16 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 11ης ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ.Ε.Υ.Α ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
Δελτία Τύπου | 30 Μαΐου 2024
Υποβολή χρηματοδοτικών προτάσεων για παραλίες και δάση από τον Δήμο Ερμιονίδας

Κρανίδι, 30.05.2024

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Ερμιονίδας στις 29/05/2024 υπέβαλλε δύο ολοκληρωμένες προτάσεις χρηματοδότησης σε δύο διαφορετικά Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Προγράμματα.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο “Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών στο Δήμο Ερμιονίδας”, στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα  «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024», του Πράσινου Ταμείου.

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 97.150,99€ και αφορά στην δημιουργία περιμετρικών ζωνών 10 και 15 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά το αλσύλλιο της Αγίας Άννας στο Κρανίδι και το δάσος της Κορακιάς και περιλαμβάνει την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, καθαρισμούς χορταριών, κλαδεύσεις, φρυγανεύσεις και θρυμματισμό προϊόντων καθαρισμού και κλαδεύσεων.

Η δεύτερη πρόταση χρηματοδότησης με τίτλο “Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις παραλίες του Δήμου Ερμιονίδας” κατατέθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στις 278.694,80€ και αφορά τις παραλίες Βεβρερόντα, Δάρδιζα, Κουβέρτα και την παραλία της Ευαγγελίστριας στην Κοιλάδα.

Οι δαπάνες αφορούν την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων διατάξεων (ράμπες) για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων ΑΜΕΑ στη θάλασσα και μη μόνιμων βοηθητικών εγκαταστάσεων όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση την χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης και προστασίας των λουόμενων κ.ά.

Επίσης στις 4 παραλίες θα τοποθετηθούν ενημερωτικές πληροφοριακές πινακίδες με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για τα σημεία της παραλίας που είναι προσβάσιμα, τους χώρους υγιεινής κ.ά.

Ο Δήμος Ερμιονίδας χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, στοχεύει στην υλοποίηση δράσεων περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου, οι οποίες βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πανέμορφης περιοχής μας.

 Γραφείο Δημάρχου