17η Έκτακτη Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                 ————————-

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                   

Κρανίδι   19/06/2018

Αρ. Πρωτ. 3670

                                                            

 

Πρόσκληση σύγκλησης Έκτακτης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87)

   

Σας προσκαλούμε την 21η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ  σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του κατωτέρω θέματος της ημερήσιας διάταξης :

 

ΘΕΜΑ 1ο  :  Σχετικά με έγκριση πρακτικού της ΕΔΔ που αφορά στο αποτέλεσμα του συνοπτικού διαγωνισμού για την Υπηρεσία με τίτλο: «Συλλογή & μεταφορά στερεών αποβλήτων (αρ. 61 Ν.3979/2011)» «Αποκομιδή απορριμμάτων Δήμου Ερμιονίδας 2018».

 

 * Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα, διότι είναι επιβεβλημένη, για προφανείς λόγους οικονομίας χρόνου, οι οποίοι σχετίζονται με την φύση της δημοπρατούμενης υπηρεσίας (Αποκομιδή απορριμμάτων), την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των κάδων απορριμμάτων, την ημερήσια παραγόμενη ποσότητα απορριμμάτων, την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου και την υπηρεσιακή κατάσταση της Υπηρεσίας Καθαριότητας κατά την τρέχουσα περίοδο. Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, η διαγωνιστική διαδικασία για την Υπηρεσία με τίτλο: «Συλλογή & μεταφορά στερεών αποβλήτων (αρ.61 Ν.3979/2011)» «Αποκομιδή απορριμμάτων Δήμου Ερμιονίδας 2018», πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, αφού ήδη έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην αποκομιδή, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν κατά τις επόμενες ημέρες.

 

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής  Επιτροπής

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΦΥΡΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΕΝΑΛΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ.

porfira1

Η πορφύρα, γνωστή και ως «βασιλική» βαφή, ήταν η ωραιότερη και ακριβότερη βαφή της αρχαιότητας. Οι Φοίνικες, οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι, από τους προϊστορικούς ήδη χρόνους, γνώριζαν και χρησιμοποιούσαν την πορφυροβαφή. Ένα νέο εύρημα από τον προϊστορικό οικισμό στο Λαμπαγιαννά Ερμιονίδας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πιθανόν να ήταν γνωστή η κατασκευή πορφυρής βαφής στην Αργολίδα από την 3η χιλιετία π.Χ..

Πέρσες βασιλείς, ο Μέγας Αλέξανδρος, Ρωμαίοι αυτοκράτορες και η αυλή των αυτοκρατόρων του Βυζαντίου φορούσαν πορφυρά ενδύματα, εξ ου και ο χαρακτηρισμός της πορφύρας ως «βασιλικής» βαφής.

Κατά την αρχαιότητα, η Ερμιόνη αποτέλεσε σημαντικό κέντρο παραγωγής πορφυροβαφής. Ο Πλούταρχος, στο έργο του: «Βίοι Παράλληλοι», αναφέρει ότι όταν ο Μ. Αλέξανδρος κατέλαβε τα Σούσα (331 π.Χ.) βρήκε 5.000 τάλαντα ερμιονικής πορφύρας, η οποία φυλασσόταν εκεί για 190 έτη και παρόλ’ αυτά παρέμενε αναλλοίωτη, μη έχοντας χάσει τίποτε από τη λάμψη και τη στιλπνότητά της.

Τα αρχαία εργαστήρια παρασκευής της εν λόγω βαφής βρίσκονταν στο σημερινό Μπίστι Ερμιόνης. Εκεί ξεναγήθηκαν, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, 120 μαθητές από τις αρχαιολόγους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, κα Σιαρίτα Κουκά και κα Δέσποινα Κουτσούμπα.

porfira3

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής, έδωσαν το «παρών» ο Δήμαρχος, κ. Δημήτριος Σφυρής, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δ.Κ. Ερμιόνης, κ. Χρήστος Δάγκλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι:  κα Άννα Στρίγκου – Φωστίνη, κ. Απόστολος Λαδάς και κ. Βασίλειος Νόνης, καθώς και η ειδική σύμβουλος Δημάρχου, κα Θεοδότη Σκλαβούνου – Λαμπάτου.

porfira2

12η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                              

 Κρανίδι, 11.06.2018

Αρ. πρωτ.: οικ. 3522

 

Πρόσκληση

Για τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010. 

Προς:  τον κ. Δήμαρχο

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Ερμιονίδας 

Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση που θα γίνει σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας, στις 15.06.2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:30, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση της υπ’ αρ. 98/2018 απόφασης του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιόνης με θέμα: «Αποδοχή μελέτης ανακατασκευής τμήματος πεζοδρομίου στη Χ.Ζ. Βορείου Λιμένα Ερμιόνης και αποδοχή αιτήματος δωρεάς εκτέλεσής του»
  2. Αμοιβή Προέδρου Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ερμιονίδας
  3. Έγκριση της πρότασης χρηματοδότησης του Δήμου Ερμιονίδας στην Πρόσκληση ΙΙI (προμήθεια, τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών των δήμων της Χώρας) του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (ορθή επανάληψη)
  4. Σχετικά με την υπ’ αρ. 200/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου
  5. Ορισμός δικηγόρων για την υπεράσπιση υποθέσεων του Δήμου Ερμιονίδας
  6. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών
  7. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ερμιονίδας οικ. έτους 2018
  8. Ανάκληση της υπ’ αρ. 4289/10.07.2018 σύμβασης παραχώρησης

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ 

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΗΜΑΡΑΚΗΣ

 

16η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                 ————————-

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                  

Κρανίδι   08/06/2018

Αρ.Πρωτ. 3477

                                                             

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87 )

    

Σας προσκαλούμε την 12η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα      10.30 π.μ  σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

 

ΘΕΜΑ  1ο:    Ψήφιση πιστώσεων 

ΘΕΜΑ  2ο  :   Oρισμοί δικηγόρων

ΘΕΜΑ  3ο   Αποδοχή δωρεάς

 

 

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής  Επιτροπής

 

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

Μεταξύ Τουλόν και Ερμιόνης μια αργολική προσέγγιση των ελληνο-γαλλικών σχέσεων

3Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία(26/5/18) η «Συνάντηση της Ερμιόνης» που στόχο είχε μια πρώτη ιστορική, οικονομική και πολιτιστική προσέγγιση των ελληνο-γαλλικών σχέσεων με τη ματιά της Αργολίδας. Η Αργολίδα, για ιστορικούς κυρίως λόγους αλλά και χάρη στον αρχαιολογικό και περιβαλλοντικό της πλούτο, αποτέλεσε ένα σημαντικό πεδίο ερευνών και ανακαλύψεων ήδη από τον 17ο αιώνα. Αρχικά με τις καταγραφές των διαφόρων περιηγητών και στη συνέχεια, στα πρώτα χρόνια του νέου ελληνικού κράτους, με τη συστηματική διερεύνηση και καταγραφή όλων των διαστάσεων που συνέθεταν τη νέα κοινωνικο-πολιτισμική πραγματικότητα στον χώρο αυτό της Ευρώπης. Δεν είναι τυχαίο, όπως εξάλλου σημειώθηκε από όλους τους ομιλητές, πως η γαλλική παρουσία στην περιοχή είναι σημαντική ακόμη και ως τουριστικό ρεύμα. Η Ερμιόνη διαθέτει μια σημαντική σε αριθμό και δράσεις γαλλική κοινότητα, η οποία εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από την προξενική σύμβουλο κ. Nelly Μuller, αλλά και από την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στο Ναύπλιο κ. Αικατερίνη Τζανετουλάκου.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας κ. Σφυρής τόνισε στον χαιρετισμό του την αξία της εκδήλωσης και σημείωσε την σημασία των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και τον ιδιαίτερο ρόλο τους για την Αργολίδα, αφού στην Ερμιόνη αναπτύσσεται μια από τις δυναμικότερες γαλλικές κοινότητες. Η εκπρόσωπος της συνδιοργανώτριας Ν.Π.Κ.Π.Α.Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Ερμιονίδας κ. Μήτσου, εξέφρασε τη χαρά της να φιλοξενεί ο Δήμος την εκδήλωση σε μια στιγμή που χρειαζόμαστε τη σύσφιξη των σχέσεων με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς και τη γνώση για τις ιστορικές μας σχέσεις. Για τη σημασία των σχέσεων αυτών μίλησε επίσης στο χαιρετισμό της η επίτιμος πρόξενος κ. Τζανετουλάκου.

1

Στην «Συνάντηση της Ερμιόνης» κατατέθηκαν μια σειρά από στοιχεία προερχόμενα από επιστημονικές έρευνες ή στατιστικές για την γαλλική παρουσία στην Αργολίδα.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κρανιδίου κ. Ελένη Στογιάννου παρουσίασε εισαγωγικά τις ελληνογαλλικές σχέσεις και τη σημασία της πολιτιστικής τους διάστασης καθώς και η ίδια είναι καθηγήτρια γαλλικής.

 Με αρκετά βιωματική και συναισθηματική προσέγγιση, ο κ. Γιάννης Μ.Σπετσιώτης έδωσε το στίγμα των ερευνών του «Ερμιονικού Συνδέσμου» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην παρουσίαση της «Φρεγάτας της Ελευθερίας» όπως ονομάστηκε η «Ermione» για την οποία ο «Ερμιονικός Σύνδεσμος» έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του περιοδικού του «Ερμιόνη» (τ.1, ΙΑΝ 2009).

Ο κ. Γιώργος Κόνδης αναφέρθηκε στην Γαλλική Επιστημονική  Αποστολή στο Μοριά και στο έργο της, δίνοντας άγνωστες λεπτομέρειες για τη χαρτογράφηση και ολόκληρο το επιστημονικό έργο το οποίο κληροδότησε στο νέο ελληνικό κράτος.

Η Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας κ. Αναστασία Βουτυρά μίλησε για τη σημασία της εισόδου της Ελλάδας στην ομάδα των γαλλόφωνων χωρών, την «Γαλλοφωνία» όπως ονομάζεται, το μέλλον της γαλλικής γλώσσας και τις πολιτισμικές διασυνδέσεις που συνδέουν τις δυο χώρες.

Τέλος, η προξενική σύμβουλος κ.Nelly Muller, έδωσε μια αναλυτική εικόνα της κοινότητας των Γάλλων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Ερμιόνη, ανέπτυξε τις δράσεις της κοινότητας δίνοντας έμφαση στη λειτουργία του σχολείου Flame για την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας. Σημείωσε δε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Γάλλων για την Ελλάδα και είπε χαρακτηριστικά πως φέτος αναμένουμε περισσότερους από 2 εκ. Γάλλους τουρίστες στη χώρα μας.

4Η «Συνάντηση της Ερμιόνης» αποτέλεσε μια πρώτη προσπάθεια να προσεγγίσουμε τις ελληνογαλλικές σχέσεις μέσα από διάφορα πεδία που, αρκετές φορές, δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και όμως έχουν συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξή τους. Για το λόγο αυτό, συνδιοργανωτές της εκδήλωσης εκτός από το Ν.Π.Κ.Π.Α. Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας και την Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ερμιόνης, ήταν και οι δύο Δημοτικές Βιβλιοθήκες (Κρανιδίου και Ερμιόνης), που καταγράφουν όλα αυτά τα χρόνια πλούσιες δράσεις στο χώρο του πολιτισμού για την περιοχή.

2

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ,
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΑΔΑ:Ω69ΩΩΡΡ-ΘΚ6

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΚΑΤΑΧΩΡΗΤΕΑ ΣΤΟ ΚΗΜΔΗΣ
Αρ. Πρωτ.: 3350/ 05-06-2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΩ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ»

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

προκηρύσσει ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων για την προμήθεια με τίτλο: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) για το σύνολο της προμήθειας, που περιλαμβάνεται στον ενδεικτικό προϋπολογισμό (140.605,00€ χωρίς το Φ.Π.Α ) της 07/2016 μελέτης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016.

1. Αναθέτουσα Αρχή – Στοιχεία επικοινωνίας:
Αναθέτουσα αρχή: Δήμος Ερμιονίδας
Οδός: Μελίνας Μερκούρη 11, Κρανίδι, 21300
Τηλ.: 2754360022
Telefax: 2754023668
E-mail: kranidi1@otenet.gr
Κωδικός NUTS: EL651
2. Είδος διαδικασίας-Κατακύρωσης: Ανοικτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΕΣΗΔΗΣ με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά στο σύνολο της προμήθειας αποκλειστικά βάσει τιμής
3. Ημερομηνία ανάρτησης της διακήρυξης στη διαδικτυακή πύλη του ΕΣΗΔΗΣ: 06.06.2018
4. Ημερομηνία και ώρα έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών: 02.07.2018 και ώρα 08:00
5. Καταληκτική ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής ηλεκτρονικών προσφορών :23.07.2018 και ώρα 15:00
6. Τρόπος κατάθεσης προσφορών: Διαδικτυακός Τόπος του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας , Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων στον οποίο λειτουργεί το ΕΣΗΔΗΣ και με ηλεκτρονική διεύθυνση www.promitheus.gov.gr . Τα έγγραφα προσκομίζονται και σε έντυπη μορφή στην έδρα του Δήμου Ερμιονίδας εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής
7. Ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών : 30.07.2018 και ώρα 10:00
8. Αύξοντας αριθμός συστήματος (ΕΣΗΔΗΣ):59084
9. Πρόσβαση στα έγγραφα: Άμεση και δωρεάν πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στη διεύθυνση διαδικτύου https://www.promitheus.gov.gr (ΚΗΜΔΗΣ/ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ) και www.ermionida.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να λάβουν γνώση των εγγράφων της σύμβασης από τα γραφεία του τμήματος Τεχνικών Έργων, Ύδρευσης και Αποχέτευσης, Πλατεία Παπαρσένη, Κρανίδι, 21300 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (πληροφορίες Δέσποινα Αντωνιάδου, τηλ: 2754361431). Μπορούν επίσης να λάβουν αντίγραφα αυτών με δαπάνες και φροντίδα τους.
10. Ταξινόμηση κατά CPV: 37535200-9, 37535210-2, 37535240-1, 37535250-4, 14211000-3, 45223110-0, 44221000-5,44613700-7,39113300-0,31500000-1,31523200-0,79132000-8,50870000-4
11. Περιγραφή της δημόσιας σύμβασης: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ που περιλαμβάνει εργασίες για την τοποθέτηση των οργάνων .
12. Τόπος παράδοσης ειδών: Οι έντεκα (11) παιδικές χαρές του Δήμου Ερμιονίδας
13. Εναλλακτικές προσφορές: Δεν επιτρέπεται η υποβολή εναλλακτικών προσφορών
14. Χρόνος προθεσμίας εκτέλεσης προμήθειας: εκατόν πενήντα (150) ημέρες.
Δικαιούμενοι συμμετοχής:
1. Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα και, σε περίπτωση ενώσεων οικονομικών φορέων, τα μέλη αυτών, που είναι εγκατεστημένα σε:
α) κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
2. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων, συμπεριλαμβανομένων και των προσωρινών συμπράξεων, δεν απαιτείται να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς .
15. Οι οικονομικοί φορείς θα πρέπει να διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία σε εγκατάσταση εξοπλισμού Παιδικών Χαρών.
16. Εγγύηση συμμετοχής: 2.812,10 €
17. Χρόνος ισχύος εγγύησης συμμετοχής: Tριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς
18. Χρόνος ισχύος προσφορών: Εννιά (9) μήνες.
19. Γλώσσα σύνταξης προσφορών: Ελληνική
20. Χρηματοδότηση: Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου/ Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Λοιπές Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2016» στον Άξονας Προτεραιότητας 1, Μέτρο 1 «Ολοκλήρωση Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση-Πρόσκληση 2014» και η δαπάνη θα βαρύνει τον Κ.Α.Ε 35-7332.009 , του προϋπολογισμού 2018 της αναθέτουσας αρχής
21. Προδικαστική προσφυγή : Προδικαστική προσφυγή ασκείται ενώπιον της ΑΕΠΠ κατά της σχετικής πράξης ή παράλειψης της αναθέτουσας αρχής. Σε περίπτωση προσφυγής κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής η προθεσμία για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής είναι:
(α) 10 ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα αν η πράξη κοινοποιήθηκε με ηλεκτρονικά μέσα ή τηλεομοιοτυπία ή
(β) 15 ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης σε αυτόν αν χρησιμοποιήθηκαν άλλα μέσα επικοινωνίας, άλλως
γ) 10 ημέρες από την πλήρη, πραγματική ή τεκμαιρόμενη, γνώση της πράξης που βλάπτει τα συμφέροντα του ενδιαφερόμενου οικονομικού φορέα.
Σε περίπτωση παράλειψης, η προθεσμία για την άσκηση της προδικαστικής προσφυγής είναι 15 ημέρες από την επομένη της συντέλεσης της προσβαλλόμενης παράλειψης. Η προδικαστική προσφυγή κατατίθεται ηλεκτρονικά μέσω της λειτουργικότητας «Επικοινωνία» του ΕΣΗΔΗΣ στον ηλεκτρονικό τόπο του διαγωνισμού. Για το παραδεκτό της άσκησης της προδικαστικής προσφυγής κατατίθεται παράβολο ύψους 703,25€.
22. Δημοσιεύσεις: Το συνολικό κείμενο της διακήρυξης αναρτάται στο ΚΗΜΔΗΣ (www.promitheus.gov.gr) και στο ΕΣΗΔΗΣ. Η παρούσα δημοσιεύεται σε μία (1) εβδομαδιαία ή μία (1) ημερήσια εφημερίδα του Νομού Αργολίδας.
23. Σχετικές αποφάσεις: Η με αριθ. 10/17.01.2018(ΑΔΑ:6ΨΒΦΩΡΡ-Ξ53) απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας για την έγκριση διενέργειας του διαγωνισμού , η με αριθμό 22 /28.02.2018(ΑΔΑ: 6ΝΡ2ΩΡΡ-ΜΗΞ) που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας για την κατάρτιση των όρων δημοπράτησης, η υπ.αρ.189/28.02.2018 (ΑΔΑΜ:18REQ002746947 2018-03-02) Απόφαση ανάληψης υποχρέωσης

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτριος Σφυρής

Τα έγγραφα της σύμβασης καθώς και το ΤΕΥΔ σε επεξεργάσιμη μορφή βρίσκονται στο:

https://cloudup.com/czhLp6weMaH