Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος στο Κρανίδι

81

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, Προστάτου και Πολιούχου του Κρανιδίου, στις 28 και 29 Αυγούστου 2015.

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 στις 7:00 μ.μ. τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ.κ. Εφραίμ, ενώ στις 9:00 μ.μ. έγινε η Περιφορά της Ιερής Εικόνας του Πολιούχου Τιμίου Προδρόμου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Κρανιδίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας.

86

83

82

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτριος, ο Βουλευτής Αργολίδας και πρώην Υπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός Ιωάννης, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γαλέος Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Σιδέρης Βασίλειος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας κ. Τζανής Αναστάσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κ. Δημαράκης Αριστείδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ. Κοντοβράκης Ιωάννης και οι Αντιδήμαρχοι Ερμιονίδας κ.κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, Δημαράκης Ιωάννης, Ντούβαλης Δημήτριος και Φωστίνη – Πουλή Καλλιόπη.

Μετά το πέρας της Περιφοράς της Ιερής Εικόνας, ο Δήμος Ερμιονίδας παρέθεσε κέρασμα στο χώρο του Δημαρχείου στο Κρανίδι.

84

85Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 στις 8:30 π.μ. τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Εφραίμ, ενώ στις 6:00 μ.μ. τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός.

Την ευθύνη των εκδηλώσεων είχε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ. Κοντοβράκης Ιωάννης.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ «ΛΑΜΠΑΓΙΑΝΝΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 18/8/2015

Η πρόσφατη είδηση της ανακάλυψης ενός σημαντικότατου καταβυθισμένου Πρωτοελλαδικού οικισμού στην παραλία «Λαμπαγιαννά» της Κοινότητας των Φούρνων  (βλ. επίσημη ανακοίνωση του Υ.Π.Π.Θ. http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=62093) , βρήκε από την πρώτη στιγμή μεγάλη ανταπόκριση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Ερμιονίδας.

Η ανακάλυψη αυτή έρχεται να προστεθεί στον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής που πλέον φαίνεται πως έχει να αναδείξει ένα σημαντικότατο δείγμα οικιστικής θέσης της 3ης π.Χ. χιλιετίας. Η έρευνα αποτελεί συνεργασία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Πανεπιστημίου της Γενεύης υπό την  αιγίδα της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής, που έχει ξεκινήσει στην περιοχή από το 2014 και θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια.

Συνεπής η Δημοτική Αρχή στις επιταγές της ιστορικής συνείδησης που επιβάλλει μια τόσο σημαντική ανακάλυψη, συμπεριέλαβε στις ημερίδες του Θερινού Σχολείου Τοπικής Ιστορίας την πρωτοβουλία των Αρχαιολόγων της αποστολής να πραγματοποιήσουν μια πρωτότυπη αρχαιολογική ξενάγηση στα υποθαλάσσια ευρήματα, συνδυασμένη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς επισκέπτες αλλά και για ενήλικες.

3

Έτσι, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η καταδυόμενη Αρχαιολόγος κα. Δέσποινα Κουτσούμπα, ξενάγησε την Κυριακή 16/8/2015 μικρούς και μεγάλους κολυμβητές στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της όμορφης παραλίας, κάνοντάς τους παράλληλα ένα μίνι-σεμινάριο ιστορίας αλλά και πρακτικής ενάλιας αρχαιολογίας. Οι εκπλήξεις ήταν πολλές: ένα πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι ενάλιας αρχαιολογίας που ετοίμασε η ίδια και μοίρασε σε όλα τα παιδιά, αλλά και έντυπο υλικό και φωτογραφίες που ετοίμασε η Αρχαιολόγος κα. Ιωάννα Κραουνάκη για να εξοικειώσει τα παιδιά με τη ζωή της Προϊστορίας. Παρών στην ξενάγηση ήταν φυσικά και ο υπεύθυνος της έρευνας από την Ελβετική πλευρά Dr Julien Beck.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής, ο οποίος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ευρήματα των αρχαιολογικών ερευνών της επαρχίας μας αλλά και για την προβολή του αρχαιολογικού πλούτου και της μακράς ιστορίας της περιοχής μας, ξεναγήθηκε την Κυριακή (16/8/2015) στα υποθαλάσσια ευρήματα της παραλίας του Λαμπαγιαννά.

2

Η μοναδική εμπειρία μιας ξενάγησης που ζωντανεύει στο ευρύ κοινό την ιστορία της Ερμιονίδας, αλλά και τις μεθόδους της αρχαιολογικής έρευνας, επανελήφθη τη Δευτέρα 17-8-2015, αυτή τη φορά για ενήλικες.

4

Ο Δήμος Ερμιονίδας ευχαριστεί τους Αρχαιολόγους κα. Δέσποινα Κουτσούμπα, κα. Ιωάννα Κραουνάκη, κα. Αντιγόνη Λασκαρίδου και τον κ. Julien Beck για την πρωτότυπη υποθαλάσσια ξενάγηση που πραγματοποίησαν. Επίσης ευχαριστεί την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φούρνων κα. Ντίνα Θεοδώρου, τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φράγχθι», που συνέβαλαν θετικά στην καλύτερη οργάνωση των υποθαλάσσιων ξεναγήσεων. Τον συντονισμό για την πραγματοποίηση των προαναφερομένων ξεναγήσεων είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράκης.

1

ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 18/8/2015

Ο Δήμος Ερμιονίδας με την υπ’ αριθμό 131/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακήρυξε επίτιμο δημότη του Δήμου Ερμιονίδας τον φιλόλογο –λογοτέχνη κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο.

Για την απόφασή του αυτή το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη τα παρακάτω:

Ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, φιλόλογος, επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, λογοτέχνης, κριτικός θεάτρου, μεταφραστής, δοκιμιογράφος, αρωγός του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός στο τότε εξατάξιο Γυμνάσιο Κρανιδίου το σχολικό έτος 1967-68.

Κατά τη διάρκεια αυτής της σχολικής χρονιάς δίδαξε και αρχαίο θέατρο και ανέβασε με τους μαθητές του τη θεατρική παράσταση «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή. Ήταν η πρώτη φορά που στην επαρχία μας παίχτηκε αρχαία τραγωδία.

Επίσης κατά την τότε παραμονή του στο Κρανίδι έγραψε την ποιητική συλλογή του «Αμήχανον τέχνημα».

Τον Μάιο του 2014 τιμήθηκε από το Γενικό Λύκειο Κρανιδίου για την πολυσχιδή προσωπικότητά του αλλά και για την σημαντική προσφορά του ως εκπαιδευτικός στο Γυμνάσιο Κρανιδίου το σχολικό έτος 1967-68.

Η επιστροφή του κ. Γεωργουσόπουλου στο Κρανίδι, 46 χρόνια μετά, στάθηκε η αιτία να συναντηθεί με τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας να εκτιμήσει θετικά την ποιότητα των παραστάσεων και την θεατρική κτηριακή υποδομή του. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία του με τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας και πρότεινε τη δημιουργία ετήσιου φεστιβάλ θεάτρου στο Δήμο μας με την επωνυμία «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

Επομένως ο κ. Γεωργουσόπουλος κατέστη εμπνευστής του φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 και θα συνεχίζεται κατ’ έτος υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του.

Επίσης, είναι ο εμπνευστής του θεσμού «Πνευματικές Συναντήσεις στην Ερμιονίδα». Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων καλούνται άνθρωποι της επιστήμης και των τεχνών, οι οποίοι πραγματοποιούν δωρεάν διαλέξεις στο Δήμο μας εν είδει Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκτιμώντας την όλη πνευματική προσωπικότητα του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου και την σημαντική προσφορά και συμβολή του σε θέματα παιδείας και πολιτισμού στο Δήμο μας τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη του Δήμου Ερμιονίδας.

Τελετή ανακήρυξης επίτιμου δημότη.

Η τελετή ανακήρυξης του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλο σε επίτιμο δημότη του Δήμου Ερμιονίδας θα γίνει την Παρασκευή 21-8-2015 και ώρα 21:00 στον Πολυχώρο ARTiki κατά την έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα».

ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΦΡΑΓΧΘΙ. ΟΙ ΣΙΩΠΗΛΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

alieis_guide1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρανίδι 12-8-2015

Ο Δήμος Ερμιονίδας με τη συνεργασία καθηγητών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα (ΗΠΑ), του Πανεπιστημίου Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, του Πανεπιστημίου της Γενεύης, με αρχαιολόγους της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, με την συνεπικουρία της Δημοτικής Κοινότητας Πόρτο Χελίου, της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας καθώς και των Πολιτιστικών Συλλόγων «Φάρος» και «Φράγχθι» οργάνωσε Θερινό Σχολείο Τοπικής Ιστορίας.

 

Ο Δήμος Ερμιονίδας μέσω του Θερινού Σχολείου κατάφερε επιτυχώς να κτίσει συνεργασίες μεταξύ των τριών προαναφερομένων Πανεπιστημίων, των δύο προαναφερομένων Εφοριών Αρχαιοτήτων καθώς και της τοπικής κοινωνίας.

 

Στόχος του Θερινού Σχολείου Τοπικής Ιστορίας, που ξεκίνησε τις εργασίες του φέτος είναι να γίνει θεσμός και να επιτύχει, μέσα από την γνωστική προσέγγιση του παρελθόντος, οι κάτοικοι της επαρχίας μας να συνειδητοποιήσουν την  ταυτότητά τους στο χώρο και στο χρόνο.

 

Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ

 

  1. Την Παρασκευή 7-8-2015 στο κτήριο Μίληση στο Πόρτο Χέλι, ο καθηγητής κ. Bradley Ault του Πανεπιστημίου Μπάφαλο της Ν. Υόρκης, παρουσίασε την πόλη των Αλιέων. Συγκεκριμένα παρουσίασε το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης με τα τείχη της και τους πύργους της καθώς και την άρτια σχεδιασμένη ρυμοτομία της.

Αναφέρθηκε ακόμα στο βιομηχανικό συγκρότημα της πόλης των Αλιέων, το νομισματοκοπείο, τον τρόπο οργάνωσης των οικιών και τα υλικά κατασκευής  τους καθώς και την οικονομική οργάνωση και την κοινωνική ζωή της πόλης. Τη διερμηνεία έκανε η καθηγήτρια Αγγλικών κα. Μαρία Λιώση.

alieis12a

alieis1a

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής απένειμε στον κ. Bradley Ault  τιμητική πλακέτα για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Ερμιονίδας.

Επίσης ο Δήμαρχος Ερμιονίδας απένειμε πλακέτα τιμητικής διάκρισης στον δημοσιογράφο και συγγραφέα κ. Άδωνη Κύρου για την πολυεπίπεδη προσφορά του στην αρχαιολογική έρευνα της περιοχής μας.

alieis7a

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία έντεχνης μουσικής από ορχήστρα, που αποτελείτο από τα παρακάτω μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Ερμιονίδας. Καλλιρρόη Καμιζή και Κυριάκο Λαλούση στο κλαρινέτο και Αναστάσιο Φουέντες στο πιάνο, υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης κ. Τάκη Μανιάτη.

 

  1. Την Κυριακή 9-8-2015 ο καθηγητής κ. Bradley Ault πραγματοποίησε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Αλιέων. Εβδομήντα και πλέον άτομα παρακολούθησαν την ενδελεχή και παραστατική παρουσίαση του κ. Ault. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο καθηγητής έδειξε δωμάτιο των αρχαίων οικιών όπου συλλέγονταν τα οργανικά απόβλητα, για να γίνουν στη συνέχεια λίπασμα.

alieis_guide2alieis_guide1

 

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΦΡΑΓΧΘΙ

1.Το Σάββατο 8-8-2015 στην Ιχθυόσκαλα της Κοιλάδας απέναντι από το φωτισμένο Σπήλαιο Φράγχθι συνεχίστηκαν οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Τοπικής Ιστορίας.

franchthi1

Κεντρική ομιλήτρια η Δρ. Katherine Perles, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιντιάνα και του Πανεπιστημίου «Παρίσι 10», με διεθνή αναγνώριση για την ακαδημαϊκή της καριέρα. Η καθηγήτρια έκανε σφαιρική παρουσίαση του μνημειώδους Σπηλαίου και της θέσης «Παραλία» από το 37.000 – 3.000 π.Χ. Έδωσε έμφαση στο μόνιμο οικισμό του Σπηλαίου αλλά και στην μεταβαλλόμενη κατά εποχές σημασία του μέσα από τη διαχρονική του προσέγγιση με τρόπο αξιόπιστο και ολοκληρωμένο.

 

Οι αρχαιολόγοι κα. Δέσποινα Κουτσούμα, της Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων, η κα. Ευαγγελία Παππή της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αργολίδας και η κα. Στέλλα Κατσαρού της Εφορίας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, απέδωσαν στα Ελληνικά την ομιλία της κυρίας Perles και συνετέλεσαν στην εύληπτη από το κοινό κατανόησή της.

franchthi3

 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Δρ. Karen Vitelli, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιντιάνα και ο Δρ. Julien Beck του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Οι παραπάνω αρχαιολόγοι έχουν διεξάγει ανασκαφές στο Σπήλαιο Φράγχθι.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έκανε σύντομη παρέμβαση και ο κ. Άδωνης Κύρου, ιχνηλάτης της αρχαιολογίας και συγγραφέας του βιβλίου «Στο Σταυροδρόμι του Αργολικού».

 

Μετά τις ομιλίες τέθηκαν ερωτήσεις από το κοινό που απαντήθηκαν από τους αρχαιολόγους.

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής απένειμε στον κ. Julien Beck  τιμητική πλακέτα για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη του Δήμου Ερμιονίδας.

franchthi2

franchthi4

 

franchthi5

Οι εργασίες του Θερινού Σχολείου Τοπικής Ιστορίας θα συνεχισθούν στις 16 και 17 Αυγούστου 2015 με την πρωτότυπη υποθαλάσσια ξενάγηση της πρωτοελλαδικής βυθισμένης πόλης στον κόλπο του «Λαμπαγιαννά».

 

Ο Δήμος Ερμιονίδας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες Έλληνες και ξένους αρχαιολόγους, την καθηγήτρια των Αγγλικών κα. Μαρία Λιώση , καθώς και τους θεσμικούς φορείς την Πρόεδρο Ν.Π.Κ.Π.Α. Πολιτισμού και Παιδείας κα. Κυριακή Μήτσου, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πόρτο Χελίου κ. Μανώλη Τριγκάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας κ. Πάνο Φλωρή, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους «Φάρος» Πόρτο Χελίου και «Φράγχθι» Κοιλάδας και τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης για τη συμμετοχή τους και συνεισφορά στην άρτια οργάνωση των εργασιών του Θερινού Σχολείου Τοπικής Ιστορίας.

Την ιδέα της οργάνωσης αλλά και τον συντονισμό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και φορέων για τη λειτουργία του Θερινού Σχολείου είχε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                       3/8/2015

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Β. ΠΑΣΙΑΛΗΣ

ΤΗΛ.:2754360024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

             ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΝΕΡΟΥ(ΑΡΔΕΥΤΙΚΗ – ΥΔΡΕΥΤΙΚΗ Η΄ ΑΛΛΗ ΧΡΗΣΗ )  ΑΠΟ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ Ή ΠΗΓΑΔΙΑ  ΚΑΙ  ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ Ε.Μ.Σ.Υ. (ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΗΜΕΙΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ) ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 101123/2015 (ΦΕΚ 1435/Β/10-7-2015) ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΧΡΙ 30-9-2015 ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΥΤΗ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: Α. ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 1-10-2015 ΜΕΧΡΙ 31-12-2015 ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΚΑΙ Β. ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1.000 ΜΕΧΡΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 1-1-2016. ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Μ.Σ.Υ. ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ 100 ΕΥΡΩ.

Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΟ Ε.Μ.Σ.Υ. ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

                                                        Δ. ΣΦΥΡΗΣ

Μουσική βραδιά στα Δίδυμα

Μουσική βραδιά στα Δίδυμα

Στις 14 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:30 στο θεατράκι της Εκκλησίας των Διδύμων, ο Πάνος Μπίρμπας επιστρέφει για μια μοναδική μουσική βραδιά στον τόπο καταγωγής του.

Θα παρουσιαστούν τραγούδια από την δική του δισκογραφία καθώς και διασκευές αγαπημένων Ελληνικών τραγουδιών. Στο πιάνο, στη φυσαρμόνικα και στα κρουστά, συνοδεύουν ο Γιάννης Μαρίνος και ο Βαγγέλης Τσιμπλάκης

Είσοδος ελεύθερη

 

Διοργάνωση:

Τοπική Κοινότητα Διδύμων

Ενορία Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Διδύμων

Αναβολή της Γιορτής του Ψαρά 2015 στην Κοιλάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρανίδι 10/8/2015

Ο Δήμος Ερμιονίδας σε συνεργασία με τον Αλιευτικό Σύλλογο Κοιλάδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοιλάδας «Φράγχθι» είχε ξεκινήσει πριν από τρεις μήνες την διοργάνωση της Γιορτής του Ψαρά 2015 στην Κοιλάδα με ημερομηνία διεξαγωγής την 1η Αυγούστου 2015, έχοντας κλείσει το μουσικό σχήμα και το κέτερινγκ.

Ωστόσο οι δύο προαναφερόμενοι σύλλογοι αποφάσισαν να αναβάλλουν την Γιορτή του Ψαρά για το 2015 τιμώντας την μνήμη των συγχωριανών τους που χάθηκαν τόσο ξαφνικά και άδικα, δείχνοντας παράλληλα σεβασμό στο πένθος των οικογενειών τους.

Μάλιστα έβγαλαν σχετικές ανακοινώσεις την 27η Ιουνίου 2015.

Ο Δήμος Ερμιονίδας συντάχθηκε απόλυτα με την θέση των δύο συλλόγων και αποφάσισε να αναβάλλει την Γιορτή του Ψαρά για το 2015.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Αυγούστου 2015 ήρθε αίτημα στον Δήμο Ερμιονίδας από το ποδοσφαιρικό σωματείο Α.Ο. Κορωνίς για την συνδιοργάνωση Πολιτιστικής Εκδήλωσης Συναυλίας στις 15 Αυγούστου 2015 στην Κοιλάδα, όπου ο Δήμος Ερμιονίδας θα έπρεπε να συμμετάσχει με το ποσό των 2.600€.

Το αίτημα, το οποίο παρεμπίπτοντος  δεν είχε την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας κ. Φλωρή Παναγιώτη αλλά ούτε και συνοδευόταν από κάποια σχετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κοιλάδας, απορρίφτηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας λόγω του ότι ο Δήμος Ερμιονίδας έχει ήδη αποφασίσει να μην συνδιοργανώσει καμία πολιτιστική εκδήλωση συναυλία στην Κοιλάδα το Καλοκαίρι του 2015 τιμώντας την μνήμη των συμπολιτών μας που χάθηκαν άδικα και ξαφνικά. Επίσης τα αθλητικά σωματεία είναι σωστό να επιχορηγούνται για διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και όχι για διοργάνωση συναυλιών.