ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 6η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρανίδι 30 Οκτωβρίου 2017
Θέμα: 7η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η γιορτή ροδιού Ερμιόνης το διήμερο 28&29 Οκτωβρίου την οποία τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου. Ο Δήμος Ερμιονίδας στα πλαίσια τις περαιτέρω ανάδειξης και προβολής των τοπικών προϊόντων που παράγονται και καλλιεργούνται στον τόπο μας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς και του μεταποιητικού τομέα και στηρίζει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες τους.
Το ρόδι της Ερμιόνης αξίζει να βρει τη θέση του στις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.
 Με χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ήδη από τις 4 Οκτωβρίου το εκλεκτό και ποιοτικό προϊόν της Ερμιόνης, το ρόδι, πήρε την έγκριση από την Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής Παραγωγής& Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων για τον χαρακτηρισμό του ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).
Το πρώτο λοιπόν βήμα έγινε!
Στις 4 Δεκεμβρίου ο σχετικός φάκελος θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες προκειμένου το Ρόδι της Ερμιόνης να αποκτήσει Ονομασία Προέλευσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού&Παιδείας, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν και συνεργάστηκαν για να στεφθεί η 7η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης με απόλυτη επιτυχία.
Συγκεκριμένα:
 Tην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ερμιόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερμιόνης «Βιτόριζα», την Φυσιολατρική Ομάδα Αργολίδας, τον Ιππικό Σύλλογο Ερμιονίδας, τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, τη χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, τη χορευτική ομάδα Ερμιόνης και τους επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές.
 Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε σε όλους όσοι συμμετείχαν με περίπτερα στην έκθεση, στους ροδοπαραγωγούς για την προσφορά τους σε καρπό ,στον Σεφ Γιάννη Μπασιμακόπουλο που μαγείρεψε εκλεκτές συνταγές με βάση το Ερμιονίτικο ρόδι προσφέροντάς τες στους επισκέπτες και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την κάλυψη της εκδήλωσης.
 Την εκδήλωσε παρουσίασε για μια ακόμη χρονιά η συμπολίτισσά μας, δημοσιογράφος-παρουσιάστρια κ. Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΗΤΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

32η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                 ————————-

OIKONOMIKH  ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                   

Κρανίδι   25/10/2017

Αρ. Πρωτ.: 9714

                                                            

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

Σας προσκαλούμε την 30η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα  13.00 μ.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου (Κάτω Πλατεία) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ  1ο   :    Ψήφιση πιστώσεων 

ΘΕΜΑ  2ο  :  Σχετικά με έγκριση 1ου πρακτικού της Ε.Δ.Δ. που αφορά στον έλεγχο και αξιολόγηση των φακέλων δικαιολογητικών συμμετοχής και οικονομικών προσφορών που κατατέθηκαν στα πλαίσια του συνοπτικού Διαγωνισμού του έργου «Τσιμεντοστρώσεις Δημοτικών Οδών 2017 ». (Μελέτη 3/2017)

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής  Επιτροπής

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟY

 

22449959_2009481992662531_7266085191984214161_n22406089_2009482119329185_1474217993886741417_n

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟY

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτρης Σφυρής ως εισηγητής στο Συνέδριο Θαλάσσιου Τουρισμού yachting και κρουαζιέρας ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η Ερμιονίδα μπορεί να αποτελέσει την ιδιαιτερότητα ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού. Ποιές είναι οι ενέργειες του Δήμου και τι πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση αλλά και η Περιφέρεια.
-Η Ερμιονίδα αποτελεί το κέντρο της Ανατολικής Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού.
-Με δικούς του πόρους ο Δήμος εκπόνησε μελέτες για υποδομές που είναι απαραίτητες για τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως αγκυροβόλια κρουαζιερόπλοιων, υδατοδρόμια για υδροπλάνα σε Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη. Μάλιστα απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του Υπουργείου είπε: Πως είναι δυνατόν να μιλάμε για θαλάσσιο τουρισμό όταν ο νόμος για τα υδατοδρόμια έχει αλλάξει 3 φορές και ακόμη δεν έχει υπογραφεί ο τελευταίος;;; 13 μήνες έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση έχοντας σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να τροποποιηθούν και να εγκριθούν- αδειοδοτηθούν οι μελέτες των υδατοδρομίων.
– Η τοποθέτηση παροχών ρεύματος και νερού (θα ξεκινήσει στα » Μανδράκια” Ερμιόνης η τοποθέτησή τους) και η υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων για την εξυπηρέτηση των σκαφών στα δύο τουριστικά λιμάνια.
– Η λειτουργία του τουριστικού καταφυγίου, το καλοκαίρι του 2018, στο Πόρτο Χέλι και η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο της Μαρίνας στην Ερμιόνη. Συμπληρώνοντας και απευθυνόμενος στην Κεντρική Διοίκηση είπε : » Ποιό είναι το φιλικό επενδυτικό περιβάλλον για επένδυση στον τουρισμό, όταν δεν έχετε αξιολογήσει τους κατατιθεμένους φακέλους επένδυσης και δεν έχετε ανοίξει τον Αναπτυξιακό Νόμο και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα»;;!!!
– Η αξιοποίηση των Αρχαιολογικών χωρών, ενάλιων αρχαιοτήτων και η δημιουργία καταδυτικών κέντρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Κεντρική Διοίκηση.
– Η ολοκλήρωση και ένταξη στο δίκτυο γαστρονομίας της Πελοποννήσου, της χώρας και της Μεσογείου με την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
– Η αξιοποίηση, όπως αυτή στο Δήμο Ερμιονίδας των γυρισμάτων του Σουηδικού survivor, των φυσικών πόρων και του τουριστικού προϊόντος , δημιουργώντας δίκτυα συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους Δήμους Πελοποννήσου, καθώς και του Σαρωνικού.
Όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για την ασφάλεια των επισκεπτών του yachting και των κρουαζιέρων, όταν υποβαθμίζονται τα Λιμεναρχεία και προσπαθείτε να καταργήσετε τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Ο Δήμος Ερμιονίδας είναι έτοιμος να βοηθήσει στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και όχι μόνο. Εσείς πρέπει να καταθέσετε την πολιτική και ουσιαστική βούληση σας για να μην μείνουμε μόνο στην καταγραφή της παθογένειας και έρθουμε του χρόνου να λέμε τα ίδια. Όταν οι συγκυρίες που επικρατούν στις άλλες χώρες της Μεσογείου και την κατάσταση στην Τουρκία ωθούν τους τουρίστες στη χώρα μας κι εμείς δεν κάνουμε καμία προσπάθεια.»

 

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ.

22406450_2010171869260210_9190811033273812930_nΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ, ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ.

Έγινε συζήτηση στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Σεπτεμβρίου μεταξύ του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβούλου και διευθυντή του Κέντρου Υγείας κ. Μανώλη Μαχαίρα, ο οποίος δεσμεύτηκε για την παρουσία ιατρού στο ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – που εδώ και μεριά χρόνια δεν έχει καθόλου γιατρό- κάθε δεύτερη Τετάρτη. Ο Δήμαρχος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών επέμεινε να γίνεται κάθε Τετάρτη να υπάρχει γιατρός .
Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε ότι ο Δήμος καλύπτει με οδηγό το ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας καθώς και συντηρεί πολλούς τομείς του Κ.Υ. Κρανιδίου.
Κάθε Τετάρτη από τις 8.30 μέχρι τις 12.00 θα υπάρχει ο γιατρός στο ιατρείο του ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ.
Να θυμίσουμε επίσης είχαν εγκριθεί τα 2 περιφερειακά ιατρεία του ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ και της Κοιλάδας από το 2016. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εξυπηρέτηση των Δημοτών μας θα υπάρχει καθημερινά Ιατρός.

22448228_2010171849260212_1114957454527552079_n

15η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                                          

Κρανίδι, 20.10.2017  

Αρ. πρωτ.: οικ. 9598

 

Πρόσκληση

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010.

 

Προς:  τον κ. Δήμαρχο

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας

 

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, στις 24.10.2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

 1. Διάθεση προς επεξεργασία προδιαλεγμένων ρευμάτων ΑΣΑ και διαχείριση του παραγομένου υπολείμματος (συνοπτική διαδικασία)
 2. Έγκριση της υπ’ αρ. 108/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «Απογραφή περιουσίας, σύνταξη έκθεσης και κατάρτιση του απολογισμού, ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2014»
 3. Έγκριση της υπ’ αρ. 109/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας με θέμα: «Σύνταξη έκθεσης και κατάρτιση του απολογισμού, ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2015»
 4. Σχετικά με παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Συντήρηση κι επισκευή σχολείων 2017»
 5. Προσφυγή στη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για το διαγωνισμό: «Προμήθεια αδρανών υλικών για το έργο ανάπλασης δημοτικής οδού που καταλήγει στο πορθμείο Κόστας»
 6. Έγκριση της υπ’ αρ. 117/2017 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «10η τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2017»
 7. Έγκριση της υπ’ αρ. 52/2017 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας με θέμα: «Αποδοχή δωρεάς της οικογένειας Γεωργίου Λιβανού – 4η τροποποίηση προϋπολογισμού»
 8. Έγκριση παράτασης ισχύος και τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Ερμιονίδας και Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. για την είσπραξη τελών, δικαιωμάτων εισφορών και προστίμων της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. στη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης
 9. Ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για την προμήθεια υγρών καυσίμων για το Δήμο Ερμιονίδας και τα Νομικά του Πρόσωπα με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
 10. Ορισμός δικηγόρων για την υπεράσπιση υποθέσεων του Δήμου Ερμιονίδας
 11. Σχετικά με τη συμμετοχή του Δήμου Ερμιονίδας:

α) Στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Philoxenia 2017” στη Θεσσαλονίκη

β) Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο

 1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Δήμου Ερμιονίδας οικ. έτους 2017
 2. Συζήτηση σχετ. με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου σχετ. με αποκατάσταση περιβαλλοντικής ζημιάς στην περιοχή του έργου: «Μονάδα δεματοποίησης – προσωρινής αποθήκευσης Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων» στη θέση «Σταυρός» Τ.Κ. Διδύμων

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

 

 

31η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                 ————————-

OIKONOMIKH  ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                   

Κρανίδι, 20/10/2017                                                                                                

Αρ. Πρωτ.: 9596

                                                            

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

Σας προσκαλούμε την 24η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα  11.00 π.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου (Κάτω Πλατεία) για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ  1ο   :    Σχετικά με έγκριση 1ου πρακτικού της Ε.Δ.Δ. που αφορά στον έλεγχο και αξιολόγηση των φακέλων δικαιολογητικών συμμετοχής που κατατέθηκαν στα πλαίσια του συνοπτικού Διαγωνισμού του έργου «Ανάπλαση δημοτικής οδού που οδηγεί στο πορθμείο της Κόστας (προμήθεια αδρανών υλικών κ.λπ. – αυτεπιστασία)». (Μελέτη 50/2017).

 

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής  Επιτροπής

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.

ΕΡΓΑ ΠΝΟΗΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 16 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3.30 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης» συζητήθηκαν και εκκρίθηκαν μεταξύ άλλων τα κάτωθι:

• «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ»
• «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΙΑΣ ΟΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗΣ-ΠΟΡΤΟΧΕΛΙΟΥ»
•ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ-ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ-ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ
•ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.
Η ολοκλήρωση του αποχετευτικού, ένα έργο που σταμάτησε δύο φορές με ενέργειες ορισμένων , ξεκινάει, η συντήρηση- ασφαλτόστρωση της συνδετήριας οδού Ερμιόνης- Πορτοχελίου έργο ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας , η σύνδεση του Αρχαίου θεάτρου Επιδαύρου – Κρανιδίου- Πορτοχελίου που θα συμβάλλει σ την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας , καθώς και η κάλυψη έκτακτων αναγκών για τον Δήμο μας εγκρίθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο χάρη στην άριστη συνεργασία του Δημάρχου Ερμιονίδας Δημητρίου Σφυρή με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο και τον Περιφερειακό σύμβουλο κ. Τ. Τζανή στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

22549606_2010033419274055_7858488526103221361_n