28 Μαρτίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:4η Πρόσκληση 2024 για τακτική συνεδρίαση
Δελτία Τύπου | 05 Νοεμβρίου 2021
«EUROPE DIRECT Πελοπόννησος».

Κρανίδι, 05.11.2021

Δελτίο Τύπου

Στην εκδήλωση εγκαινίων της έδρας του «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» στην Τρίπολη, παρέστη χθες ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Το «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» είναι μέλος του δικτύου Europe Direct στην Ελλάδα, το οποίο με τη σειρά του ανήκει σε μια πανευρωπαϊκή οικογένεια κέντρων. Τα κέντρα αυτά καθιστούν την Ευρώπη προσιτή στους πολίτες επιτόπου και τους δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Υπεύθυνη για τη διαχείριση του δικτύου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» με έδρα την Τρίπολη επιλέχθηκε ως ένα από  τα 424 «Νέα Γενιάς» Κέντρα Europe Direct της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συμμετέχει  σε αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, και το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ». Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο Δήμος μας.   

Σκοπός της λειτουργίας του προγράμματος, είναι η ενημέρωση για θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και η προσέγγιση των νέων στα μεγάλα διεθνή θέματα προωθώντας παράλληλα τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της και αυτές είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πελοπόννησος,  δραστηριοποιείται με στοχευμένες δράσεις σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου με βασικό στόχο την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ενδιαφερόμενων (κοινωνία των πολιτών, φορείς, επιχειρήσεις).

Οι προτεραιότητες του για το 2021, βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επικεντρώνονται στην ανάδειξη, μεταξύ άλλων, δύο βασικών στρατηγικών της ΕΕ:

–  την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία ,  και

–  Μία Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή .

Ομιλητές στην εκδήλωση των εγκαινίων ήταν: ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης, Πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, ο κ. Κώστας Τζιούμης, Δήμαρχος Τρίπολης και οικοδεσπότης της εκδήλωσης,  ο κ. Δημήτρης Καμπόσος, Πρόεδρος ΠΕΔ Πελοποννήσου και Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας – Διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και η κα Βίκυ Ιγγλέζου, Διευθύντρια Μανιατακείου Ιδρύματος – Επικεφαλής «ΕUROPE DIRECT Πελοπόννησος».

Γραφείο Δημάρχου