Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                            

Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ                                                                                                         

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας στη συνεδρίασή του της 29ης Μαΐου 2018, με αφορμή σχετική καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων, ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει την ρητή αντίθεσή του απέναντι με το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση με τίτλο: «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», με το σκεπτικό ότι οι δραματικές αλλαγές, οι οποίες επιχειρούνται στο χώρο της εκπαίδευσης θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στη λειτουργία των σχολικών μονάδων δυσχεραίνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία και το έργο των εκπαιδευτικών, αλλά και στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις:

  • Αποδυναμώνουν τις δυνατότητες στήριξης της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών
  • Καταργούν το βασικό ενδιάμεσο – διαμεσολαβητικό θεσμό του Σχολικού Συμβούλου ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και το σχολείο και τον αντικαθιστούν με ένα γραφειοκρατικό όργανο (ΠΕΚΕΣ) στη έδρα κάθε μιας από τις δεκατρείς (13) Περιφέρειες, μακριά από το σχολείο και φυσικά μακριά από τους Δήμους και από τις τοπικές κοινωνίες
  • Δεν προβλέπουν οργανωμένο σύστημα επιμόρφωσης και καταργούν τα Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ)
  • Διαλύουν τους θεσμούς εποπτείας στην πορεία υλοποίησης και συμβολής στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου μέσω του Σχολικού Συμβούλου και επαναφέρουν την αυτοαξιολόγηση – αποτίμηση ως μία όμως εντελώς τυπική, διεκπεραιωτική και γραφειοκρατική διαδικασία
  • Καταργούν τα ΚΕΔΔΥ
  • Αποδομούν τις Καινοτόμες Δράσεις, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, την Αγωγή Υγείας, τις Πολιτιστικές και Περιβαλλοντικές Δράσεις και υποβαθμίζουν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας 

εκφράζει την αντίθεσή του

  • Στην κατάργηση του καταξιωμένου θεσμού του Σχολικού Συμβούλου
  • Στην εν γένει αποδιοργάνωση και υποβάθμιση της εκπαίδευσης

 

απαιτεί

ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο για την ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας

 

 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Αριστείδης Δημαράκης

18η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                 ————————-

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                  

Κρανίδι   25/06/201

ΑρΠρωτ. 3797

                                                            

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75, Ν.3852/2010, ΦΕΚ Α’87 )

Σας προσκαλούμε την 29η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα      10.30 π.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ  1ο :    Ψήφιση πιστώσεων 

ΘΕΜΑ  2ο  :   Oρισμοί δικηγόρων

ΘΕΜΑ 3ο Κατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού οικ. έτους 2018.

 

  

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής  Επιτροπής

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

17η Έκτακτη Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                 ————————-

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                   

Κρανίδι   19/06/2018

Αρ. Πρωτ. 3670

                                                            

 

Πρόσκληση σύγκλησης Έκτακτης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87)

   

Σας προσκαλούμε την 21η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ  σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του κατωτέρω θέματος της ημερήσιας διάταξης :

 

ΘΕΜΑ 1ο  :  Σχετικά με έγκριση πρακτικού της ΕΔΔ που αφορά στο αποτέλεσμα του συνοπτικού διαγωνισμού για την Υπηρεσία με τίτλο: «Συλλογή & μεταφορά στερεών αποβλήτων (αρ. 61 Ν.3979/2011)» «Αποκομιδή απορριμμάτων Δήμου Ερμιονίδας 2018».

 

 * Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι είναι επιβεβλημένη, για προφανείς λόγους οικονομίας χρόνου, οι οποίοι σχετίζονται με την φύση της δημοπρατούμενης υπηρεσίας (Αποκομιδή απορριμμάτων), την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των κάδων απορριμμάτων, την ημερήσια παραγόμενη ποσότητα απορριμμάτων, την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και την υπηρεσιακή κατάσταση της Υπηρεσίας Καθαριότητας κατά την τρέχουσα περίοδο. Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, η διαγωνιστική διαδικασία για την Υπηρεσία με τίτλο: «Συλλογή & μεταφορά στερεών αποβλήτων (αρ.61 Ν.3979/2011)» «Αποκομιδή απορριμμάτων Δήμου Ερμιονίδας 2018», πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, αφού ήδη έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην αποκομιδή, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν κατά τις επόμενες ημέρες.

 

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής  Επιτροπής

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΦΥΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

porfira1

Η πορφύρα, γνωστή και ως «βασιλική» βαφή, ήταν η ωραιότερη και ακριβότερη βαφή της αρχαιότητας. Οι Φοίνικες, οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι, από τους προϊστορικούς ήδη χρόνους, γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν την πορφυροβαφή. Ένα νέο εύρημα από τον προϊστορικό οικισμό στο Λαμπαγιαννά Ερμιονίδας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανόν να ήταν γνωστή η κατασκευή πορφυρής βαφής στην Αργολίδα από την 3η χιλιετία π.Χ..

Πέρσες βασιλείς, ο Μέγας Αλέξανδρος, Ρωμαίοι αυτοκράτορες και η αυλή των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου φορούσαν πορφυρά ενδύματα, εξ ου και ο χαρακτηρισμός της πορφύρας ως «βασιλικής» βαφής.

Κατά την αρχαιότητα, η Ερμιόνη αποτέλεσε σημαντικό κέντρο παραγωγής πορφυροβαφής. Ο Πλούταρχος, στο έργο του: «Βίοι Παράλληλοι», αναφέρει ότι όταν ο Μ. Αλέξανδρος κατέλαβε τα Σούσα (331 π.Χ.) βρήκε 5.000 τάλαντα ερμιονικής πορφύρας, η οποία φυλασσόταν εκεί για 190 έτη και παρόλ’ αυτά παρέμενε αναλλοίωτη, μη έχοντας χάσει τίποτε από τη λάμψη και τη στιλπνότητά της.

Τα αρχαία εργαστήρια παρασκευής της εν λόγω βαφής βρίσκονταν στο σημερινό Μπίστι Ερμιόνης. Εκεί ξεναγήθηκαν, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, 120 μαθητές από τις αρχαιολόγους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, κα Σιαρίτα Κουκά και κα Δέσποινα Κουτσούμπα.

porfira3

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής, έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Σφυρής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ. Ερμιόνης, κ. Χρήστος Δάγκλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι:  κα Άννα Στρίγκου – Φωστίνη, κ. Απόστολος Λαδάς και κ. Βασίλειος Νόνης, καθώς και η ειδική σύμβουλος Δημάρχου, κα Θεοδότη Σκλαβούνου – Λαμπάτου.

porfira2