01 Δεκεμβρίου 2023 Τελευταία ανάρτηση:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΔΙΜΗΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ : 02/12/2023 ΈΩΣ 08/12/2023
Ηλιόκαστρο

Το Ηλιόκαστρο είναι κτισμένο βόρεια της Ερμιόνης στο οροπέδιο των «Ειλεών», στα νότια των Αδέρων, ονομασμένο ίσως από τους Ειλεούς αμπέλους που έβγαζαν γλυκό κρασί.

Σε αυτό το χώρο υπήρχε μικρή εγκατάσταση κατοικιών, εκεί όπου σήμερα σώζεται ο περίβολος των τειχών με πολυγωνικό χτίσιμο κοντά στο μικρό απότομο ύψωμα, που θα χρησίμευε ως Ακρόπολη, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία του Παυσανία υπήρχαν τα ιερά της Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης.

Σήμερα, αξιοθέατα αποτελούν στην περιοχή τα ερείπια της αρχαίας πόλης Ειλεοί ενώ από τους ναούς της δεν υπάρχει τίποτα παρά ένα πολυγωνικό περίβολο των τειχών, θεμέλια οικοδομημάτων και ίχνη μυκηναϊκών τάφων.

Τέλος, το Ηλιόκαστρο πριν το 1927 ονομαζόταν «Καρακάσι», το οποίο σήμαινε μαύρο φρύδι και μέχρι σήμερα φημίζεται για το κρασί του.