20η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
————————-
OIKONOMIKH ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Κρανίδι 30/06/2017
Αρ. Πρωτ.: 5643

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής
(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

Σας προσκαλούμε την 4η του μηνός Ιουλίου του έτους 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00 μ.μ σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου (Κάτω Πλατεία) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ 1ο : Ψήφιση πιστώσεων

ΘΕΜΑ 2ο : Σχετικά με έγκριση 1ου πρακτικού της Ε.Δ.Δ. που αφορά στον έλεγχο και αξιολόγηση των φακέλων δικαιολογητικών συμμετοχής και οικονομικών προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του συνοπτικού Διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση και επισκευή Σχολείων 2017» .

ΘΕΜΑ 3ο : Κατακύρωση πρακτικού δημοπρασίας για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού και παραλίας στον Δήμο Ερμιονίδας για το έτος 2017.

ΘΕΜΑ 4ο : Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτων του Δήμου Ερμιονίδας.

ΘΕΜΑ 5ο : Έκτακτες επεμβάσεις πυροπροστασίας για κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή «Κορακιά» της Δ.Κ. Κρανιδίου.

ΘΕΜΑ 6ο : Σχετικά με έγκριση πρακτικού της ΕΔΔ που αφορά στο αποτέλεσμα του συνοπτικού διαγωνισμού για την Υπηρεσία με τίτλο: «Συλλογή & μεταφορά στερεών αποβλήτων (αρ.61 Ν.3979/2011)» («Αποκομιδή απορριμμάτων Δήμου Ερμιονίδας 2017».

ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση Πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού & Αξιολόγησης των Αποτελεσμάτων του, σχετικά με την διεξαγωγή Συνοπτικού Διαγωνισμού για την υπηρεσία : «Συλλογή- Μεταφορά Στερεών Αποβλήτων (Ν.3979/2011 Άρθρο 61) – Αποκομιδή Απορριμμάτων Δήμου Ερμιονίδας 2017».

ΘΕΜΑ 8ο : Κατάρτιση όρων δημοπρασίας για εκμίσθωση Δημοτικού Σφαγείου στην Τ.Κ Διδύμων Δήμου Ερμιονίδας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σε περίπτωση απουσίας σας παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

11η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                                          

 

Κρανίδι, 29.06.2017

Αρ. πρωτ.: οικ. 5597

 

Πρόσκληση

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010

Προς:  τον κ. Δήμαρχο

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, στις 03.07.2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:30, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 1. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. του έργου «Επούλωση Λάκκων 2017»
 2. Αίτημα για πρόσληψη προσωπικού Ι.Δ.Ο.Χ. ανταποδοτικών υπηρεσιών ειδικότητας Δ.Ε. Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (ισοπεδωτή – greider) λόγω κένωσης της θέσης.
 3. Έγκριση της υπ’ αρ. 85/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «6η αναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. έτους 2017»
 4. Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας.
 5. Σχετικά με την υπ’ αρ. 37/2017 απόφαση του Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «3η τροποποίηση προϋπολογισμού» (ΑΔΑ: ΩΛΨ6ΩΡΡ-05Δ)
 6. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 6/2017 (ΑΔΑ: 7ΤΚΖΩΡΡ-ΧΘ9) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «Ψήφιση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) 2017 του Δήμου Ερμιονίδας και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ερμιονίδας»
 7. Σχετικά με εκμίσθωση δημοτικού σφαγείου στην Τ.Κ. Διδύμων Δήμου Ερμιονίδας
 8. Σχετικά με αίτημα του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας για οικονομική συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας σε συνδιοργάνωση (4ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»)
 9. Ορισμός δικηγόρων για την υπεράσπιση υποθέσεων του Δήμου Ερμιονίδας
 10. Τροποποίηση σύνθεσης Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Ερμιονίδας
 11. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ερμιονίδας οικ. έτους 2017
 12. Μεταναστευτική πολιτική στο Δήμο Ερμιονίδας κατόπιν της συνάντησης του Δημάρχου Ερμιονίδας με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μουζάλα
 13. Σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και τον περιφερειακό σχεδιασμό.
 14. Αίτημα του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την παρ. 2 άρθρου 67 Ν. 3852/2010

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

metallia dimarxos andrianos

Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού διοργάνωσαν στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού) την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 ημερίδα με θέμα : «Στις διαδρομές … των Μεταλλωρύχων και Λυγνιτωρύχων Πελοποννήσου». Στην ημερίδα παρευρέθη και χαιρέτησε ο Δήμαρχος κος Δημήτριος Σφυρής αλλά και ο Βουλευτής Αργολίδας, Αναπληρωματικός Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κος Γιάννης Ανδριανός. Συντονίστριες της ημερίδας ήταν η κα Κυριακή Μήτσου, Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και η κα Βάσω Κιούση, Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Τέχνης.

metallia dimarxos mitsou

metallia andrianos

Γεωλόγοι, κοιτασματολόγοι, μεταλλειολόγοι αλλά και τοπικοί ερευνητές μεταξύ των οποίων οι κύριοι και κυρίες : Μακρής Δημήτρης, Αγγελόπουλος Κώστας, Καβουρίνος Χρήστος, Γεωργιλέα Κατερίνα, Λιβάνιος Θοδωρής, Σαμαρά Μυρσίνη και Γαϊτανόπουλος Νίκος, παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους σχετικά με την αρχή των υπογείων έργων στην νεότερη Ελλάδα, την ιστορία, τη λειτουργία, το εργατικό δυναμικό αλλά και το οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα των μεταλλείων.

metallia omilitis1

metallia omilitis 2

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τον κο Θανάση Μαρόγιαννη για την ξενάγηση στο χώρο των μεταλλείων, την κα Ρίνα Λουμουσιώτη για την προβολή του προσωπικού της αρχείου σε video αλλά και την παραχώρηση των stands που χρησιμοποιήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας. Τέλος, ευχαριστούμε τον Μουσικό Σύλλογο Ερμιόνης που έκλεισε ευχάριστα με τις μουσικές του επιλογές την εκδήλωση. Οι παρευρισκόμενοι χάρηκαν την έκθεση φωτογραφίας από τα ορυχεία και μεταλλεία, στον αύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΛΕΠΙΤΣΑ

 

 

 

 

 

lepitsa1

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας και του http://www.greekgastronomyguide.gr/ που αποσκοπεί στην ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών γεύσεων από λαϊκές ψαροταβέρνες της ευρύτερης περιοχής της Ερμιονίδας. Αυτή τη φορά σειρά είχε το η Ψαροταβέρνα Λεπίτσα η οποία βρίσκεται 800 μέτρα πίσω από το χωριό της Κοιλάδας, περίπου 6 χιλιόμετρα από το Πόρτο-Χέλι, πάνω στην ομώνυμη παραλία που θεωρείται μία από τις καλύτερες της Ερμιονίδας.

Ένας μικρός γραφικός κόλπος με λευκή άμμο και ρηχά πρασινογάλανα νερά, αρκετά πεύκα που προσφέρουν φιλόξενα τη σκιά τους, κάποιους φοίνικες που δίνουν μια εξωτική νότα στο τοπίο. Μια παραλία ήπια οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους, και με ειδυλλιακή θέα στην δύση του ηλίου στον Αργολικό Κόλπο. Η οικογένεια Θόδωρου Μπασιμακόπουλου διατηρεί στην ακροθαλασσιά αυτή, εδώ και 40 χρόνια μια ταβέρνα με πολύ καλή φήμη.

lepitsa3

 Ο Γιάννης Μπασιμακόπουλος σπούδασε σεφ στη σχολή Le Monde, με δάσκαλο τον αείμνηστο Αλέξανδρο Γιώτη. Ο Γιάννης συνεχίζει στη Λεπίτσα την παράδοση των ψαρικών, έχει αδυναμία στην πάστα και το ριζότο. Του αρέσει να δοκιμάζει νέα στοιχεία στις παραδοσιακές συνταγές, π.χ. ρόδι Ερμιόνης, συνταγές που παρουσιάζει και στη γιορτή του ροδιού: Γαρίδες με λικέρ από ρόδι, κριθαρότο με πουρέ από φρέσκο ρόδι, φάβα με μελάνι σουπιάς και καραμελωμένα κρεμμύδια. Με την αδελφή του Ευγενεία, συμμετέχουν στις προσπάθειες αναβίωσης και αναβάθμισης των δύο σημαντικών γιορτών του καλοκαιριού: Την 23 Ιουνίου του Κλήδονα, το Θερινό Ηλιοστάσιο, και τη μεγάλη Γιορτή του Ψαρά στην Κοιλάδα, το τελευταίο μπαϊντούζι (φεγγάρι) του καλοκαιριού.

lepitsa2

Σπεσιαλιτέ του καταστήματος:

 • Ψητά στα κάρβουνα
 • Χταπόδι λιαστό 48 ώρες
 • Ονομαστές γαρίδες Κοιλάδας, ψητές στα κάρβουνα, με ριζότο ή με λινγκουΐνι
 • Ψαρόσουπα κακαβιά
 • Και από γλυκά, δίπλες και γκανάκια, οι σπεσιαλιτέ της μητέρας

Τα υλικά όλα φρέσκα, εποχιακά από την περιοχή, το γάλα πρόβειο από στάνη στη Λεπίτσα και κρασί από Μαλαγουζιά Κοντοβράκη.

 Περισσότερα…

http://www.greekgastronomyguide.gr/item/taverna-lepitsa-koilada-ermionida/

 

ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΡΜΗΣ

ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΡΙΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΡΜΗΣ – ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

elaiolado ermis1

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ερμιονίδας και του http://www.greekgastronomyguide.gr/ που αποσκοπεί στην ανάδειξη της γαστρονομίας της περιοχής http://www.greekgastronomyguide.gr/ermionida/ ο Γιώργος Πίττας συνέχισε την καταγραφή και την αποτύπωση των σημαντικότερων γαστρονομικών προϊόντων και αξιοθεάτων της περιοχής. αυτή τη φορά σειρά είχε το Τυποποιητήριο Ελαιολάδου «Ερμής» – Στυλιανός Δημαράκης Α.Ε. που βρίσκεται 2 χλμ κοντά στην Ερμιόνη.

 

Η εταιρεία Ερμής – Στυλιανός Δημαράκης είναι μια από τις πιο δυναμικές μονάδες τυποποίησης ελαιόλαδου στην Ερμιονίδα. Η ιστορία της ξεκινά όταν η οικογένεια Δημαράκη, Αρκάδες, μετοίκησε στη δεκαετία του ’60 στην Ερμιονίδα, στη Θερμησία, αγόρασε μία αμφιθεατρική έκταση απέναντι από την Ύδρα, από την οικογένεια του καπετάνιου της επανάστασης Σαχτούρη και στα κτήματα αυτά καλλιέργησε ελιές. Μέσα στο κτήμα υπήρχε ένα εξοχικό σπίτι, το οποίο έγινε η μόνιμη κατοικία του Στυλιανού και της οικογένειάς του. Το 1970 ο πατέρας Στυλιανός φτιάχνει το Ελαιοτριβείο μέσα στο κτήμα και το 1983 τη μονάδα τυποποίησης. Το 1991 γίνεται η μετεγκατάσταση της μονάδας στη σημερινή της θέση.

elaiolado ermis2

Γιος του Στυλιανού, ο Βαγγέλης Δημαράκης ανέλαβε τη μελέτη και το συντονισμό της διαδικασίας ενοποίησης όλων των παραγωγών της Ερμιονίδας και της υποβολής του φακέλου για την πιστοποίηση του ΠΟΠ Λαδιού Κρανιδίου, το 1993. Η έγκριση δόθηκε το 1996. Η επωνυμία «Κρανιδίου» οφείλεται στο γεγονός ότι στο Κρανίδι, πρωτεύουσα της επαρχίας, υπήρχαν τα περισσότερα ελαιοτριβεία (35-40 μικρής δυναμικότητας μέχρι το ’70) και το εμπόριο γινόταν κυρίως από εκεί, δεδομένου ότι οι παραγωγοί πουλούσαν μέσω των ελαιοτριβείων και δεν είχαν απευθείας επαφή με τις αγορές.

elaiolado ermis3

Το λάδι Κρανιδίου ΠΟΠ έχει αναλογία 80% την ποικιλία μανάκι και 20% την ποικιλία κορωνέικη. Είναι σύνθεση δηλαδή δύο ποικιλιών του μανακιού, γηγενούς ποικιλίας, που παράγει ένα λάδι πολύ μαλακό στη γεύση και το λαιμό και που ταιριάζει ιδιαίτερα στο ψάρι και της κορωνέικης ποικιλίας που έχει έντονο και οξύ χαρακτήρα.

elaiolado ermis4

Στην Ερμιονίδα λειτουργούν τρεις μονάδες συσκευασίας και περίπου 10 πιστοποιημένα ελαιουργεία. Οι παραγωγοί είναι πάνω από 500 και η παραγωγή φτάνει τους 2.000 τόνους. Nαυαρχίδα της είναι η μάρκα «Αυθεντικό», εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής καλλιέργειας και ακολουθεί το «Κάλλιστον», εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Η εταιρεία Ερμής είναι ένας άξιος πρεσβευτής της Ερμιονίδας αλλά και της χώρας μας στις αγορές του εξωτερικού καθώς το 60% περίπου της παραγωγής της – με ανοδική τάση – εξάγεται.

 Περισσότερα…

http://www.greekgastronomyguide.gr/item/elaiolado-ermis-dimarakis-ermionida/

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ
Με την πολύτιμη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη κύριου Χειβιδόπουλου και την Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος πραγματοποιήθηκε διανομή δαμάσκηνα στον Δήμο μας από τον συνεταιρισμό Α.Σ Υψηλή Παναγία Αιτωλοακαρνανία. . Διανεμήθηκαν στις ενορίες του δήμου μας , στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, στους παιδικούς σταθμούς Κρανιδίου και Ερμιόνης, καθώς και σε διάφορους φορείς ( Αλληλεγγύη Δήμου Ερμιονίδας, Χριστιανική Αδελφότητα Κυριών Ερμιόνης <<Άγιος Ιωάννης Ελεήμων>> )
Τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια

19622228_1699520790352395_245707789_n19512544_1699520813685726_1214090786_n

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΜΙΟΝΗΣ.

Ελάτε στην 2η δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας , να περιηγηθούμε στα σημαντικά σημεία της Ερμιόνης μας !!! Ραντεβού εκκίνησης , που αλλού ?
Στη βιβλιοθήκη μας !!! Σας περιμένουμε την Τρίτη 27/06 στις 19:00 !! :)
neo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

 

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, ώρα 10.30 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού) διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Ερμιονίδας και το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, Ημερίδα με θέμα:

«Στις διαδρομές των Μεταλλωρύχων και Λιγνιτωρύχων Πελοποννήσου».

Γεωλόγοι, κοιτασματολόγοι, μεταλλειολόγοι αλλά και τοπικοί ερευνητές θα παρουσιάσουν την αρχή των υπογείων έργων στην νεότερη Ελλάδα, την ιστορία, τη λειτουργία, το εργατικό δυναμικό και το οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα των μεταλλείων Αγ.Ελισσαίου Νεαπόλεως Λακωνίας, των εγχρώμων μαρμάρων της Αργολίδας, του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης Αρκαδίας, των μικτών θειούχων ορυκτών στους Μολάους Λακωνίας, του Λιγνιτωρυχείου Πρεστόβας Δυτικής Μάνης. Επίσης, στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται: Προβολή μαρτυριών των Σερφιωτών εργατών στα Μεταλλεία Ερμιόνης, Προβολή ενός οδοιπορικού στις οικιστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις αυτών των μεταλλείων, Εισήγηση για την ιστορία τους και Πρόταση ανάδειξής τους.
Επίσης, η ημερίδα θα πλαισιωθεί από έκθεση φωτογραφιών από τα ορυχεία και μεταλλεία των παραπάνω τόπων και θα κλείσει με θεματικά τραγούδια από τη χορωδία «Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης».

Στόχοι της ημερίδας είναι:
1. Η ανάδειξη της ιστορίας των μεταλλείων/λιγνιτωρυχείων και των ανθρώπων τους γιατί είναι κομμάτια της Τοπικής Ιστορίας κάθε περιοχής.
2. Η αξιοποίηση των βιομηχανικών αυτών μνημείων.
3. Η διερεύνηση της προοπτικής αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου προς όφελος της οικονομίας με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των ανθρώπων.
4. Η διάσωση του υλικού αυτού το οποίο συνιστά θησαυρό της τοπικής ιστορίας και μέσω αυτής η νέα γενιά να μπορεί να αποκτά βαθύτερη γνώση, συνδέοντας στοιχεία του παρελθόντος με την καθημερινή της ζωή και αξιοποιώντας την παράδοση.

Το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού δραστηριοποιείται στην Ανατ. Αττική με στόχο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό. Από την ίδρυσή του, το 2000, σκοπός του είναι η έρευνα, η καταγραφή και η διάδοση της τοπικής Ιστορίας, των τεχνών και του περιβάλλοντος της περιοχής.
Οι δραστηριότητές μας για τα Μεταλλεία – Ορυχεία:
Ξεκίνησαν πριν από 4 χρόνια, ύστερα από πρόταση του συνεργάτη μας Δημήτρη Μακρή, ερευνητή της Τοπικής Ιστορίας της Ραφήνας Πικερμίου. Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο ανθρώπων που ερευνούν το θέμα αυτό. Διοργανώσαμε τον Δεκέμβριο του 2014 για πρώτη φορά στο Λαύριο την 1η Πανελλήνια Ημερίδα και τον Ιούλιο του 2015 στην Καμάριζα Λαυρίου. Τον Οκτώβριο του 2016 συνδιοργανώσαμε, με τον Δήμο Μαραθώνα στο Γραμματικό, την Ημερίδα για τα Ορυχεία της Αττικής. Τον Ιούλιο – Αύγουστο του 2016 συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ιστορική απεργία των εργατών το 1916 στα μεταλλεία της Σερίφου. Τώρα, στην Ερμιόνη, για τα μεταλλεία Πελοποννήσου και τον Σεπτέμβριο στη Μύκονο για τα μεταλλεία Κυκλάδων.
Γιατί ο σύγχρονος πολιτισμός, που διαρκώς διαμορφώνεται, με τα επιτεύγματά του μάς ανήκει ως παρόν αλλά εμπεριέχει και το παρελθόν του. Εξάλλου το παρελθόν μάς ανήκει, ως κληρονομιά και ως γέφυρα για την κατανόηση του παρόντος.

PROSGRAMA2-02 (5)

9ο FORUM ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – ΗΜΕΡΙΔΑ

imerida17-18iouniou

 

       Στις 17 και 18 Ιουνίου 2017, στο Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες, έλαβε χώρα το 9ο FORUM ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ υπό την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής αλλά και της Ένωσης Δημάρχων Αττικής με θέματα : «Η Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση της Τ.Α.» και «Βιώσιμη Ανάπτυξη».

     Το παρόν αλλά και τον χαιρετισμό του έδωσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κος Δημήτριος Σφυρής κατά την έναρξη του συνεδρίου. Συζητήθηκαν και τέθηκαν προβληματισμοί σχετικά με την Οικονομική αλλά και τη Διοικητική Αυτοτέλεια της Τ.Α. όπως και το Σύστημα Εκλογής και Διακυβέρνησης. Τη δεύτερη ημέρα τους παρευρισκομένους απασχόλησε η Διαχείριση των απορριμμάτων στα Νησιά της Αττικής, οι Δασικοί Χάρτες και η Αντιπυρική Προστασία.

imerida 17-18ioumiou1