14 Μαρτίου 2026 Τελευταία ανάρτηση:Ανεπίτρεπτη η στάση της παράταξης Μαργέτα στο θέμα της λειτουργίας του Γηροκομείου Κρανιδίου
Δελτία Τύπου | 14 Μαρτίου 2026
Ανεπίτρεπτη η στάση της παράταξης Μαργέτα στο θέμα της λειτουργίας του Γηροκομείου Κρανιδίου

Κρανίδι, 14.03.2026

Δελτίο Τύπου 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας την 12η Μαρτίου 2026, κατά την διεξαγωγή της 1ης  Ειδικής Δίμηνης Συνεδρίασης Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2026, ετέθη από τον επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Τάσο Λάμπρου, το θέμα της λειτουργίας του Γηροκομείου Κρανιδίου.

Η παράταξη του κ. Μαργέτα, υιοθετώντας μια ανεπίτρεπτη και ανάρμοστη στάση,  επέλεξε να αποχωρήσει πριν από την συζήτηση του εν λόγω θέματος και να μην παρακολουθήσει την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, επικαλούμενη την φαιδρή και ευτελέστατη δικαιολογία ότι “δεν νομιμοποιούν με την παρουσία τους τη συζήτηση θέματος που αναφέρεται σε Κοινωφελές Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου.”

Και μάλιστα στη συνέχεια ο κ. Μαργέτας με ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο για το θέμα, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κατηγορεί τον Δήμαρχο Ερμιονίδας για λαϊκισμό.

Δηλαδή το θράσος του ξεπερνάει κάθε όριο!!

Ο κ. Μαργέτας για τους δικούς του λόγους, που είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους μας, δεν ενδιαφέρεται για την λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου.

Και καλά κάνει και το ξεκαθαρίζει, ώστε να γνωρίζουν οι κάτοικοι της Ερμιονίδας την άποψή του για το θέμα αυτό.

Όχι όμως να φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τον Δήμαρχο Ερμιονίδας για λαϊκισμό!!

Δηλαδή τον κατηγορεί, επειδή με τις ενέργειές του τα τελευταία επτά χρόνια κατάφερε να είμαστε κοντά στην λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου;

Τον κατηγορεί επειδή, με τις ενέργειές του κατάφερε να εμφανιστούν οι χαμένες διαθήκες των αείμνηστων αδελφών Αικατερίνης και Μαρίας Παπαντωνίου, να αποδεχθεί ο Εκτελεστής των διαθηκών το λειτούργημά του, να ξεκινήσει την διαδικασία της εκκαθάρισης της Περιουσίας και να είμαστε πλέον ένα βήμα από την σύσταση του Ιδρύματος και την λειτουργία του Γηροκομείου Κρανιδίου;

Θα προτιμούσε να μην είχε γίνει απολύτως καμία ενέργεια και να είχαμε μείνει μόνο στις προεκλογικές φωτογραφίες του 2019;

Δεν τον απασχολεί καθόλου, το γεγονός ότι ένα ολοκληρωμένο, λειτουργικό και πλήρως εξοπλισμένο κτίριο, ρημάζει και φθείρεται στο χρόνο, ενώ θα έπρεπε ήδη να λειτουργούσε ως Γηροκομείο; 

Καλό θα ήταν όμως ο κ. Μαργέτας να προβληματιστεί και να παραδειγματιστεί από την στάση του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξής του κ. Παναγιώτη Αγρίμη, ο οποίος παρέμεινε καθ’ όλη την διάρκεια της συζήτησης του θέματος του Γηροκομείου Κρανιδίου, διαφωνώντας με την αποχώρηση της παράταξής του από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και βέβαια, από την αρχή της ενημέρωσής του ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Γιάννης Γεωργόπουλος ξεκαθάρισε, ότι σύμφωνα με τις διαθήκες των αείμνηστων δωρητριών αδελφών Αικατερίνης και Μαρίας Παπαντωνίου, ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει κάποιο νόμιμο δικαίωμα ή οποιαδήποτε εξουσιοδότηση στην περιουσία τους.

Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον του Δήμου Ερμιονίδας οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για την ίδρυση ενός Κοινωφελούς Ιδρύματος το οποίο εδρεύει στον τόπο μας και η λειτουργία του θα εξυπηρετεί πολίτες, δημότες και κατοίκους της Ερμιονίδας και ειδικότερα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Κάτι το οποίο έχει αναγνωριστεί από όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, γι’ αυτό και κρατούν ενήμερο τον Δήμο Ερμιονίδας για την πορεία σύστασης του Ιδρύματος.

Οπότε απολύτως δικαιολογημένα ο Δήμος Ερμιονίδας κατ’ επανάληψη δηλώνει ότι είναι διατεθειμένος να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια του ζητηθεί από τον Εκτελεστή των διαθηκών των αείμνηστων αδελφών Αικατερίνης και Μαρίας Παπαντωνίου ή από κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία, προκειμένου το συντομότερο να λειτουργήσει το Γηροκομείο στο Δορούφι Κρανιδίου υπό την αιγίδα του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία “Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ”.

Και βέβαια στην περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι για την λειτουργία του Γηροκομείου, τότε ο Δήμος Ερμιονίδας προτίθεται να καλύψει πλήρως τους απαιτούμενους πόρους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα στελέχωσης και λειτουργίας του Γηροκομείου απρόσκοπτα και έτσι να γίνει επιτέλους πράξη η επιθυμία των αείμνηστων δωρητριών αδελφών Αικατερίνης και Μαρίας Παπαντωνίου.

Υ.Γ.: Προς ενημέρωση των Δημοτών, ακολουθούν οι φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα στις 16 Απριλίου 2019 και παρουσιάζουν το Γηροκομείο Κρανιδίου έτοιμο να λειτουργήσει:

Γραφείο Δημάρχου