ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ – ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

Κύριε Γεωργόπουλε,

Ζητάτε το αποδεικτικό πληρωμής από την εργασία επισκευής του καυστήρα του Δημοτικού Σχολείου Θερμησίας.

Σας πληροφορώ ότι η επισκευή ολοκληρώθηκε (το ίδιο έχει γίνει στην Ερμιόνη και στο Ηλιόκαστρο για τα οποία δεν ενδιαφερθήκατε). Γιατί άραγε ;;;;

Εντυπωσιάζομαι ότι ως αρχηγός της μείζονος Αντιπολίτευσης και υποψήφιος Δήμαρχος δε γνωρίζετε τη διαδικασία πληρωμής εργασιών που διέπει τη δημόσια διοίκηση.

Σας ενημερώνω λοιπόν, ότι η διαδικασία είναι η εξής:

1)Παραλαβή εργασιών

2)Ανάρτηση του τιμολογίου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ

3)Πληρωμή

Πώς όμως γνωρίζετε!!! –όπως λέτε στην ανακοίνωσή σας- ότι ‘’και άλλοι Σ.Γ&Κ. προσανατολίζονται σε έκδοση ανακοινώσεων’’.;;;

Σ” ό,τι αφορά τις δωρεές που γίνονται προς τις Σχολικές Μονάδες, αυτές είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης των δωρητών προς τη Δημοτική Αρχή.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η εκπαίδευση για εσάς είναι πεδίο μικροπολιτικών και προσωπικών επιδιώξεων!

Για εμάς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Απάντηση στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Θερμησίας από την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κα Στρίγκου – Φωστίνη

apantisi

 ΠΡΙΝ

1

ΜΕΤΑ

2

ΠΡΙΝ

3

ΜΕΤΑ

(ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) 

4

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ

5

Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την Ερμιονίδα

Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, η λειτουργία των λιμένων, τα έργα υποδομής, οι αναπλάσεις και το αίτημα αναβάθμισης των Λιμενικών Τμημάτων σε Υπολιμεναρχεία τέθηκαν υπόψη του Γενικού Γραμματέως του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από το Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Δημήτριο Σφυρή, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Ρούσση και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, κ. Παναγιώτη Μέξη, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής συνάντησης εφ” όλης της ύλης και με την προοπτική της ανάπτυξης, σύμφωνα με το σχεδιασμό όχι μόνο των έργων υποδομής αλλά και των μελλοντικών έργων.

Οι μαρίνες, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο τουρισμός κρουαζιέρας, τα υδροπλάνα, οι αναβαθμίσεις, οι αναπλάσεις των λιμένων, του πορθμείου της Κόστας και του Μετοχίου αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης με παράλληλη προώθηση των αδειοδοτήσεων μελετών και χρηματοδοτήσεων που έχουν κατατεθεί.

Η προοπτική και η άμεση εκτέλεση των έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη της Ερμιονίδας απαιτεί την αναβάθμιση των Λιμενικών Τμημάτων σε Υπολιμεναρχεία.

yen

Επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 190 χρόνια από την «κατ’ επανάληψη» Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης

Στην Ερμιόνη θα πραγματοποιηθούν στις 11 και 12 Μαρτίου 2017 επετειακές εκδηλώσεις εξ αφορμής της συμπλήρωσης 190 χρόνων από το ιστορικό γεγονός της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη, από 18 Ιανουαρίου 1827 έως 17 Μαρτίου 1827.

 Την ιστορική επέτειο θα τιμήσει με την παρουσία του, την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ), Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Το Σάββατο 11-3-2017 και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Συγγρού) θα πραγματοποιηθεί ομιλία σχετική με την ιστορική πορεία ζωής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και την συμβολή του στην Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Ερμιόνης, με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Πυρπυρή, Διδάκτορα Ιστορίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Τάκη Μανιάτη.

Την Κυριακή 12-3-2017 και ώρα 10:00 θα τελεστεί Αρχιερατική Δοξολογία στον Ι. Ναό των Ταξιαρχών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κκ. Εφραίμ. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Ιωάννης Ησαΐας, φιλόλογος – ιστορικός. 

Στις 10:30 ο ΠτΔ και οι προσκεκλημένοι θα επισκεφθούν το παρακείμενο του Ιερού Ναού Βουλευτικό οίκημα, στο οποίο έγινε η Γ΄ Εθνοσυνέλευση και θα ξεναγηθούν από την Πρόεδρο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ερμιόνης κα. Τίνα Αντωνοπούλου, φιλόλογο. Ο ΠτΔ θα κάνει τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής μαρμάρινης πλάκας.

Στις 11:20 στο Ηρώο θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου από τον ΠτΔ.

Στις 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ερμιόνης θα ανακηρυχθεί ο ΠτΔ ως Επίτιμος Δημότης του Δήμου Ερμιονίδας και θα του προσφερθεί το χρυσό κλειδί του Δήμου από τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Σφυρή.

Στις 13:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης θα παρατεθεί δεξίωση προς τιμήν του ΠτΔ.

Ο Δήμος Ερμιονίδας έχει εκδώσει βιβλίο του συγγραφέα Ιωάννη Ησαΐα με τίτλο «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση “κατ’ επανάληψη” στην Ερμιόνη και οι ιστορικές πτυχές της (18 Ιανουαρίου – 17 Μαρτίου 1827)», το οποίο θα διανεμηθεί στους προσκεκλημένους. Στους δημότες θα διανεμηθεί την ημέρα παρουσίασής του, η οποία θα γίνει στην Ερμιόνη.

Οι επετειακές εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Δήμο Ερμιονίδας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου – Π.Ε. Αργολίδας, την Δ.Κ. Ερμιόνης, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης και τον Ερμιονικό Σύνδεσμο.    

Προμήθειες & εργασίες στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ερμιονίδας

Κάθε επένδυση στον τομέα της σχολικής στέγης παραμένει στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίος, αξιοποιώντας τα έσοδα αλλά και κάθε άλλο διαθέσιμο χρηματοδοτικό μέσο (δωρεές, κ.λπ.), εστιάζει στην προσφορά σύγχρονων υποδομών στη μαθητική κι εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας, με την πάγια πεποίθηση ότι η καλύτερη προίκα και το ισχυρότερο εφόδιο για τα παιδιά μας είναι η μόρφωσή τους.

Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου   

- Συντήρηση δύο (2) καυστήρων

- Προμήθεια πετρελαίου

- Φύτευση λουλουδιών στον προαύλιο χώρο

- Βάψιμο δύο (2) αιθουσών

 Β΄ Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου   

- Επτά (7) μαυροπίνακες μαρκαδόρου

- Ένας (1) εκτυπωτής

Χορηγήθηκαν από την οικογένεια Γεωργίου Γουλανδρή και Χριστιάννας Βαρδινογιάννη

Α΄ Νηπιαγωγείο Κρανιδίου   

- Αναβάθμιση υπολογιστή

- Δωρεά από τη Motor Oil τάπητα εξωτερικού χώρου αξίας 10.000,00 ευρώ, κατόπιν ενεργειών της Διευθύντριας, κας Μεϊμάνη Βιβής

Γ΄ Νηπιαγωγείο Κρανιδίου   

- Επισκευή υδραυλικών

- Συντήρηση air condition

- Αγορά cd player

- Αγορά αντιολισθητικού τάπητα στην είσοδο

- Βάψιμο στα κάγκελα  

Ειδικό Σχολείο

(Δημιουργία – χορηγία της οικογένειας Γεωργίου και Λίτας Λιβανού)

- Αγορά κουρτινόξυλων

- Αγορά βιβλιοθηκών

- Αγορά υπολογιστή

- Αγορά εκτυπωτή

- Αγορά μοκέτας

- Αγορά τεσσάρων (4) καρεκλών γραφείου

Α΄ Νηπιαγωγείο Ερμιόνης

- Επισκευή τσουλήθρας

- Κλάδεμα φυτών

- Συντήρηση καυστήρα

- Κατασκευή και τοποθέτηση ταμπέλας με την επωνυμία του σχολείου

- Κατασκευή και τοποθέτηση διαχωριστικού φράχτη από τον Παιδικό Σταθμό Ερμιόνης (έχει προγραμματισθεί να γίνει εντός του τρέχοντος έτους)

anermioni

Β΄ Νηπιαγωγείο Ερμιόνης

- Τοποθέτηση συρμάτινου πλέγματος

- Καθαρισμός μοκετών

- Αγορά εκτυπωτή

- Αγορά καρέκλας γραφείου

- Αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή για τη δημιουργία «γωνίας πληροφορικής» για να διευκολυνθεί η ένταξη των παιδιών στην «τεχνολογία της εκπαίδευσης»

bnermioni

Δημοτικό Σχολείο Διδύμων

- Συντήρηση καυστήρα

- Αγορά cd player

- Βάψιμο στις γραμμές των γηπέδων μπάσκετ – ποδοσφαίρου (έχει προγραμματισθεί να γίνει εντός του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους)

- Αγορά δύο (2) τερμάτων για το γήπεδο ποδοσφαίρου (έχει προγραμματισθεί να γίνει εντός του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους)

- Αναβάθμιση έξι (6) φορητών υπολογιστών (ΗΡ) και δύο (2) σταθερών υπολογιστών (Viewsonic)

Κατόπιν δωρεάς της οικογένειας του κ. Βογιαζίδη Λεωνίδα χορηγήθηκαν:

1. Πετρέλαιο θέρμανσης για όλη τη σχολική χρονιά

2.   Απαραίτητη γραφική ύλη για καθηγητές και μαθητές

3. Έξι (6) φορητοί υπολογιστές (ΗΡ), δύο (2) σταθεροί υπολογιστές (Viewsonic) και τρεις (3) εκτυπωτές

Δημοτικό Σχολείο Ηλιοκάστρου

- Καθαρισμός προαύλιου χώρου από τσιμεντόλιθους και επιδιόρθωσή του σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο

- Κλάδεμα δέντρων

- Συντήρηση καυστήρα

- Βάψιμο όλου του εξωτερικού τοιχίου του σχολείου

- Αγορά έξι (6) βιβλιοθηκών, μιας (1) έδρας και μιας (1) καρέκλας γραφείου

- Αγορά ενός (1) εκτυπωτή

- Αναβάθμιση του σχολείου από διθέσιο σε τριθέσιο, κατόπιν ενεργειών του  Δημάρχου, κ. Σφυρή Δημητρίου, σε συνεργασία με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, κ. Σίδερη Δημήτριο

ailiokastro

biliokastro

ciliokastro

diliokastro

Για τα ανωτέρω οφείλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στις δύο δασκάλες, κα Άννα Μάμμου και κα Μαρία Σπύρου, τους γονείς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που διαθέτοντας ώρες από τον πολύτιμο χρόνο τους, με διάθεση και μεράκι, μέσα σε δύο μέρες:

- καθάρισαν και έβαψαν την τρίτη αίθουσα του σχολείου, παραδίδοντάς την τη Δευτέρα έτοιμη στη νέα δασκάλα

- καθάρισαν το γραφείο των δασκάλων και την αποθήκη του σχολείου

aniliokastro

bniliokastro

Νηπιαγωγείο Ηλιοκάστρου

- Αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή για τη δημιουργία «γωνίας πληροφορικής», προκειμένου να ενταχθούν τα παιδιά στην «τεχνολογία της εκπαίδευσης»

- Μόνωση ταράτσας 120 τ.μ.

- Χτίσιμο κολώνας που είχε γκρεμιστεί

- Αγορά παγκακιών εσωτερικού χώρου

- Αγορά δύο (2) βιβλιοθηκών

- Έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και αντικατάσταση φωτιστικών, πριζών, διακοπτών

- Συντήρηση air condition

athermisia

bthermisia

Δημοτικό Σχολείο Θερμησίας

- Συντήρηση καυστήρα αξίας 500,00 ευρώ

- Καθαριότητα αποθήκης κι αιθουσών

Δημοτικό Σχολείο Κοιλάδας

Ανακαίνιση στις τουαλέτες, κατόπιν δωρεάς της οικογενείας Γεωργίου και Λίτας Λιβανού.

Σε όσα σχολεία χρειάσθηκε, τοποθετήθηκαν χρονοδιακόπτες στο σύστημα θέρμανσής τους (καλοριφέρ, θερμοπομποί).

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συντήρηση καυστήρα – λέβητα και έλεγχος σωστής λειτουργίας. Παραδόθηκε σε κάθε μονάδα φύλλο ελέγχου του λέβητα – καυστήρα που πιστοποιεί τις εργασίες που έγιναν και τις μετρήσεις καυσαερίων.

Τα ανωτέρω υλοποιήθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και την άψογη συνεργασία των Αντιδημάρχων, των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, των διευθυντών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας.

Θα ήταν παράλειψη εκ μέρους του Δήμου μας αν δεν εξέφραζε τις θερμές ευχαριστίες του για τις δωρεές στα σχολεία μας στην οικογένεια Γεωργίου και Λίτας Λιβανού, το ζεύγος Βαρδή και Μαριάννας Βαρδινογιάννη, το ζεύγος Γεωργίου Γουλανδρή και Χριστιάνας Βαρδινογιάννη, την οικογένεια Κωνσταντίνου Μ. Λαιμού, την οικογένεια του κ. Βογιαζίδη Λεωνίδα και την οικογένεια της κας Τραυλού.

Τέλος, ο Δήμος μας, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες της μαθητικής κι εκπαιδευτικής κοινότητας, έχει εντάξει στον προγραμματισμό του την υλοποίηση και άλλων έργων στα σχολεία μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τη δημιουργία σύγχρονων σχολικών υποδομών στην περιοχή μας.

Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

του Δήμου Ερμιονίδας

Άννα Στρίγκου – Φωστίνη