15 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας προφανώς αγνοεί βασικούς Νόμους και Διατάξεις που διέπουν την λειτουργία της Αυτοδιοίκησης
Δελτία Τύπου | 13 Ιουλίου 2024
Εργασίες πυροπροστασίας στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας

Κρανίδι, 13.07.2024

Δελτίο Τύπου

Ολοκληρώνονται οι εργασίες πυροπροστασίας σε άλση, αλσύλλια, εισόδους οικισμών, αρχαιολογικούς και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, ώστε να περιοριστεί δραστικά η πιθανότητα πρόκλησης και ανάπτυξης πυρκαγιάς.

Οι εργασίες πυροπροστασίας αφορούσαν επεμβάσεις καθολικής αποψίλωσης και καθαρισμού χαμηλής βλάστησης στις εισόδους και περιμετρικά όλων των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας, καθώς και κατά περιπτώσεις αποκοπή και απομάκρυνση ξηρών κλαδιών πεύκων.

Στο Κρανίδι εκτός από τις εισόδους της πόλης αποψιλώθηκαν κοινόχρηστοι χώροι στους Μύλους, στην Βρυσούλα, στον Άγιο Χαράλαμπο και στο γήπεδο του ΠΑΚ.

Επίσης, καθαρίστηκαν και αποψιλώθηκαν άλση και αλσύλλια όπως της Αγίας Άννας στο Κρανίδι, το δασύλλιο «Μπαρδούνια» (από Β΄ Δημοτικό Σχολείο  έως Αγ. Παντελεήμονα) στο Κρανίδι και το αλσύλλιο στο “Μπίστι” Ερμιόνης, καθώς και αρχαιολογικοί χώροι όπως για παράδειγμα ο όμορος Αρχαιολογικός Χώρος του Δημοτικού Καταστήματος Ερμιόνης και η «Ακρόπολης των Αλιέων» στα “Μπουζέικα” Πορτοχελίου.

Στην Κοιλάδα έγινε αποψίλωση από την ιχθυόσκαλα έως το  κοιμητήριο και στο πρανές του Δημοτικού Σχολείου, ενώ στους Φούρνους στην περιοχή Παπούλια έγινε περιμετρική αποψίλωση του αύλειου χώρου της Εκκλησίας και της πηγής, αποκοπή και απομάκρυνση ξηρών κλαδιών πεύκων.

Επίσης, εντοπισμένες επεμβάσεις αποψίλωσης πραγματοποιήθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους των οικισμών Διδύμων, Ράδου, Λουκαϊτίου,  Ηλιοκάστρου και Θερμησίας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας θα συνεχίσει να υλοποιεί δράσεις με περιβαλλοντικό αποτύπωμα, οι οποίες στοχεύουν στην αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών ενόψει ενός πολύ δύσκολου από πλευράς καιρικών συνθηκών Καλοκαιριού που βιώνουμε φέτος.

Γραφείο Δημάρχου