22 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Η επίσκεψη του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης στον Δήμο Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 02 Νοεμβρίου 2020
Αύξηση ωρών εργασίας σε καθαρίστριες των σχολικών μονάδων της Ερμιονίδας.

Κρανίδι, 02.11.2020

Δελτίο Τύπου

Πριν ένα μήνα περίπου, ο Δήμος προχώρησε στην πρόσληψη 15 ατόμων για την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες της Ερμιονίδας. Από τις 15 θέσεις οι 7 ήταν πλήρους απασχόλησης και οι υπόλοιπες 8 μερικής.

Με τις νέες συνθήκες που επικρατούν λόγω του κορωνοϊού, η ανάγκη για περισσότερες ώρες εργασίας στις σχολικές μονάδες που έχουν τοποθετηθεί καθαρίστριες μερικής απασχόλησης ήταν βασική ανάγκη.

Αφού λοιπόν, πριν λίγες μέρες το αρμόδιο Υπουργείο έδωσε την δυνατότητα στους Δήμους να επεκτείνουν τις συμβάσεις μερικής σε πλήρους απασχόλησης, αδράξαμε την ευκαιρία και αμέσως φέραμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με ομόφωνη απόφαση έγινε δεκτή η αύξηση των ωρών εργασίας από 3 σε 5 ώρες, στις συμβάσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων.

Έτσι λοιπόν τα παιδιά μας, και λόγω του κορωνοϊού πλέον θα έχουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον κατά την διεξαγωγή των μαθημάτων τους.

Γραφείο Δημάρχου