Διήμερες Εκδηλώσεις Τιμής στον Ήρωα Κρανιδιώτη Αρσένιο Κρέστα Ιερομόναχο (Παπαρσένη)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 30/11/2015

pap12

Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Δημοτικό Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου διοργάνωσαν διήμερο εκδηλώσεων στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2015 με αφορμή τη συμπλήρωση 193 ετών από τη θυσία του γενναίου Κρανιδιώτη ήρωα Αρσενίου Κρέστα Ιερομονάχου και των πεσόντων στα Δερβενάκια στον Άγιο Σώστη στις 27 Νοεμβρίου 1822.

pap7

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Κρανίδι και ακολούθησε τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές των σχολικών μονάδων της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, στην πλατεία Παπαρσένη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Μπουγιούρα Σοφία.

pap8

pap10

pap13

Στους μαθητές και στους παρισταμένους διανεμήθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας το βιβλίο του Γεωργίου Βουτσινού “Μητρώον Κρανιδιωτών Αγωνιστών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας”, το οποίο εξεδόθη το 2010 από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου.

pap14

pap15

Την επομένη ημέρα Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη – προσκύνημα στην Ιερά Μονή «Κατακεκρυμμένης» Άργους, όπου ετελέσθη λειτουργία σε ανάμνηση του γεγονότος του αποκλεισμού του Παπαρσένη στη Μονή (25-4-1821) από τους Τούρκους, του απεγκλωβισμού του τη νύκτα με τους στρατιώτες του και τη μετάβασή του στους Μύλους της Λέρνης.

Ακολούθησε επίσκεψη στον Άγιο Σώστη στα Δερβενάκια, χώρο ιερό, όπου έπεσε νεκρός ο γενναίος αγωνιστής και ιδεολόγος Παπαρσένης (27-11-1822) ηρωικά μαχόμενος εναντίον των Τούρκων του Ντελή Αχμέτ. Στον τάφο του Παπαρσένη, που βρίσκεται στο προαύλιο του Αγίου Σώστη εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

pap2

pap3

pap6

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Σφυρής Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ντούβαλης Δημήτριος, η Αντιδήμαρχος κ. Φωστίνη Καλλιόπη, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ερμιονίδας κ. Λούμη Αγγελική, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ. Κοντοβράκης Ιωάννης, ιερείς, μέλη του Λαογραφικού Κέντρου Κρανιδίου και κάτοικοι της Ερμιονίδας.

pap4

pap9

pap11

pap5

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

paidikos

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 2/12/2015 και ώρα 17:30μ.μ στο χώρο του Παιδικού Σταθμού Κρανιδίου να παρακολουθήσετε την ομιλία-συζήτηση με θέμα:

΄΄Σχέση γονέα-παιδιού, πως γίνεται εφόδιο ή εμπόδιο στην ανάπτυξη του παιδιού΄΄

Ομιλητής θα είναι ο κ. Δημήτρης Μούγιος ψυχολόγος του Δήμου Ερμιονίδας.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Ερμιονίδας, η πρόεδρος κ. Κυριακή Μήτσου, η αντιπρόεδρος κ. Άννα Στρίγκου-Φωστίνη σε συνεργασία με την προ ϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού κ. Κατερίνα Γαλανοπούλου.

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το Δημοτικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων

dia1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 25/11/2015

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 συνεδρίασε σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ερμιονίδας υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Σφυρή.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση του  Δημοτικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων & Ειδικών Ρευμάτων Αποβλήτων.

Από τα 25 μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης παρόντα ήταν τα 16 ενώ στην συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Αντωνόπουλος Γιάννης, η Αντιδήμαρχος κ. Φωστίνη Κέλλη, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Πασιαλής Βασίλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διδύμων κ. Σπανός Κώστας, η Πρόεδρος της  Τοπικής Κοινότητας Φούρνων κ. Θεοδώρου Ντίνα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Γεωργόπουλος Γιάννης, Λάμπρου Τάσος και Τόκας Τάσος.

dia5

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας κ. Πασιαλής Βασίλης παρουσίασαν στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης το Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων & Ειδικών Ρευμάτων Αποβλήτων του Δήμου Ερμιονίδας και ανέλυσαν τους βασικούς του άξονες, οι οποίοι είναι η διαχείριση των προ-διαλεγμένων στην πηγή ρευμάτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων στα εξής στάδια:

  • Παραλαβή, μεταφορά και επεξεργασία των συλλεγόμενων ΒΑΑ (οργανικά – βιοαποδομήσιμα – «καφέ» κάδος) σε αδειοδοτημένη μονάδα κομποστοποίησης.
  • Παραλαβή, μεταφορά και επεξεργασία των συλλεγόμενων ΑΣΥΣ (απόβλητα ανακυκλωσίμων συσκευασιών – «μπλε» κάδος) σε αδειοδοτημένο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).
  • Παραλαβή, μεταφορά και επεξεργασία των συλλεγόμενων ΑΑΥ (απόβλητα ανακυκλώσιμα που δεν αποτελούν συσκευασίες – «πράσινος» κάδος) σε αδειοδοτημένο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).
  • Διαχείριση του υπολείμματος επεξεργασίας που παράγεται από τις ως άνω μονάδες.

dia2

Επισημάνθηκε ότι ο Δήμος Ερμιονίδας αποτελεί τον πρώτο, πανελλαδικά, ΟΤΑ που εφάρμοσε προγράμματα Διαλογής στην Πηγή επιμερίζοντας το ρεύμα των σύμμεικτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων σε τρία διακριτά ρεύματα (σύστημα μπλε, καφέ και πράσινου κάδου) ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στην χωριστή συλλογή των γυάλινων συσκευασιών με τους κώδωνες γυαλιού, την συλλογή των τηγανέλαιων στα σχολεία, την εναλλακτική διαχείριση των παλιών οχημάτων σε συνεργασία με αδειοδοτημένο συλλέκτη, την χωριστή συλλογή των ηλεκτρικών συσκευών, την χωριστή συλλογή των ογκωδών αποβλήτων (παλιά έπιπλα, ξύλα, παλέτες, στρώματα κ.λ.π.) και την ανάπτυξη προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης σε μικρή κλίμακα.

Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη επιπλέον προγραμμάτων Διαχείρισης Ειδικών Ρευμάτων Στερεών Αποβλήτων όπως μεταχειρισμένων ελαστικών, μπαταριών, αδρανών υλικών, επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων, χωριστή συλλογή έντυπου χαρτιού (σύστημα κίτρινου κάδου) και την επέκταση του προγράμματος της οικιακής κομποστοποίησης σε μεγαλύτερη κλίμακα, με παράλληλη ενίσχυση της ενημερωτικής καμπάνιας των δημοτών για την προ-διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και το σύστημα του μπλε – καφέ – πράσινου κάδου με φυλλάδια, αφίσες, ημερίδες, ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία κ.λ.π.

Τέλος προτείνεται η δημιουργία Δημοτικού Πράσινου Σημείου, Δημοτικής Κινητής Μονάδας Μηχανικής Διαλογής και Δημοτικής Μονάδας Κομποστοποίησης.

dia4

Στην διαλογική συζήτηση που ακολούθησε απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, ενώ οι παριστάμενοι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης παίρνοντας τον λόγο εξέφρασαν την συμφωνία τους επί του συγκεκριμένου σχεδίου.

Η συνεδρίασε έκλεισε με την ομόφωνη ψήφιση του σχεδίου όπως αυτό παρουσιάστηκε από τους εισηγητές και την πρότασή του για ψήφιση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ερμιονίδας και το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας.

dia3

Διήμερο Εκδηλώσεων στην μνήμη του Κρανιδιώτη ήρωα Ιερομονάχου Αρσένιου Κρέστα

paparsenis

 Ιερό Μνημόσυνο Αρσενίου Ιερομονάχου

      Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Δημοτικό Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2015  με αφορμή τη συμπλήρωση των 193 ετών από τη θυσία του γενναίου Κρανιδιώτη ήρωα Αρσενίου Ιερομονάχου και των πεσόντων στα Δερβενάκια στον Άγιο Σώστη στις 28 Νοεμβρίου 1822.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ιερό Μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου .

Ώρα  προσέλευσης 9.00 π.μ.

Ακολουθεί τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων και  απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές των σχολικών μονάδων της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, στην πλατεία Παπαρσένη.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη-προσκύνημα στην Ιερά Μονή <<Κατακεκρυμμένης>> Άργους όπου θα τελεστεί λειτουργία σε ανάμνηση του γεγονότος του αποκλεισμού του Παπαρσένη στη Μονή, του απεγκλωβισμού του τη νύχτα με τους στρατιώτες του και τη μετάβασή του στους Μύλους της Λέρνης.

Αναχώρηση 7.15 π.μ. από την  πλατεία Κύπρου στο Κρανίδι.

11.45 π.μ. Θα τελεστεί τρισάγιο στον τάφο του  Ήρωα Αρσενίου Ιερομονάχου που βρίσκεται στο προαύλιο του Αγίου Σώστη στα Δερβενάκια.

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

 Δημήτρης Σφυρής

Αθλητικό Διήμερο στον Δήμο Ερμιονίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 23/11/2015

9

Αθλητικές εκδηλώσεις διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Δήμο Ερμιονίδας, οι οποίες διοργανώθηκαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ερμιονίδας, την Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου και την Τοπική Κοινότητα Κοιλάδας.

12

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:00π.μ. διεξήχθη ο 8ος  Ποδηλατικός Αγώνας Ερμιονίδας «Χρήστος Σκορδής» με τις κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών (αγώνας 5 χιλιομέτρων), με εκκίνηση το Κρανίδι και τερματισμό στην Κοιλάδα και τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών (αγώνας 33 χιλιομέτρων), με εκκίνηση το  Κρανίδι και τερματισμό στο Πορτοχέλι, μέσω Ερμιόνης.

1413

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:00π.μ. διεξήχθη στο Πορτοχέλι ο 3ος Αγώνας Δρόμου “Βερβερόντα” με τις κατηγορίες Αγοριών και Κοριτσιών (αγώνας 1,5 χιλιομέτρου) και τις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών (αγώνας 10 χιλιομέτρων).

7

Τις απονομές έκαναν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, η Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Κέλλη Φωστίνη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου Μανώλης Τριγκάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας Παναγιώτης Φλωρής και ο συμπατριώτης μας Σπαρταθλητής Γιώργος Φασιλής.

1

15

Το αθλητικό διήμερο στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού οι συμμετοχές των αγωνιζομένων ξεπέρασαν τις 250 και τους αγώνες παρακολούθησαν πολλοί δημότες και επισκέπτες της περιοχής.

Ο Δήμος Ερμιονίδας ευχαριστεί για την άψογη διοργάνωση την Οργανωτική Επιτροπή, του εθελοντές, τους χορηγούς και το Α.Τ. Κρανιδίου.

18

16

19

11

17

21

23

Το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στη Ερμιόνη δεν θα κλείσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΡΑΝΙΔΙ 23/11/2015

peireos_erm

 

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Σφυρή Δημήτρη και του Περιφερειακού Συμβούλου Πελοποννήσου και Διευθυντή του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κρανιδίου κ. Τζανή Αναστασίου, το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερμιόνη δεν θα κλείσει και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά όπως ακριβώς λειτουργούσε μέχρι σήμερα.

Με δεδομένο ότι το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος θα είχε σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της Δημοτικής Ενότητας Ερμιόνης και όλου του Δήμου Ερμιονίδας καθώς εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό κατοίκων που στην πλειονότητά τους είναι αγρότες και επαγγελματίες, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας έδρασε άμεσα και κατάφερε να το αποτρέψει.

Σχετικές ομόφωνες αποφάσεις είχαν πάρει, στις 10 Νοεμβρίου 2015 το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης και στις 20 Νοεμβρίου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας ευχαριστεί την Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για τη συνεργασία και την κατανόηση της κατάστασης.

Πρόσκληση 25ης Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                     

Κρανίδι  20/11/2015

Αρ.Πρωτ. 12666                                                         

 

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

 Σας προσκαλούμε την 25η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα  13.00 μ.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης : 

ΘΕΜΑ  1ο:    Ψήφιση πιστώσεων

ΘΕΜΑ  2ο:    Ορισμός δικηγόρου

ΘΕΜΑ 3ο:  Κατάρτιση όρων διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων Δήμου Ερμιονίδας  2016».

ΘΕΜΑ  4ο:  Κατάρτιση όρων για την εργασία με τίτλο «Διάθεση προς επεξεργασία προδιαλεγμένων ρευμάτων ΑΣΑ & Διαχείριση παραγόμενου υπολείμματος» – Ψήφιση πίστωσης και επικύρωση πρακτικού κλήρωσης για επιτροπή διεξαγωγής διαγωνισμού.

 

 Ο Πρόεδρος

της Οικονομικής  Επιτροπής

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 – Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Πρόσκληση 25ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                       

Κρανίδι, 20.11.2015

Αρ. πρωτ.: οικ. 12667

 

Πρόσκληση

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του  Ν. 3852/2010.

 Προς:  τον κ. Δήμαρχο

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, στις 25.11.2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ερμιονίδας
  2. Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ερμιονίδας και ΠΕΤΑ Α.Ε. σχετικά με την τεχνική υποστήριξη για την κατάρτιση και παρακολούθηση εφαρμογής Σχεδίου Δράσης Βιώσιμης Ενέργειας και για την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων προβολής και δημοσιότητας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου μας στο «Σύμφωνο των Δημάρχων»
  3. Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ερμιονίδας οικονομικού έτους 2015

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

Προκήρυξη μίας (1) θέσης καθαριστή/ καθαρίστριας , για τον καθαρισμό των χώρων του Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου Ηλιοκάστρου

Η Σχολική Επιτροπή Α’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας,  κατόπιν της αριθμ. 50/02.11.2015 Απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου,  προκηρύσσει  την κάλυψη μίας (1) θέσης καθαριστή/ καθαρίστριας , για τον καθαρισμό των χώρων  του Δημοτικού Σχολείου  – Νηπιαγωγείου  Ηλιοκάστρου με σύμβαση μίσθωσης έργου,  διάρκειας    από την υπογραφή της σύμβασης  έως τη λήξη του σχολικού έτους (30.06.2016)

Για να δείτε την προκήρυξη κάντε κλικ εδώ.