14 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 23 Ιανουαρίου 2024
Αήθης συμπεριφορά, αγοραίος λόγος και τραμπουκισμοί από τη μείζονα αντιπολίτευση στην 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας

Κρανίδι, 23.01.2024

Δελτίο Τύπου

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ερμιονίδας, με αποκλειστική ευθύνη του επικεφαλής της κ. Γιάννη Μαργέτα,  μεταφέρει το νοσηρό προεκλογικό κλίμα του διχασμού της τοπικής μας κοινωνίας, των ύβρεων και των τραμπουκισμών μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μαργέτας και οι σύμβουλοι της παράταξής του ξεκίνησαν με ανάρμοστο τρόπο και ακραία αήθη συμπεριφορά την θητεία τους στα έδρανα της αντιπολίτευσης, λόγω του ότι αδυνατούν να αποδεχτούν το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 και την ξεκάθαρη ήττα τους.

Αφού αρχικά κανένας τους δεν συνεχάρη τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κ. Γιάννη Γεωργόπουλο για την Νίκη του, στη συνέχεια ο κ. Μαργέτας αποφάσισε να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα προσφεύγοντας στο Εκλογοδικείο, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο.

Και έπειτα φτάσαμε στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας στις 8 Ιανουαρίου 2024, όπου σύσσωμη η παράταξη του κ. Μαργέτα δεν ψήφισε για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την κ. Γκαμίλη Ελένη, κάτι το οποίο είναι ασυνήθιστο και συμβαίνει πολύ σπάνια.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο φανέρωσαν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους, δηλαδή την διάθεσή τους για προκλήσεις, καυγάδες και τραμπουκισμούς και την άρνησή τους για μια εποικοδομητική συνεργασία με την συμπολίτευση για το καλό του τόπου μας.

Στην 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας στις 19 Ιανουαρίου 2024 ξεπέρασαν κάθε όριο, αφού ζήσαμε ένα απίστευτο κρεσέντο προκλήσεων, ύβρεων και τραμπουκισμών, με πρωταγωνιστές τον κ. Μαργέτα και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του κ.κ. Αγρίμη Παναγιώτη, Γανώση Ιωσήφ και Μετύρη Ιωσήφ.

Με το ξεκίνημα της συνεδρίασης πήρε το λόγο ο κ. Μαργέτας εκτός ημερησίας διάταξης και επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στην διοίκηση του Δήμου Ερμιονίδας για την έκπτωση τριών Κοινοτικών Συμβούλων της παράταξής του από το αξίωμά τους με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, λόγω οφειλών τις οποίες δεν εξόφλησαν, επικαλούμενος το φαιδρό επιχείρημα ότι δήθεν θα έπρεπε να τους ενημέρωνε ο Δήμος για τις οφειλές τους.

Βέβαια έλαβε την πληρωμένη απάντηση από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, η οποία τον έθεσε προ των ευθυνών του, δηλαδή ότι οι συγκεκριμένοι κοινοτικοί σύμβουλοι όφειλαν εκ του Νόμου να γνωρίζουν τα χρέη τους και ότι έπρεπε να τους είχε ενημερώσει ο κ. Μαργέτας, πως στην περίπτωση που δεν τα εξοφλούσαν θα ήταν έκπτωτοι από το αξίωμά τους.

Επίσης γεννάται η εύλογη απορία, πως είναι δυνατόν ορισμένοι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Μαργέτα να ενημερώθηκαν και να εξόφλησαν τα χρέη τους, ενώ οι εν λόγω τρεις έκπτωτοι σύμβουλοι να ήταν ανενημέρωτοι.

Στην συνέχεια ακολούθησε ένας ορυμαγδός ύβρεων και προκλήσεων από τους κ.κ. Αγρίμη Παναγιώτη και Μερτύρη Ιωσήφ, οι οποίοι έλαβαν τον λόγο ανοίγοντας συνεχώς τα μικρόφωνα χωρίς να έχουν το δικαίωμα, αρνούνταν να συμμορφωθούν με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και αδιαφορούσαν στις προτροπές της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, να σταματήσουν να ομιλούν και να είναι κόσμιοι.

Όταν μάλιστα η κ. Γκαμίλη απείλησε ότι θα διακόψει την συνεδρίαση και θα αποβάλλει από αυτήν τον κ. Αγρίμη, αυτός απάντησε με αγοραίο λόγο τραμπούκου, με ύβρεις και με σεξιστικά σχόλια.

Τους παραπάνω τραμπουκισμούς των δύο δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, παρακολουθούσε αμίλητος, απαθής και άβουλος ο κ. Μαργέτας.

Μετά πολλών κόπων και βασάνων ξεκίνησε η συνεδρίαση, όπου κατά την ψήφιση των θεμάτων ο κ. Γανώσης Ιωσήφ, ψήφιζε λέγοντας χαρακτηριστικά και με ειρωνικό ύφος “Ψηφίζω προσωρινά”, κάτι το οποίο προφανώς δεν είχε δικαίωμα να πράξει, αφού ποτέ δεν υφίσταται “προσωρινή ψήφος” στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Προφανώς μοναδικό στόχο είχε ο κ. Γανώσης να διακωμωδήσει την συνεδρίαση και να κάνει έμμεση αναφορά στην προσφυγή του κ. Μαργέτα στο Εκλογοδικείο κατά του αποτελέσματος των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Όταν έφθασε η ψήφιση του 5ου θέματος, το οποίο αφορούσε τον ορισμό ενός εκπροσώπου του Δήμου Ερμιονίδας στο Δ.Σ. της εταιρίας ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε., όλοι ψήφισαν ομόφωνα την κ. Λούμη Αγγελική και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε στο επόμενο θέμα.

Εκείνη την στιγμή χωρίς να έχει το δικαίωμα, έλαβε το λόγο ο κ. Γανώσης και πρότεινε, δήθεν εκπροσωπώντας την αντιπολίτευση, τον κ. Μερτύρη Ιωσήφ ως τον εκπρόσωπο του Δήμου Ερμιονίδας στο Δ.Σ. της εταιρίας ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε., αιφνιδιάζοντας τον κ. Μαργέτα και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του.

Όταν ο Δήμαρχος του εξήγησε ότι δεν έχει το δικαίωμα να πράξει κάτι τέτοιο και ότι μόνο ο επικεφαλής της παράταξης δύναται να προτείνει κάποιον εκπρόσωπο, στην περίπτωση που επιθυμεί να το κάνει, ο κ. Γανώσης συνέχισε να επιμένει στην πρότασή του, με τον φαιδρό ισχυρισμό ότι είναι δημοτικός σύμβουλος και άρα μπορεί να προτείνει ό,τι θέλει, λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο κ. Μαργέτας, εγώ προτείνω αυτόν που θέλω”.

Μάλιστα απευθύνθηκε προς τον Δήμαρχο με απαξιωτικό τρόπο, προσπαθώντας να μεταφέρει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το νοσηρό προεκλογικό υβριστικό του παραλήρημα, με το οποίο απεύθυνε σε καθημερινή βάση έναν οχετό ύβρεων εναντίον του κ. Γεωργόπουλου την τελευταία εβδομάδα των εκλογών.

Προφανώς αρνείται να αποδεχτεί ότι οι Δημότες της Ερμιονίδας και κυρίως οι Ερμιονίτες, τον έκριναν αυστηρά, δίνοντάς του αποστομωτική απάντηση στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και του ανέθεσαν να τους υπηρετήσει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο κ. Γανώσης αναφέρθηκε με ευτελή και απαξιωτικό τρόπο για το χωριό καταγωγής του κ. Γεωργόπουλου.

Ένα χωριό που απέχει μόνο 5 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και έχει εξελιχθεί σε προάστιό του εδώ και πολλά χρόνια. Ένα χωριό γνωστό στην περιοχή μας από το γεγονός ότι εκεί στρατοπέδευσε ο Παπαρσένης κατά την περίοδο άλωσης του Παλαμηδίου και για το οποίο είναι υπερήφανος ο κ. Γεωργόπουλος.

Διπλά υπερήφανος όμως είναι, διότι οι συμπολίτες του από την Ερμιονίδα τον εξέλεξαν για δεύτερη συνεχή θητεία Δήμαρχο εκδηλώνοντας την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του.

Τον κ. Γανώση συνεπικουρούσαν σε όλη αυτή την αήθη και αγοραία συμπεριφορά και εκφορά λόγου οι κ.κ. Αγρίμης Παναγιώτης και Μερτύρης Ιωσήφ.

Μάλιστα ο κ. Αγρίμης απευθύνθηκε σε δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς, με τσαμπουκά και με απειλές χειροδικίας.

Ο κ. Μαργέτας, συνέχιζε να παρακολουθεί απαθής και άβουλος την απόλυτη εκτροπή από την νομιμότητα των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

Και όταν πήρε τον λόγο, αντί να βάλει στην θέση του τον κ. Γανώση για την συμπεριφορά του και για την πρωτοβουλία που έλαβε να προτείνει από μόνος του τον κ. Μερτύρη, προσπάθησε κατά την προσφιλή του συνήθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και υπάκουσε για μια ακόμα φορά στις εντολές του διευθυντηρίου από το οποίο άγεται και φέρεται.

Δηλαδή ισχυρίστηκε ψευδώς, ότι δήθεν αυτό είχαν συμφωνήσει σε προσυμβούλιο που είχαν κάνει και ότι ο κ. Γανώσης απλά ανέλαβε να εκφράσει την άποψη της παράταξής τους.

Δυστυχώς όμως για τον κ. Μαργέτα και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, υπάρχει αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο (που τους εκθέτει ανεπανόρθωτα), αφού οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας αναμεταδίδονται ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από την αρχή της πρώτης δημαρχιακής θητείας του κ. Γεωργόπουλου.

Καλούμε άμεσα τον κ. Μαργέτα και τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης να διαβάσουν τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και να συμμορφωθούν με αυτόν καθώς και με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων, διότι είναι εντελώς αδιάβαστοι.

Τους ενημερώνουμε ότι ο Νόμος θα εφαρμοστεί πλήρως από την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όποιος αρνείται να συμμορφωθεί με αυτόν, θα αποβάλλεται άμεσα από την συνεδρίαση, ακόμα και εάν χρειαστεί η συνδρομή της Αστυνομίας για να γίνει κάτι τέτοιο.

Γραφείο Δημάρχου