Κρανίδι, 02.01.2026
Δελτίο Τύπου
Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς 2026 στο Κρανίδι του Δήμου Ερμιονίδας και της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου.
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Κρανιδίου, ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου Βασιλείου και η Δοξολογία για το Νέο Έτος, παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων φορέων και πιστών.
Το απόγευμα, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας τιμήθηκαν εκπαιδευτικοί για την πολυετή προσφορά τους στα σχολεία του Δήμου Ερμιονίδας και οι επιτυχόντες μαθητές των σχολείων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κρανιδίου που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επίσης, για πρώτη φορά, ο Δήμος Ερμιονίδας βράβευσε διακεκριμένους αθλητές, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες, τις επιτυχίες και το ήθος τους.
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι η βράβευση των αθλητών θα καθιερωθεί ως θεσμός, στοχεύοντας στην ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους και στην έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας της νέας γενιάς και των ανθρώπων που προβάλλουν τον τόπο μας.
Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή υπήρξε η απονομή τιμητικής πλακέτας στη μνήμη του εκλιπόντος Αθλητή – Πρωταθλητή και Βαλκανιονίκη – Αλέξιου – Παϊσιου Ζαραφωνίτη, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία μόλις 17 ετών, αφήνοντας όμως πίσω του παράδειγμα ήθους, δύναμης και αγάπης για τον αθλητισμό και το Τζούντο.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε θερμό και εορταστικό κλίμα, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και δημιουργίας για το νέο έτος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Βουλευτές Αργολίδας κκ Ανδρέας πουλάς και Γεώργιος Γαβρήλος και αναγνώστηκε μήνυμα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιάννη Ανδριανού, ο οποίος απουσίασε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων δεν του επέτρεψαν να παρευρεθεί στην εκδήλωση. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Αναστάσιος Γανώσης, οι Αντιδήμαρχοι κκ Τόνια Αντωνοπούλου, Βίκυ Πραχαλιά, Μαρία Στάπα και Παντελής Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου κ. Γεώργιος Φασιλής, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας κ. Αριστείδης Μπίμπας, ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδας κ. Παναγιώτης Μέξης, οι Επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας κκ Ιωάννης Μαργέτας και Αναστάσιος Λάμπρου, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Δημήτριος Σίδερης, Εκπρόσωποι Συλλόγων & Φορέων, καθώς και πλήθος δημοτών.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση και όλους τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους, τις εκδηλώσεις και εύχεται σε όλους Καλή Χρονιά, με υγεία και πρόοδο για την Ερμιονίδας μας και τους Ανθρώπους της.
Γραφείο Δημάρχου
Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ερμιονίδας: Ομιλία Πρωτοχρονιάς 2026
Φωτογραφικό υλικό (Κοσμάς Γεωργίου):


























































































































































09.02.2024 - Ερωτηματολόγιο διαβούλευσης Στρατηγικής ΟΧΕ_11/02/2024