12 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Περιμένουμε από τον κ. Μαργέτα να καταδικάσει τη στάση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής του, στο θέμα της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου  
Δελτία Τύπου | 03 Δεκεμβρίου 2021
3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Κρανίδι, 03/12/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου δίνοντας την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, σε Οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν στην ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων για ισότιμη μεταχείριση των Ατόμων με Αναπηρία ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα αναπηρίας.

Οι κοινωνίες οφείλουν και πρέπει να αφουγκράζονται τη φωνή των ΑμεΑ και να διασφαλίζουν την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές δραστηριότητες, εξαλείφοντας στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Η αναπηρία είναι μια κατάσταση που μας αφορά όλους. Εκτιμάται ότι περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, ή ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με κάποια μορφή αναπηρίας, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού επηρεάζεται έμμεσα από την αναπηρία. Στη χώρα μας ο αριθμός των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αναπηρία ανέρχεται περίπου στο 1 εκατομμύριο.

Ο Δήμος μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την παροχή υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Πρόσφατα με απόφαση (186/21) του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών (ηλεκτροφωτισμού – καθαριότητας).

Επίσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και  Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας ο Δήμος Ερμιονίδας, στηρίζει την εύρυθμη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμιονίδας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Ερμιονίδας ώστε τα παιδιά με αναπηρία να αποκτήσουν εφόδια για μία όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητη ζωή.

Με αφορμή την ημέρα αυτή οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ με τους εκπαιδευτικούς τους και οι μαθητές της Α’ Γενικού Λυκείου Κρανιδίου μαζί με τους καθηγητές τους ετοίμασαν μια πολύ όμορφη γιορτή, αφιερωμένη στα ΑμεΑ παρουσιάζοντας θεατρικό δρώμενο και παιχνίδια (διαδραστικά και βιωματικά) !!!

Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους Διευθυντές, κ. Π. Μάρα και κ. Δ. Σίδερη, και τους εκπαιδευτικούς των δύο Σχολείων, που υποστήριξαν την εκδήλωση.

Γραφείο Δημάρχου