Η Ερμιονίδα ως γαστρονομικός προορισμός

Άμεσα ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης της Ερμιονίδας στον τομέα της γαστρονομίας και της προώθησης των τοπικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος, Δημήτρης Σφυρής, ξενάγησε το Γιώργο Πίττα στην Ερμιονίδα.

Ο Γιώργος Πίττας από το 2010, ως μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), είναι επικεφαλής του «ελληνικού πρωινού», ενός προγράμματος που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση και αποσκοπεί να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας, φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς. Συγγραφέας 6 βιβλίων, δημιουργεί το 2015 το greekgastronomyguide.gr, όπου και επιχειρεί να παρουσιάσει την ελληνική γαστρονομία στο όλον της.

gastronomy

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας τίμησε το Γιάννη Ιωαννίδη

Βετεράνοι διεθνείς μπασκετμπολίστες αναμετρήθηκαν με βετεράνους της Ερμιονίδας για φιλανθρωπικό σκοπό. Στο περιθώριο του αγώνα, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Σφυρής, τίμησε τον προπονητή των πρώην διεθνών, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, για την προσφορά του στο άθλημα και τον ευχαρίστησε για τη μακρόχρονη προσφορά του στην ανάδειξη της χώρας μας σε παγκόσμια «μπασκετική» δύναμη. «Είμαστε ευγνώμονες γιατί η προσφορά σας συνεχίζεται, συμβάλλοντας στις προσπάθειες των συλλόγων για φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως η σημερινή», τόνισε ο Δήμαρχος κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας.

basket1basket2

Συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Ερμιονίδας

Τα θέματα που απασχόλησαν την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Ερμιονίδας ήταν:

- Συμπεράσματα από τη συμμετοχή του Δήμου στις Διεθνείς Εκθέσεις, με πρόσφατη αυτή της Μόσχας.

- Συμμετοχή του Δήμου σε άλλες εκθέσεις το 2017.

- Δημιουργία δικτύων σε τομείς του τουρισμού.

- Αναγκαιότητα υποδομών.

- Μαρίνες (Πόρτο Χελίου, Ερμιόνης)

- Επιχειρησιακός σχεδιασμός τουριστικής ανάπτυξης και συνδρομή ειδικού συμβούλου στο πλαίσιο συμπόρευσης με τον ΕΟΤ, την κεντρική πολιτική και τη στρατηγική τουρισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.)

- Η Ερμιονίδα ως γαστρονομικός προορισμός

- Εκλογή Επιτροπής Τουρισμού

- Επικοινωνία και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Ερμιονίδας.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτρης Σφυρής, η Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος, κα Κέλλη Φωστίνη – Πουλή, ο Αντιπρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος, κ. Απόστολος Λαδάς, ο οποίος και εκπροσώπησε το Δήμο στη Διεθνή Έκθεση στη Μόσχα, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Πορτοχελίου, κ. Μανώλης Τριγκάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Στέφανος Στεφάνου, καθώς και οι ξενοδόχοι, κ. Γ. Βλάχος και Ι. Ρόζος, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ερμιόνης, κ. Αναστάσιος Γανώσης, η Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αργολίδας, κα Μαρκέλλα Μπίμπα, ενώ το Σύλλογο Εστιάσεων και Ποτών Πορτοχελίου εκπροσώπησε η κα Χρύσα Κυπραίου.

tourismos1tourismos2

Ανακοίνωση πρός όλους τους κατόχους βυτίων ή ιδιωτικών δικτύων διανομής νερού

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Β. ΠΑΣΙΑΛΗΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 27543-60002

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ (ΒΥΤΙΩΝ) ή ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η ΚΥΑ οικ. 140424/2017 (ΦΕΚ 814 Β΄/14.03.2017) περί τροποποίησης της υπ” αριθμ. 146896/2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2878 Β΄/2014).

Με την ΚΥΑ αυτή καλούνται οι κύριοι ή κάτοχοι ιδιωτικών δικτύων ή ιδιωτικών μέσων (ΒΥΤΙΩΝ) να καταθέσουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο Δήμο Ερμιονίδας, στα διοικητικά όρια του οποίου πραγματοποιείται η χρήση ή/και η δραστηριότητα, πλήρη φάκελο με στοιχεία σχετικά με τη χρήση του ύδατος, όπως στοιχεία υδροληψίας, μέση ετήσια ποσότητα χρήσης, στοιχεία μέσων μεταφοράς, εξατομικευμένα στοιχεία χρηστών, κ.λπ.. Στη συνέχεια, θα εκδοθεί άδεια χρήσης νερού στο όνομα του Δήμου, που θα περιλαμβάνει τις ανάγκες όλων των χρηστών που εξυπηρετούνται από βυτία ή ιδιωτικά δίκτυα.

Σε περίπτωση που δεν προσκομισθούν τα στοιχεία αυτά, προβλέπεται ιδιαίτερα υψηλό πρόστιμο (1.000-3.000 ευρώ). Το ίδιο πρόστιμο προβλέπεται και για όσους κατόχους βυτίου διαπιστωθεί ότι μεταφέρουν νερό σε μη αδειοδοτημένο χρήστη.

Σε περίπτωση υποτροπής για τις ανωτέρω παραβάσεις εντός τριετίας, τα ποσά των επιβαλλομένων προστίμων διπλασιάζονται, ενώ σε περίπτωση επανειλημμένης υποτροπής εντός του ιδίου χρονικού διαστήματος τα ποσά των προστίμων τριπλασιάζονται.

Κρανίδι, 24.04.2017

Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος

Β. Πασιαλής