28 Μαρτίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:4η Πρόσκληση 2024 για τακτική συνεδρίαση
Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Κρανίδι,08.05.2022

Ανακοίνωση                                

Κάθε χρόνο, την δεύτερη Κυριακή του Μάη γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, η οποία αποτελεί μια ιδιαίτερη μέρα για όλους μας. Είναι η παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της Μητέρας και της κοινωνικής προσφοράς της.

Είναι η γιορτή της ανιδιοτελούς, άδολης και παντοτινής αγάπης, της στοργής, της θυσίας και της αφοσίωσης.

Η Μητέρα είναι κάτι περισσότερο από ένα πρόσωπο που φέρνει στον κόσμο μια νέα ζωή. Είναι εκείνη που διαμορφώνει χαρακτήρες, ανατρέφει, φροντίζει, κουράζεται, συμπαραστέκεται, αγωνιά αλλά και χαίρεται.

Μάνα είναι η αγάπη. Γιατί μπορεί με τον πιο απλό και δυνατό τρόπο να αγαπήσει ένα παιδί. Δεν προδίδει, δεν εγκαταλείπει, μόνο αγαπάει…

 Μάνα δεν είναι μόνο εκείνη που σε γεννά, αλλά και εκείνη που σε μεγάλωσε σαν δικό της παιδί με οδηγό την αγάπη της.

Σήμερα, λοιπόν, η μέρα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα που οφείλουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε.

Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνη που στα δύσκολα είναι εκεί και μας στηρίζει, σε εκείνη που μας έδειξε να πετάμε για να ταξιδέψουμε εκεί που έχουμε ονειρευτεί, σε εκείνη που κρύβει τα δάκρυά της μη μας στεναχωρήσει και δεν φοβάται να πονέσει γιατί η αγάπη του παιδιού της την κάνει πιο δυνατή, σε εκείνη που ακόμα και αν δεν είναι κοντά μας, έβαλε τα φτερά της και μας προστατεύει από ψηλά.

Σε αυτή τη Μητέρα και σ’ όλες τις Μητέρες του Κόσμου..

Εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά με υγεία να έχουν δύναμη και ελπίδα, ώστε να γίνουν πραγματικότητα οι επιθυμίες και τα όνειρα τόσο τα δικά τους όσο και των παιδιών τους.

Ο Δήμαρχος,

Γιάννης Γεωργόπουλος