Κρανίδι, 29.11.2019

                                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, επισκέφθηκε χθες τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, κ. Γεώργιο Διδασκάλου, στο γραφείο του στην Αθήνα. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στους αρχαιολογικούς χώρους, στα μνημεία και σε όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ερμιονίδας. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίηση έργων που αφορούν την πολιτιστική και αρχαιολογική ανάδειξη του Δήμου μας.
Έπειτα από γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι δεσμεύεται προσωπικά για την άμεση υλοποίηση έργων στην κατεύθυνση προβολής και ανάδειξης των αρχαιολογικών και πολιτιστικών προορισμών της Ερμιονίδας. Σύντομα θα πραγματοποιήσει  προγραμματισμένη επίσκεψη στον Δήμο μας με εξειδικευμένο επιτελείο του Υπουργείου, ώστε να γίνει αξιολόγηση από κοντά, του πολιτιστικού πλούτου του Δήμου μας και να ιεραρχηθεί η υλοποίηση των έργων, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.
                                                  Γραφείο Δημάρχου

Δελτίο Τύπου – Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

28.11.2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας, στην προσπάθειά της να σας γνωστοποιήσει τη σημερινή πραγματική κατάσταση της Επιχείρησης, σας παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:

  • Μόλις πριν από μία εβδομάδα πήρε νομιμότητα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου
  • Δεν έχει ακόμη συνέλθει η σχετική επιτροπή παραλαβής
  • Οι συμβάσεις για υπηρεσίας αποκατάστασης των βλαβών είναι μηδενικές
  • Το υπόλοιπο του προϋπολογισμού της Επιχείρησης δε μας επιτρέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών (χωματουργικές εργασίες, εργασίες αποκατάστασης βλαβών)
  • Έχουν αυξηθεί η βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης λόγω των έργων που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο δίκτυο αποχέτευσης στις Κοινότητες Κρανιδίου και Πορτοχελίου
  • Δίνεται καθημερινά μάχη για την αποκατάσταση των βλαβών από το τεχνικό δυναμικό της Επιχείρησης, που αποτελείται από έναν και μοναδικό υδραυλικό και από έναν και μοναδικό βοηθό υδραυλικού. Παρά ταύτα, έχουμε προβεί σε αποκατάσταση των βλαβών σε ποσοστό 90% περίπου
  • Οι δύο μηχανικοί της Επιχείρησης, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν έχουν αρμοδιότητα να αποκαθιστούν βλάβες
  • Η μοναδική διοικητική υπάλληλος της Επιχείρησης ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το ταμείο και την έκδοση – αποστολή λογαριασμών. Συνεπώς, δε δύναται να καλύψει άλλη διοικητική ανάγκη.

Από τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι παρά την εργατικότητα και την αυταπάρνηση τόσο των υπαλλήλων όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, οι υποχρεώσεις (τεχνικές και παροχής υπηρεσιών) είναι φύσει αδύνατο να καλυφθούν στο σύνολό τους.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας ζητά την κατανόησή σας και την υπομονή σας, καθώς έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς αποκατάσταση και επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας

Γιώργος Τσεγκής

Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας

Κρανίδι, 28.11.2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 27.11.2019 στο Δημαρχείο Ερμιονίδας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου και Προέδρου του Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας, με θέμα : «Προετοιμασία για τη λήψη μέτρων πρόληψης εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων και συντονισμός δράσης των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων (χιονόπτωση, παγετός) ενόψει της χειμερινής περιόδου». Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, της οικείας Διεύθυνσης Δασών, του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ο Αντιδήμαρχος Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ., η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ερμιονίδας, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου μας, και 2 εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Κατά την συνεδρίαση, προεδρεύοντος του Δημάρχου κ. Γιάννη Γεωργόπουλου, έγινε  γόνιμη συζήτηση που αφορούσε το ανθρώπινο δυναμικό, τα μέσα και τους πόρους κάθε φορέα και τις προβλεπόμενες ενέργειες εκ μέρους των φορέων, τόσο κατά το στάδιο της πρόληψης, όσο και κατά το στάδιο της αποκατάστασης ζημιών, ύστερα από την εκδήλωση των προαναφερομένων καιρικών φαινομένων. Επικράτησε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας, συνεργασίας όλων των φορέων και υπηρεσιών.

Απευχόμαστε λοιπόν την έλευση οποιονδήποτε ακραίων καιρικών φαινομένων, δηλώνουμε όμως έτοιμοι να συνεργαστούμε και να αντεπεξέλθουμε στην διαχείριση έκτακτων συμβάντων στο πλαίσιο πάντοτε των αρμοδιοτήτων μας.

 

Γραφείο Δημάρχου

IMG_20191127_125226

 

30η Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    

ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                 ————————-

OIKONOMIKH   ΕΠΙΤΡΟΠΗ                                                   

Κρανίδι   28/11/2019

Αρ. Πρωτ. 9461

                                                      

Πρόσκληση σύγκλησης Οικονομικής Επιτροπής

(Άρθρο 75,Ν.3852/2010,ΦΕΚ Α’87)

  Σας προσκαλούμε την 4η του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 σε τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Κρανιδίου για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης :

ΘΕΜΑ 1ο : Κατάρτιση όρων διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ (Σάρωθρο με αναρροφητικό σωλήνα και πολυμηχάνημα με παρελκόμενα)» – Έγκριση της σχετικής μελέτης και συγκρότηση επιτροπών: α) διενέργειας διαγωνισμού και αξιολόγησης αποτελεσμάτων και β) αξιολόγησης ενστάσεων.

ΘΕΜΑ 2ο : Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας του Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού (Ε.Δ.Δ.) (αξιολόγησης και ελέγχου καταλληλότητας προσφορών), για το έργο «Επισκευή και συντήρηση Σχολικών κτηρίων και λοιπές δράσεις». (Μελέτη 3/2018) (Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)

ΘΕΜΑ  3ο  :  Σχετικά με έγκριση του πρακτικού ΙΙ της Ε.Δ.Δ., που αφορά στον έλεγχο και αξιολόγηση των φακέλων δικαιολογητικών κατακύρωσης των «προσωρινών αναδόχων» που κατατέθηκαν στο πλαίσιο διενέργειας του συνοπτικού διαγωνισμού για την «Προμήθεια τροφίμων για το Δήμο Ερμιονίδας και τα Νομικά του Πρόσωπα (2019-2020)»

ΘΕΜΑ  4ο  :  Έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού έτους 2018

ΘΕΜΑ  5ο  :  Σχετικά με έγκριση του πρακτικού Ι της Ε.Δ.Δ. του Διαγωνισμού, για την ανάδειξη αναδόχου, στα πλαίσια του συνοπτικού διαγωνισμού για την υπηρεσία: με τίτλο «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟ-ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ»

 

Η Πρόεδρος της Οικονομικής  Επιτροπής

 

ΓΚΑΜΙΛΗ – ΣΙΑΝΑ ΕΛΕΝΗ

 

 

 

Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

 

26η Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                                                                                                  

Κρανίδι, 28.11.2019

Αρ. πρωτ.: οικ. 9458

 

Προς:

Τακτικά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

(σύμφωνα με τον πίνακα αποδεκτών)

 

 Θέμα: Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου

(άρθρο 74 Ν. 4555/2018)

 

Παρακαλείσθε, όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα λάβει χώρα  σε αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας στις  02.12.2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα της ημερήσιας διάταξης.

 

Έγκριση προϋπολογισμού του Δήμου Ερμιονίδας οικονομικού έτους 2020

Εισήγηση: Σιάννα – Γκαμίλη Ελένη

 

 

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Αντωνία Αντωνοπούλου

 

Δελτίο τύπου για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Κρανίδι, 26.11.2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. με απόφασή της, στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Η άσκηση βίας κατά των γυναικών αποτελεί μία από τις συνηθέστερες και βαθιά ριζωμένες ανά τον κόσμο παραβιάσεις των δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, φωταγωγήθηκαν με πορτοκαλί χρώμα τα δημόσια κτήρια, όπως και το Δημαρχείο της Ερμιονίδας.

Η θέση της Γυναίκας και η έννομη προστασία της αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς του πολιτισμού μας. Η βία κατά των γυναικών είναι έγκλημα. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι έχουμε σημειώσει ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη.

 

Γραφείο Δημάρχου

received_2843021249076676

 

 

14η τακτική συνεδρίαση Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας

                                          14η -2019    Συνεδρίαση Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Ε.

ΕΛΛΗΝΙΚH ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                                         ΕΡΜΙΟΝΗ        22/11/2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ                                                      Αριθ. Πρωτ.: 1200

ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

                                                                       

ΠΡΟΣ  :T..ν   κ ……………………………………………………Μέλος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Ε.

                                                     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Παρακαλούμε να  προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού  Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις  του Ν. 3852 / 2010 όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με το Ν. 4555/2018  , στο   Δημοτικό Γραφείο Ερμιόνης  , στην αίθουσα του Δ.Λ.Τ.Ε, την 26η Νοεμβρίου   του  έτους  2019,  ημέρα  Τρίτη  και ώρα    14:30  για συζήτηση  και  λήψη  απόφασης    επί  των κάτωθι θεμάτων :

1. «4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού 2019 »

2. «Λήψη απόφασης επί της αίτησης του κ. Μίζη Αντωνίου του Αθανασίου για ανάκληση αιτήματος εκτέλεσης εργασιών».

3. «Συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας στην πρόσκληση VII του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

4. «Λήψη απόφασης επί της αίτησης της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αργολίδας, σχετικά με εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης αποχετευτικού δικτύου του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ» εντός Χερσαίας ζώνης λιμένος Πορτοχελίου»

5. «Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας Νο 2 του   έργου : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Χ.Ζ. ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ »

6. «Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας Νο 2  του   έργου : «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ Χ.Ζ. ΛΙΜΕΝΑ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ »

7. Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου «Ανάπλαση Εξομοιούμενης ζώνης Κόστας»

 

Σε  περίπτωση απουσίας σας , παρακαλείσθε  να ειδοποιήσετε τον αναπληρωτή σας ή στο τηλέφωνο 27543-60217.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ. Λ .Τ. ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

ΦΛΩΡΗΣ Π. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 

Δελτίο τύπου (σχετ. με κοινοτική οδό Ερμιόνης – Πορτοχελίου)

Κρανίδι 21.11.2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύστερα από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες χρηστών όσον αφορά τις κακοτεχνίες του οδοστρώματος της κύριας κοινοτικής οδού Ερμιόνης – Πορτοχελίου, που εκτελούνται από τον εργολάβο του έργου ασφαλτόστρωσης της ανωτέρω οδού, οφείλουμε και σας ενημερώνουμε για τα εξής :

Ο Δήμος Ερμιονίδας με την υπ’ αριθ. 171/25.07.2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του υποέργου «Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση της συνδετήριας οδού Ερμιόνης – Πορτοχελίου» (χρηματοδότηση και εκτέλεση). Επιβλέπουσα Αρχή του ανωτέρω έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας, ύστερα από εντολή του Δημάρχου, στις 20/11/2019 απέστειλε σχετικό έγγραφο στην επιβλέπουσα Αρχή, σχετικά με την όλη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η προαναφερθείσα οδός. Η αστοχία των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και οι κακοτεχνίες τείνουν να γίνουν πέραν από απαράδεκτες και επικίνδυνες στο μέγιστο βαθμό.

 

Γραφείο Δημάρχου Ερμιονίδας

20191120_134047 20191120_134109 20191120_135316 20191120_134753