22/7/2015 για την εκδήλωση της πυρκαγιάς και μέσα σε 10 λεπτά είχε μεταβεί στο σημείο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ερμιονίδας κ. Ντούβαλη Δημήτριο, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων κ. Θεοδώρου Ντίνα και τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου κ. Πασιαλή Βασίλειο.

Επίσης άμεσα μετέβησαν εργάτες και οδηγοί καθαριότητας του Δήμου με τα δύο πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει ο Δήμος.Με το ένα πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Ερμιονίδας επιχειρούσε ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Ντούβαλης Δημήτριος και με το άλλο επιχειρούσαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Δάγκλης Χρήστος και ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης κ. Τσεγκής Γεώργιος.

 

Μέσα στο πρώτο μισάωρο είχαν κινητοποιηθεί από τον Δήμο όλες οι υδροφόρες της Ερμιονίδας, σκαπτικά μηχανήματα, γκρέϊντερ, τρακτέρ και οι εθελοντές.

Σύντομα μετέβησαν στην περιοχή όλοι οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και απείλησε το χωριό των Φούρνων. Δημιουργήθηκαν ζώνες πυρασφάλειας και σύντομα ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα (4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα).

Στην περιοχή κατέφθασαν πάνω από τριάντα πυροσβεστικά οχήματα και επιχείρησαν 120 πυροσβέστες και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα κατέφθασαν για τον συντονισμό της επιχείρησης υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ταυτόχρονα κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της Θηροφυλακής Αργολίδας.

Οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα ήταν συνεχείς μέχρι που νύχτωσε.  Τα πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και κατόρθωσαν αργά το βράδυ να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Ο Δήμος Ερμιονίδας καθόλη την διάρκεια των επιχειρήσεων τροφοδοτούσε με νερό και τρόφιμα όλους τους εμπλεκόμενους στην διαδικασία της κατάσβεσης.

Αυτή τη στιγμή  στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 100 πυροσβέστες και τριάντα πυροσβεστικά οχήματα με σκοπό την κατάσβεση κάθε εστίας φωτιάς και την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Επίσης στις 13:30 της Πέμπτης 23/7/2015 συνεδρίασε στο Δημαρχείο Ερμιονίδας στο Κρανίδι, το συντονιστικό όργανο για την φωτιά των Φούρνων που συστάθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας στο οποίο συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής, οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων κ. Θεοδώρου Ντίνα, υψηλόβαθμα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος Αργολίδας και της Αστυνομίας Κρανιδίου, Εθελοντές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Ερμιονίδας, όπου συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν σχετικά με την πλήρη κατάσβεση κάθε εστίας, την αποφυγή αναζωπυρώσεων, τις αποζημιώσεις των πληγέντων κ.λ.π.