Πρόσκληση 3ης Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                   

Κρανίδι  28/01/2016

Αρ.Πρωτ.  748

                                                            

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

Σας προσκαλούμε την 01η του μηνός Φεβρουαρίου του έτους 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00 μ.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ   1ο : Επικύρωση πρακτικού διαγωνισμού 2ου σταδίου (Φάκελος οικονομικής προσφοράς) για την εργασία με τίτλο «Διάθεση προς επεξεργασία προδιαλεγμένων ρευμάτων ΑΣΑ & Διαχείριση παραγόμενου υπολείμματος» – Κατακύρωση αποτελέσματος.

ΘΕΜΑ    2ο    :  Ψήφιση πιστώσεων

 

 Ο Πρόεδρος

της Οικονομικής  Επιτροπής

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 – Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Δελτίο Τύπου του Χορευτικού του Δήμου Ερμιονίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π. Δήμου Ερμιονίδας κας. Μήτσου Κυριακής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στην αίθουσα της χορευτικής ομάδας συνάντηση για συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τη διεύρυνση της ομάδας των εθελοντών και την ορθή και εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων της χορευτικής ομάδας του Δήμου Ερμιονίδας, υπό την παρουσία και της αντιπροέδρου κας. Στρίγκου Άννας.

Μετά από διαλογική συζήτηση καθορίστηκαν οι επιμέρους αρμοδιότητες της εθελοντικής ομάδας καθώς και τα άτομα που θα πλαισιώνουν την καθεμία ξεχωριστά. Ιδιαιτέρως ευχάριστο είναι το γεγονός ότι στην εθελοντική ομάδα προστέθηκαν τέσσερα (4) επιπλέον νέα μέλη τα οποία και ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή τους.

Σκοπός μας, ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας, είναι η ενίσχυση της Χορευτικής Ομάδας με μεγαλύτερη παρουσία και συμμετοχές και εμφανίσεις σε φεστιβάλ.

Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ερμιονίδας

agr1

Δελτίο Τύπου

Κρανίδι 28/1/2016

Ο Δήμος Ερμιονίδας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Ερμιονίδας, έδωσε το παρόν στις κινητοποιήσεις τους και στο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου στην θέση Σταυρός Διδύμων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016.

agr3

Παράλληλα ο Δήμος Ερμιονίδας ζητά την άμεση απόσυρση της Κυβερνητικής πρότασης για την αναμόρφωση του Ασφαλιστικού και την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου από μηδενική βάση, στη βάση αναλογιστικών μελετών, προκειμένου να δοθεί μια βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση.

Σε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας συγκυρία, η ψήφιση επώδυνων μέτρων, που αυξάνουν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά και φορολογικά βάρη εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, αφού:

 • Δεν διασφαλίζει μακροπρόθεσμα τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αντίθετα έχει αποκλειστικά και μόνον φοροεισπρακτική λογική.
 • Σε συνδυασμό με την υψηλή φορολόγηση, η κατακόρυφη κι εκτός πραγματικότητας αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών επιφέρει ουσιαστικά τη φτωχοποίηση ενός σημαντικού παραγωγικού τμήματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τις «γκρίζες ζώνες» της οικονομίας, όπως η μαύρη εργασία, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.
 • Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης σε έναν κρίσιμο τομέα, όπως είναι η πρωτογενής παραγωγή .
 • Θα απολέσουν μακροπρόθεσμα το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία τεράστια έσοδα από φόρους και εισφορές που δεν θα εισπραχθούν.
 • Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης, ο αγροτικός κόσμος και συνολικά οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας και η πραγματική οικονομία δεν αντέχουν νέα μέτρα.

Τέλος ο Δήμος Ερμιονίδας δηλώνει την απόφασή του να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος του θεσμού της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στο ενιαίο μέτωπο που έχει σχηματιστεί, μαζί με τον επιστημονικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, για την ανατροπή της αδιέξοδης κυβερνητικής πρότασης.

Στις κινητοποιήσεις στο Σταυρό Διδύμων, την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Ερμιονίδας κ. Αντωνόπουλος Γιάννης, ο Πρόεδρος της Τοπικής  Διδύμων κ. Σπανός Κώστας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας κ. Αποστόλου Παναγιώτης, ο οποίος έδωσε επίσης το παρών στην συνέλευση του συντονιστικού οργάνου των αγροτοκτηνοτρόφων Ερμιονίδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Λουκαϊτίου.

agr6

agr5

agr4

agr2

Δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας» στο Δήμο Ερμιονίδας για την Κοινωνική Πολιτική και οι ενέργειες του Δημάρχου

ped_sfyris

Δελτίο Τύπου

Κρανίδι 27/1/2016

Στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων της χώρας εντάσσονται τα «Κέντρα Κοινότητας» που θα συσταθούν το επόμενο διάστημα. Μετά από παρεμβάσεις και εισηγήσεις της ΚΕΔΕ, το νομοσχέδιο που καταρτίζει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θ. Φωτίου, προβλέπει ότι οι δομές των «Κέντρων Κοινότητας» θα είναι λειτουργικά ενταγμένες στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου τα «Κέντρα Κοινότητας» που θα λειτουργούν στους Δήμους θα έχουν ως αρμοδιότητα το σχεδιασμό, το συντονισμό και την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής πολιτικής με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το Υπουργείο, μέσα στα πλαίσια της κατάρτισης  του νομοσχεδίου, απέστειλε συγκεκριμένη πρόταση προς όλες τις Περιφέρειες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν θετικά εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία αντιπρότεινε  την σύσταση Κέντρων Κοινότητας μόνο στις πέντε πρωτεύουσες των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου, την ευθύνη λειτουργίας των οποίων θα έχει η Περιφέρεια.

Το Υπουργείο διαφωνώντας με την θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου απέστειλε προς τους Δημάρχους της Πελοποννήσου την υπ’ αρ. πρωτ. 29/18.1.2016 επιστολή, με την οποία ζητάει την άποψή τους για το θέμα.

Η επιστολή του Υπουργείου προς τους Δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

ypourgio1

 ypourgio2ypourgio3

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ανταποκρινόμενος άμεσα, απέστειλε στο Υπουργείο την υπ’ αριθμ. πρωτ. 542/21-01-2016 επιστολή συνοδευόμενη με τα αναφερόμενα σε αυτή σχετικά, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει  απερίφραστα την απόλυτη αντίθεσή του στην πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία υπονομεύει τον ρόλο των ΟΤΑ Α’ βαθμού κατά την υλοποίηση μίας τόσο σημαντικής δράσης που αφορά τον πληθυσμό τους και θέτει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα και την αμεσότητα, δηλαδή την ίδια την ουσία αυτών των καινοτόμων κοινωνικών παρεμβάσεων.

Επίσης τονίζει τις δράσεις Κοινωνικού Προσανατολισμού που έχει αναπτύξει ο Δήμος Ερμιονίδας όπως Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης, διανομή τροφίμων, φαγητού, φαρμάκων και ρουχισμού στους απόρους, παροχή δωρεάν υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κ.λ.π. αναφέροντας ακόμα ότι διαθέτει μεταξύ άλλων την απαραίτητη υποδομή, πληροφορία, αμεσότητα και ευελιξία για την υλοποίηση των εν λόγω δράσεων μαζί με ένα πλήρες δίκτυο κοινωνικών φορέων και ομάδων.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, σαν μέλος της ΠΕΔ Πελοποννήσου έθεσε, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, το θέμα σαν έκτακτο στην συνεδρίαση  της 21/01/2016, όπου υπήρξε ομόφωνη απόφαση, η οποία είναι αντίθετη με την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η επιστολή του Δημάρχου Ερμιονίδας προς το Υπουργείο με τα αναφερόμενα σχετικά:

dimarxos1

dimarxos2

sxet1

sxet2a

sxet2b

sxet3a

sxet3b

sxet3c

sxet3d

sxet3e

sxet4a

sxet4b

Πρόσκληση 2ης Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                              

Κρανίδι, 25.01.201

Αρ. πρωτ.: οικ. 637

 Πρόσκληση

 

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.

 

Προς:  τον κ. Δήμαρχο

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας

 

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, στις 29.01.2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 

 1. Συμπληρωματική απόφαση του Δ.Σ. για την ψήφιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Ερμιονίδας και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ερμιονίδας
 2. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ερμιονίδας οικονομικού έτους 2016
 3. Απευθείας διαπραγμάτευση για την προμήθεια ειδών οπωροπωλείου για το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας
 4. Απευθείας διαπραγμάτευση για είδη αρτοποιείου για το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας
 5. Απευθείας ανάθεση για την προμήθεια γάλακτος του εργατοτεχνικού προσωπικού του Δήμου Ερμιονίδας
 6. Μεταβολές σχολικών μονάδων του Δήμου Ερμιονίδας
 7. Ορισμός Επιτροπής, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 2/2016 απόφαση του Συμβουλίου της Δ.Κ. Ερμιόνης
 8. Έγκριση της υπ’ αρ. 3/2016 απόφασης του Συμβουλίου της Δ.Κ. Ερμιόνης με θέμα: «Συγκρότηση επιτροπής Πολιτισμού – Τουρισμού της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης»

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

Σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στην Τ.Κ. Θερμησίας που προκάλεσε η κακοκαιρία

Ακολουθούν οι επιστολές του Αντιδημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημαράκη Ιωάννη και του Προέδρου της Τ.Κ. Θερμησίας κ. Σαραντόπουλου Πέτρου σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στην Τ.Κ. Θερμησίας που προκάλεσε η κακοκαιρία.

dimar1

dimar2

sar1

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα

lesxi

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ.τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και οι φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου θα συναντηθούν στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Θα συζητήσουν το βιβλίο του μήνα ο Χιονάνθρωπος του Jo Nesbo. Στη συνέχεια θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Βιβλιοθήκης. Όσοι δημότες επιθυμούν να παραβρεθούν , θα είναι ευπρόσδεκτοι.

Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης και η Επιτροπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κρανιδίου.

Πρόσκληση Εθελοντών για την Χορευτική Ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

 Η χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας προσκαλεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 2:00μ.μ. στην αίθουσα του χορευτικού όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά την ομάδα μας.

 

Η πρόεδρος του Ν.Π.

                                                                      Μήτσου Κυριακή