16 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 11ης ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Ε.Υ.Α ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Ο κ. Μαργέτας να συνετίσει τους αιρετούς της παράταξής του, οι οποίοι υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους και διχάζουν την τοπική κοινωνία με τις ενέργειές τους

Κρανίδι, 21.05.2024

Ενημέρωση

Ο κ. Μαργέτας έχει το θράσος να κατηγορεί την Δημοτική Αρχή ότι στρέφεται εναντίον της Κοινότητας Κοιλάδας, αντί να συμμαζέψει άμεσα τους αιρετούς της παράταξής του και συγκεκριμένα τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αγρίμη Παναγιώτη και την Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοιλάδας κ. Αλεξανδρή Αγγελική, οι οποίοι έχουν παρεκτραπεί εντελώς, προβαίνοντας σε συνεχείς υπερβάσεις των καθηκόντων τους, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο διχόνοια στην τοπική κοινωνία.

Ο κ. Μαργέτας με μια έκθεση ιδεών και με αφορμή την απόφαση 7/2024, την οποία δήθεν έλαβε το Συμβούλιο της Κοινότητας Κοιλάδας, κατά την συνεδρίασή του η οποία διεξήχθη στο Δημοτικό Κατάστημα Κοιλάδας στις 16 Μαΐου 2024 με μοναδικό θέμα συζήτησης “Απολογισμός των εκδηλώσεων για το Πάσχα”, ζητάει από την Δημοτική Αρχή να είναι ξεκάθαρος ο ρόλος των Τοπικών Συμβουλίων την τρέχουσα πενταετία.

Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοιλάδας, ορίζονται ξεκάθαρα από το άρθρο 81 του νόμου 3852/2010, όπως αυτό τροποποιήθηκε από το νόμο 5043/2023.

Αντίστοιχα, ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοιλάδας ορίζονται ξεκάθαρα από το άρθρο 83 του νόμου 3852/2010, όπως αυτό τροποποιήθηκε από το νόμο 5043/2023.

Η Δημοτική Αρχή τηρεί και εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις άνω ισχύουσες διατάξεις, τις οποίες επισυνάπτουμε στο τέλος του κειμένου, προς ενημέρωση του κ. Μαργέτα, του κ. Αγρίμη και της κ. Αλεξανδρή.

Θα διαπιστώσουν λοιπόν ότι οι αρμοδιότητες του Προέδρου και του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι γνωμοδοτικές και όχι αποφασιστικές.

Και τους καλούμε από εδώ και στο εξής να τις τηρούν και όχι να τις υπερβαίνουν, όπως πράττουν  διαρκώς μέχρι σήμερα.

Καταρχάς και μόνο το θέμα συζήτησης του Κοινοτικού Συμβουλίου Κοιλάδας με τίτλο “Απολογισμός των εκδηλώσεων για το Πάσχα”, είναι απαράδεκτο εφόσον στην Κοινότητα Κοιλάδας δεν έλαβε χώρα καμία Πασχαλινή εκδήλωση.

Έπειτα η εν λόγω συνεδρίαση διακόπηκε χωρίς την λήψη οποιαδήποτε απόφασης, μετά από την σκαιότατη και  ανάρμοστη συμπεριφορά την οποία εκδήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αγρίμης Παναγιώτης, κατά του Αντιδημάρχου Ερμιονίδας κ. Πιτσά Γεωργίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Αγρίμης εξύβρισε τον κ. Πιτσά με απρεπείς και ακατανόμαστες εκφράσεις και εν συνεχεία του επιτέθηκε με σκοπό να χειροδικήσει εναντίον του, κάτι που απετράπη την τελευταία στιγμή μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων, οι οποίοι συγκράτησαν τον κ. Αγρίμη.

Τα παραπάνω, πέραν όλων των παρισταμένων, επιβεβαιώνονται και από το υπ. αριθμ. πρωτ. 4762/4727-17/05/2024 έγγραφο του Κοινοτικού Συμβούλου Κοιλάδας κ. Φασιλή Ανδρέα προς τον Δήμαρχο Ερμιονίδας:

Και ενώ ουδέποτε ελήφθη κάποια απόφαση στην εν λόγω συνεδρίαση, η κ. Αλεξανδρή Αγγελική προχώρησε από μόνη της στην λήψη της 7/2024 Απόφασης (ΑΔΑ: Ψ5ΤΟΩΡΡ-3ΒΜ), όπου στο αποφασιστικό κομμάτι δεν αναφέρει τίποτα για τις Πασχαλινές εκδηλώσεις της Κοιλάδας, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν το θέμα της συνεδρίασης.

Αντίθετα θέτει θέμα συνεργασίας, ενημέρωσης και συνεννόησης των Αντιδημάρχων και της Δημοτικής Αρχής με την Κοινότητα.

Επίσης η κ. Αλεξανδρή αναφέρει στην εν λόγω απόφαση, που βέβαια εκτός του ότι δεν ελήφθη ποτέ, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα, ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κοιλάδας είναι αρμοδιότητα δικιά της!!!

Την πληροφορούμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και καλά θα κάνει να διαβάζει τις σχετικές διατάξεις, πριν αναρτήσει στην Διαύγεια αποφάσεις που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα και αποδεικνύουν την υπέρβαση των καθηκόντων της, στην οποία συχνά προβαίνει.  

Και ρωτάμε την κ. Αλεξανδρή, πότε ζήτησε συνεργασία ή ενημέρωση από τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και δεν την είχε;

Μάλιστα, έχει λάβει την παγία προκαταβολή των 2.000,00€ για το έτος 2024 και μέχρι σήμερα δεν την έχει διαθέσει πουθενά, αρνούμενη ακόμα να χρησιμοποιήσει ένα μέρος αυτής για τον καθαρισμό από τα χορτάρια της Κοινότητας Κοιλάδας.

Ξεχνά ότι τμήμα του Πασχαλινού στολισμού της Κοιλάδας έγινε κατόπιν συνεννόησης της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοιλάδας κ. Στάπα Μαρίας, της ιδίας της κ. Αλεξανδρή και των εθελοντών που εργάστηκαν για τον σκοπό αυτό;

Γιατί η κ. Αλεξανδρή και ο κ. Μαργέτας δεν αναφέρουν και δεν καταδικάζουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Αγρίμη κατά την εν λόγω συνεδρίαση, οποίος πέραν της απρόκλητης επίθεσης εναντίον του κ. Πιτσά, έλεγε συνεχώς ότι “η Κοιλάδα είναι Βατικανό και εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ”;

Μάλλον πιστεύει ο κ. Αγρίμης ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές έλαβε το χρίσμα του Πάπα.

Η αλήθεια είναι ότι η κ. Αλεξανδρή ποτέ δεν επιθύμησε και δεν ζήτησε πραγματική συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.

Αντιθέτως λειτουργεί ως πειθήνιο εκτελεστικό όργανο του κ. Αγρίμη, ο οποίος με τις πράξεις και τα λόγια του, παρεκτρέπεται από τον ρόλο και τις αρμοδιότητες που του δίνει ο νόμος ως αιρετού της αντιπολίτευσης, ενεργεί εξωθεσμικά και διχάζει βαθιά την τοπική κοινωνία, χωρίς καμία ενσυναίσθηση των ενεργειών του.

Τέλος, πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή ψηφίστηκε από τους Δημότες της Ερμιονίδας και για τα επόμενα πέντε χρόνια θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της σε ολόκληρο τον Δήμο, μηδέ της Κοιλάδας εξαιρουμένης. 

Τα άρθρα 81 και 83 του νόμου 3852/2010 με τις αρμοδιότητες του Προέδρου και του Κοινοτικού Συμβουλίου, προς ενημέρωση του κ. Μαργέτα, του κ. Αγρίμη και της κ. Αλεξανδρή.

Μαρία Στάπα – Αντιδήμαρχος

Γεώργιος Πιτσάς – Αντιδήμαρχος

Μανώλης Φλωρής – Πρόεδρος Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας