22 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση 12ης _2024 Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής
Νέα & Ανακοινώσεις | 05 Νοεμβρίου 2020
Δεν συνηθίζω να διατυμπανίζω το φιλανθρωπικό μου έργο.

Κρανίδι, 05.11.2020

Ανακοίνωση

Με αναρτήσεις στο ιστολόγιό του, οι οποίες αναδημοσιεύονται και σε άλλα τοπικά ιστολόγια, ο δημότης Ερμιόνης κ. Νοταράς Γεώργιος θέτει ορισμένα ερωτήματα προς εμένα, προβαίνοντας ταυτόχρονα σε απρεπείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου.

Κατ’ αρχάς τον πληροφορώ, διότι μάλλον το αγνοεί ή με μπερδεύει με άλλους, ότι τα έξοδα προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον όσων με προσβάλλουν ως άτομο και ως Δήμαρχο, δεν επιβαρύνουν τον Δήμο Ερμιονίδας, αλλά εμένα προσωπικά, παρά το γεγονός ότι αυτά θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τον Δήμο Ερμιονίδας, από τη στιγμή που θίγεται το αξίωμα του Δημάρχου. Ωστόσο τον ενημερώνω, για να το γνωρίζει και να μην εκτίθεται, ότι στο δικόγραφο της αγωγής μου που κοινοποίησα στον κύριο Δαμαλίτη όφειλα από νομικής πλευράς να αναγράψω που εκχωρώ την τυχόν επιδικασθείσα αποζημίωση.

Τις προσφορές μου στη Φιλόπτωχο Ερμιόνης, τις γνωρίζουν πολύ καλά οι κυρίες που είναι υπεύθυνες εκεί, αλλά λόγω χαρακτήρα δεν συνηθίζω να διατυμπανίζω το φιλανθρωπικό μου έργο και σε κάθε περίπτωση δεν θα λογοδοτήσω στον κύριο Νοταρά εάν και που προσφέρω αθόρυβα και φιλανθρωπικά.

Όσον αφορά την υπ. αριθμ. πρωτ. 5762/5416/13-07-2020 αίτησή του κ. Νοταρά προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας, με θέμα την Αποκατάσταση Μνήμης Πεσόντων κατά την Εθνική Αντίσταση 1941-1944, τον πληροφορώ τα εξής:

Όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, η εν λόγω αίτηση διαβιβάστηκε την ίδια μέρα προς τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ερμιόνης κ. Γανώση Ιωσήφ, προκειμένου να έχουμε την άποψη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης για το θέμα, πριν αυτό έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Λόγω του ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έλαβε καμία απάντηση από την Κοινότητα Ερμιόνης, η αίτηση διαβιβάστηκε εκ νέου, στις 24/9/2020 προς τον κ. Γανώση.

Αναμένουμε λοιπόν την άποψη του Συμβουλίου της Κοινότητας Ερμιόνης επί του θέματος και στη συνέχεια αυτό θα έλθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι ωστόσο ιδιαίτερα ανησυχητικό το συμπέρασμα που εξάγει κανείς από τα γραφόμενα του κυρίου Νοταρά. Με μέμφεται ότι διακωμωδώ τους νόμους και το Σύνταγμα επειδή άσκησα το αυτονόητο και δημοκρατικό δικαίωμα κάθε πολίτη να προσφύγω στη δικαιοσύνη για να προστατεύσω την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου από τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του κυρίου Δαμαλίτη. Και διερωτώμαι : αυτή είναι η άποψη του κυρίου Νοταρά για όποιον προσφεύγει στη δικαιοσύνη; Ότι διακωμωδεί το Σύνταγμα και τους Νόμους;

Τέλος όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, τους αντιπαρέρχομαι και τους επιστρέφω αυτολεξεί στον κ. Νοταρά με σεβασμό στην τρίτη ηλικία.

Τον καλώ δε, για την αποκατάσταση της αλήθειας να αναδημοσιεύσει στο ιστολόγιό του αυτολεξή την παρούσα απάντηση.

Το 1ο διαβιβαστικό της αίτησης προς τον κ. Γανώση Ιωσήφ:

 

Το 2ο διαβιβαστικό της αίτησης προς τον κ. Γανώση Ιωσήφ:

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος