Συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας στην Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ στη Μόσχα

Γράφει ο Απόστολος Λαδάς

5

Στο πλαίσιο της αποφάσεως της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου μας για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας σε σημαντικές Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, ο Δήμος μας ξεκίνησε με τη συμμετοχή του, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ στη Μόσχα.

Η έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ είναι η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού που γίνεται στη Ρωσία και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η ρωσική τουριστική αγορά, στη φετινή έκθεση συμμετείχαν πάνω από 80 χώρες από όλα τα μέρη του κόσμου με δεκάδες εκθέτες η καθεμιά.

Η συμμετοχή μας έγινε μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ΕΟΤ για την καλύτερη προβολή του Δήμου μας και για να μην επιβαρυνθούμε με το υψηλό κόστος της άμεσης συμμετοχής και της κατασκευής δικού μας περιπτέρου.

Το Δήμο μας εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού και δημοτικός σύμβουλος, κ. Απόστολος Λαδάς, καθώς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πορτοχελίου, κ. Μανώλης Τριγκάκης. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ. Τάσος Τζανής και η κα Αντωνία Μπουζά.

Από πλευράς Ελλάδος, που είχε μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στην έκθεση, εκτός του ΕΟΤ που είχε ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στην έκθεση, συμμετείχαν οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας, πολλοί δήμοι, τουριστικοί πράκτορες, tour operators, αλυσίδες ξενοδοχείων και πολλές άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Το περίπτερο του ΕΟΤ έτυχε ιδιαίτερης προβολής λόγω των ποικίλων εκδηλώσεων που έγιναν σε αυτό και προσείλκυσαν το ενδιαφέρον των παραγόντων και του κοινού.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχαν ο Δήμος μας και ο Δήμος Σπάρτης.

Στα εγκαίνια της εκθέσεως την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρέσβης στη Μόσχα, κ. Ανδρέας Φρυγανάς, ο οποίος παρέθεσε και γεύμα στην πρεσβευτική κατοικία για τους παράγοντες των ελληνικών αποστολών και τους αντίστοιχους από τη Ρωσία και διάφορα άλλα κράτη, δίδοντάς μας την ευκαιρία να προβάλουμε την Ερμιονίδα και να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί τους.

1

Οι εκπρόσωποι του Δήμου, κ. Απ. Λαδάς και κ. Μ. Τριγκάκης με τους περιφερειακούς συμβούλους, κ. Τ. Τζανή και κα Αντ. Μπουζά, τον πρέσβη, κ. Ανδρ. Φρυγανά και το διευθυντή του ΕΟΤ Ρωσίας , κ. Π. Ευσταθίου.

Ο Δήμος μας, πολύ καλά οργανωμένος και προετοιμασμένος για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έκθεση αυτή, πέραν της συμμετοχής του στο περίπτερο της Περιφέρειας, είχε προγραμματίσει επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β (business to business) με Ρώσους hosted buyers, τουριστικούς πράκτορες και tour operators, για να προβάλει το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής μας.

Στις συναντήσεις αυτές οι εκπρόσωποί μας παρουσίασαν την περιοχή μας, τα είδη του τουρισμού που υποστηρίζουμε, καθώς και τις υποδομές τουρισμού που διαθέτουμε, με βασικό στόχο την προβολή της περιοχής μας ως ενός μοναδικού τουριστικού προορισμού, την είσοδο – άνοιγμα στη ρωσική αγορά και τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

2

Ο κ. Απ. Λαδάς σε μια από τις πολλές συναντήσεις με tour operators

Κατά τη διάρκεια press conference, που παρέθεσε η Πρόξενος της Ελλάδος, κα Ελένη Βακάλη, σε εκπροσώπους του ρωσικού τύπου και των μέσων ενημέρωσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε συνέντευξη τύπου σε δύο Ρώσους εκπροσώπους, όπου και παρουσιάσαμε την περιοχή μας και τις μεγάλες δυνατότητες που έχουμε για να αναπτύξουμε τον τουρισμό μας με τη Ρωσία και να φιλοξενήσουμε Ρώσους τουρίστες στην Ερμιονίδα.

3

4

Ο κ. Απ. Λαδάς με την Πρόξενο της Ελλάδος, κα Ελ. Βακάλη, στο press conference.

Τέλος, θα ήθελα ιδιαίτερα να τονίσω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή, σεβόμενη τους πολύ δύσκολους οικονομικούς καιρούς που περνάμε, φρόντισε η συμμετοχή του Δήμου μας στην έκθεση να γίνει με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Αυτό επετεύχθη με τη φιλοξενία μας στο περίπτερο της Περιφέρειας και την εξασφάλιση χαμηλού κόστους εισιτηρίων και διαμονής

9η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
————————-
OIKONOMIKH ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κρανίδι 27/03/2017
Αρ. Πρωτ.: 2329

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής
(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

Σας προσκαλούμε την 31η του μηνός Μαρτίου του έτους 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13.00 μ.μ σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :
ΘΕΜΑ 1ο : Ψήφιση πιστώσεων
ΘΕΜΑ 2ο : Κατάρτιση όρων ανοιχτού διαγωνισμού για την «Προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου Ερμιονίδας και των Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου, έτους 2017»
ΘΕΜΑ 3ο : Κατάρτιση όρων διαγωνισμού για το έργο «Επούλωση λάκκων 2017». (Μελέτη 2/2017)
ΘΕΜΑ 4ο : Κατάρτιση όρων διαγωνισμού για το έργο «Τσιμεντοστρώσεις Δημοτικών οδών 2017». (Μελέτη 3/2017)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

– Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ                                          Ερμιόνη, 21.03.2017

ΚΕΝΤΡΟ  ΕΡΜΙΟΝΗΣ                                                           Αρ. πρωτ.: 34

«ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ»

Ταχ. Δ/νση: Ερμιόνη

Ταχ. Κώδικας: 21051

Πληροφορίες: Γιάννης Κρητσωτάκης

Τηλ.: 6947848610

Φαξ: 2754031300

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 20/03/2017 πραγματοποιήθηκε η παράδοση και παραλαβή του έργου: «Γήπεδο Ηλιοκάστρου Δήμου Ερμιονίδας –  Συνθετικός χλοοτάπητας» από τη Γ.Γ.Α. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ερμιόνης «ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ». Τη Γ.Γ.Α. εκπροσώπησε ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, κ. Σαϊτης Βασίλειος και το ΔΑΚ Ερμιόνης ο Πρόεδρός του, κ. Κρητσωτάκης Ιωάννης. Επίσης, παρευρέθηκαν ο ανάδοχος του έργου, κ. Μοσχοβίτης Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ηλιοκάστρου, κ. Στάθης Αργύρης και  το μέλος του Δ.Σ. του Ο.Φ. Ηλιοκάστρου, κ. Μούγιος Γεώργιος.

Έτσι, άλλο ένα σημαντικό αθλητικό έργο ολοκληρώνεται, το οποίο μπορεί με τα συμπληρωματικά έργα που έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται (τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, ανακαίνιση των αποδυτηρίων, αντικατάσταση κερκίδας και πάγκων αναπληρωματικών και ολοκλήρωση του γυμναστηρίου) να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, ικανό να φιλοξενεί ομάδες για προετοιμασία όχι μόνο της επαρχίας μας, αλλά κι απ” όλη την επικράτεια.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνετέλεσαν στην εκτέλεση αυτού του έργου, από την προετοιμασία του μέχρι και την ολοκλήρωσή του, για να μπορεί σήμερα ο Δήμος Ερμιονίδας να διαθέτει άλλη μια άρτια αθλητική εγκατάσταση και να την παραδίδει έτοιμη προς χρήση στην αθλούμενη νεολαία της περιοχής.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ 

                      ΕΡΜΙΟΝΗΣ                       

«ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΥΡΝΑΚΗ»

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗΣ

iliokastro1

 iliokastro2