24 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Κατάρρευση ετοιμόρροπου κτηρίου στο Κρανίδι
Νέα & Ανακοινώσεις | 04 Φεβρουαρίου 2022
ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κρανίδι, 04.02.2022

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαπιστώσαμε πως στην Κοινότητα Κοιλάδας έχει απογραφεί ένα μικρό ποσοστό των κατοίκων. Για το λόγο αυτό από την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, θα βρίσκονται στο Κοινοτικό Κατάστημα οι αρμόδιοι απογραφείς της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ώστε να διευκολύνουν τους κατοίκους και να τους βοηθήσουν να απογραφούν.

Επομένως, όσοι δεν έχουν αυτοαπογραφεί μπορούν να προσέλθουν στο Κοινοτικό Κατάστημα Κοιλάδας από Δευτέρα 07.02.2022 έως Παρασκευή 11.02.2022, και ώρες 9.00 – 13.00.

Θα χρειαστείτε για κάθε μέλος:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • τον μοναδικό «Κωδικό Απογραφής» που θα βρείτε στο ενημερωτικό έντυπο που σας έχει παραδοθεί από τον Απογραφέα της περιοχής σας
  • Tαυτότητα
  • ΑΜΚΑ
  • ΑΦΜ

Η ανταπόκριση των πολιτών στις κλήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για απογραφή θα κρίνει πολλά.

Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων ενός Δήμου –ανεξάρτητα από το αν αυτοί είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια, δηλαδή αν είναι ή όχι δημότες– αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία ταυτότητας του Δήμου που καθορίζει κεντρικές παραμέτρους της πολιτικής του. Κατ’ αρχάς ο αλγόριθμος που καθορίζει το ποσό της κρατικής επιχορήγησης που λαμβάνει κάθε Δήμος για να χρηματοδοτήσει τις βασικές του δραστηριότητες (οι λεγόμενοι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) έχει ως βασικό παράγοντα τον αριθμό του μόνιμου πληθυσμού που προκύπτει αποκλειστικά από τις Απογραφές κάθε δεκαετίας. Η νομοθεσία άλλωστε λαμβάνει τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων της απογραφής ως γνώμονα κατάταξης του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής σε μια σειρά από πολιτικής σημασίας θεσμούς.

Ελπίζουμε στην ανταπόκρισή σας.

 Τηλ. Επικοινωνίας

Κοινοτικό Κατάστημα Κοιλάδας: 2754061440-2754061442

Πρόεδρος Κοινότητας Κοιλάδας : 6977000323

 Η Αντιδήμαρχος

Αγγελική Λούμη – Γιαννικοπούλου