28 Μαρτίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:4η Πρόσκληση 2024 για τακτική συνεδρίαση
Τα πεπραγμένα στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας

Ανακοίνωση 

Με έγγραφο που απέστειλε προς εμένα και δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο, η συντονιστική επιτροπή της αντιπολίτευσης, θέτει ορισμένα θέματα βελτίωσης της εικόνας στις χερσαίες ζώνες των Λιμανιών Ερμιόνης και Κοιλάδας.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το ότι η αντιπολίτευση δεν βρήκε να πει κουβέντα για την χερσαία ζώνη των λιμανιών Κόστας και Πορτοχελίου, κάτι που σημαίνει πως μέσα στα τελευταία δυόμιση χρόνια της θητείας μου εκεί επιλύθηκαν όλα τα προβλήματα.

Έχουν φωτογραφίσει δύο φωτιστικά σώματα εκ των οποίων λείπει μόνο το ένα φως από τα δύο και έναν αφαιρεμένο φωτιστικό ιστό.

Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν βλάβες και σε άλλα φωτιστικά σώματα και ιστούς.

Κάτι φυσιολογικό, αφού στα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας υπάρχουν πάνω από 300 φωτιστικά σώματα, τα οποία λόγω των καιρικών συνθηκών και της παραθαλάσσιας έκθεσής τους, παθαίνουν συχνές βλάβες οι οποίες επισκευάζονται.

Πολλές φορές  μέχρις ότου επισκευαστεί ένα φωτιστικό σώμα, χαλάει κάποιο άλλο.

Με γνώμονα τα παραπάνω, από την αρχή της θητείας μας και συγκεκριμένα στις αρχές του 2020, κάναμε συντήρηση και χρωματισμό σε όλους τους φωτιστικούς ιστούς των λιμανιών της Ερμιόνης και της Κοιλάδας.

Κάτι το οποίο είχε να γίνει από την προηγούμενη θητεία μου ως Πρόεδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας το 2013.

Στον προϋπολογισμό του Δ.Λ.Τ.Ε. υπάρχουν εγγεγραμμένοι  ειδικοί κωδικοί οι οποίοι περιέχουν τα χρήματα για την επισκευή και την αντικατάσταση των φωτιστικών ιστών και σωμάτων.

Είναι όμως χρονοβόρες οι διαδικασίες, διότι απαιτούνται τεχνικές εκθέσεις και αναθέσεις.

Ταυτόχρονα, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, υπάρχει σοβαρότατη έλλειψη σε κάποια είδη.

Αναφέρεται η αντιπολίτευση στην λειτουργία των Pillars (πυργίσκοι αυτόματης παροχής νερού και ρεύματος).

Για να θέσουμε το θέμα στη σωστή βάση, τα Pillars της Κοιλάδας και του Βόρειου Λιμένα Ερμιόνης σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν, κατασκευάστηκαν και λειτούργησαν επί της προηγούμενης θητείας μου ως Πρόεδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας, τα έτη 2013 και 2014.

Τα Pillars του Νότιου Λιμένα Ερμιόνης σχεδιάστηκαν και μελετήθηκαν κατά την προηγούμενη θητεία μου το έτος 2014 και λειτούργησαν κατά την παρούσα θητεία μου το έτος 2020, ενώ σε γειτονικά λιμάνια του Δήμου μας και σε πολλά άλλα λιμάνια μεγαλύτερα από τα δικά μας, δεν υπάρχουν Pillars.

Είναι φυσικό να παθαίνουν βλάβες τα Pillars, όπως όλα τα μηχανήματα, οι οποίες επισκευάζονται, με την ίδια ακριβώς διαδικασία των φωτιστικών σωμάτων και ιστών.

Κατανοώ την ανάγκη να γίνει αντιπολίτευση, αλλά το να φωτογραφίζει κάποιος ένα καμένο ή χαλασμένο φως και ένα Pillar με βλάβη, τα οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα επισκευάζονται και έπειτα μπορεί να χαλάσουν κάποια άλλα, θεωρώ ότι είναι λαϊκισμός και μικροπολιτική.

Η καθίζηση σε σημείο του μώλου μπροστά από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης, έλαβε χώρα στις αρχές του 2016 κατά την θητεία της προηγούμενης διοίκησης του Δ.Λ.Τ.Ε. και δεν θυμάμαι να ενοχλήθηκε ποτέ κανείς από αυτό, την τετραετία 2016 – 2019.

Όταν ανέλαβα καθήκοντα στην παρούσα θητεία μου, ξεκίνησα άμεσα την διαδικασία υποβρύχιας αυτοψίας και επιθεώρησης από ειδικούς μηχανικούς λιμενολόγους, σε όλη την έκταση του Βόρειου και του Νότιου Λιμένα Ερμιόνης, διότι θεωρώ ότι πρέπει να ελέγχουμε και αυτά που φαίνονται με το μάτι και αυτά που δεν φαίνονται.

Από την υποβρύχια επιθεώρηση – αυτοψία, προέκυψε ότι έχει προτεραιότητα αποκατάστασης ο Νότιος Λιμένας Ερμιόνης, κάτι για το οποίο είμαστε στην διαδικασία ανάθεσης μελέτης σε ιδιωτικό μελετητικό γραφείο, όταν λάβουμε την σχετική απαραίτητη έγκριση από το Περιφερειακό Τεχνικό Συμβούλιο.

Στην συνέχεια έχει δρομολογηθεί η επισκευή του Βόρειου Λιμένα Ερμιόνης με την ίδια διαδικασία.

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι έκανα τα λιμάνια του Δήμου Ερμιονίδας παράδεισο, λύνοντας όλα τα προβλήματα, με το πάτημα ενός μαγικού κουμπιού.

Πάντα θα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν και όχι μόνο στα λιμάνια αλλά σε ολόκληρο τον Δήμο.

Θα καίγονται λάμπες, θα σπάνε φωτιστικά, θα χαλάνε οι δρόμοι και θα σκουριάζουν δέστρες ή οι κάδοι απορριμμάτων. Πάντα προκαλούνται ζημιές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ή από απροσεξίες οδηγών.

Όλες αυτές οι απαραίτητες επισκευές και οι συντηρήσεις γίνονται στα λιμάνια του Δήμου μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν συνηθίζω να ανακοινώνω έργα που πρόκειται να γίνουν, αλλά ευκαιρίας δοθείσης σας ενημερώνω πως βρίσκεται στην διαδικασία εκπόνησης μεγάλη μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία για την χερσαία ζώνη Λιμένα Κοιλάδας, η οποία περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση όλου του παραλιακού δρόμου, αντικατάσταση των πλακών του παραλιακού πεζοδρομίου από την είσοδο της Κοιλάδας έως το ύψους του Ηρώου και επέκταση πεζοδρομίου και φωτισμού μέχρι το φανάρι της ιχθυόσκαλας.

Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και βρισκόμαστε στην διαδικασία ανάθεσης έργων στο Βόρειο και Νότιο Λιμένα Ερμιόνης, τα οποία αφορούν ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, σταμπωτά, πυρόσβεση, φωτισμός κ.λ.π.

Επίσης θα σας θυμίσω τα πεπραγμένα των δυόμιση τελευταίων χρόνων στα Λιμάνια της Ερμιόνης και της Κοιλάδας.

 

ΛΙΜΑΝΙ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

  • «ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ – ΑΥΤΟΨΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»
  • «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ» (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ).
  • «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΟΥ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΟΤΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ    ΕΡΜΙΟΝΗΣ»(ΠΥΡΓΙΣΚΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ-PILLAR)
  • «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 15 ΚΑΘΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΓΚΩΝ (ΙΝΟΧ- IROKO)ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ & ΝΟΤΙΟ ΛΙΜΕΝΑ
  • «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟΥ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ»

  • «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ – ΡΕΥΜΑΤΟΣ»

  • «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ (ΙΝΟΧ) ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΙΓΚΛΙΔΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΛΙΜΕΝΑ (ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ‘ΒΑΣΙΛΗΣ’ )»
  • «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ – ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
  • «ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ : ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΜΑΝΔΡΑΚΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ » (Ο διαγωνισμός απέβη άγονος. Είμαστε σε διαδικασία 2ης φάσης για ανάθεση)
  • «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ»
  • «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ & ΝΟΤΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ,ΔΕΣΤΡΩΝ. ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ»
  • «ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ»
  • «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ»
  • «ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΥΘΟΥ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟ & ΝΟΤΙΟ ΛΙΜΕΝΑ ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΥΤΩΝ ¨WE DIVE WE CLEAN¨ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ»
  • «ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ : «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ (ΠΕΑΛ) ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ», ΥΨΟΥΣ 24.489,84 €  με ΦΠΑ, «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ», ΥΨΟΥΣ 12.244,92 € με ΦΠΑ ΚΑΙ «ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ » ΥΨΟΥΣ 12.400€ με ΦΠΑ

 

ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

 

  • «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΓΑΛΒΑΝΙΖΕ ΤΡΙΦΩΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΔΥΟ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ »

  • «ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ»
  • «ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΠΥΡΓΙΣΚΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ – ΡΕΥΜΑΤΟΣ»
  • «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ  ΧΟΡΤΩΝ »
  • «ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ – ΑΥΤΟΨΙΑ ΛΙΜΕΝΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ»
  • «ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ» (ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ).
  • «ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ, ΔΕΣΤΡΩΝ, ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ Κ.Λ.Π. ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ»
  • «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΕΚΑ ΤΡΙΩΝ(13) ΚΑΘΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΓΚΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΙΝΟΧ-ΙROKO) ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΟΧΤΩ (8) ΧΟΡΗΓΙΑ AVRAMAR ( ΣΕΛΟΝΤΑ)»

  • «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ»
  • «ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΥΘΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΥΤΩΝ ¨WE DIVE WE CLEAN¨ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ» ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ ΒΥΘΟΥ»
  • «ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΥΟ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”».
  • «ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΜΑΣ 2/11/2021 ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΑΓΙΟΥ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”» (ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Λ.Τ.Ε. 8.680,00€)
  • «ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΩΝ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ (ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ) ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΝΕΤFLIX” ΣΥΜΒΑΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
  • «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΦΘΟΡΑΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ “ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ”»
  • «ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ : «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΩΝ (ΠΕΑΛ) ΛΙΜΕΝΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ», ΥΨΟΥΣ 24.489,84 €  με ΦΠΑ, «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΚΟΙΛΑΔΑΣ», ΥΨΟΥΣ 12.244,92 € με ΦΠΑ ΚΑΙ «ΜΕΛΕΤΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ » ΥΨΟΥΣ 12.400€ με ΦΠΑ

 

 

Εμμανουήλ Φλωρής

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας