22 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση 12ης _2024 Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής
Ανακοίνωση Δημάρχου για τους επαγγελματίες του Δήμου Ερμιονίδας

07.05.2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ως Δημοτική Αρχή εξαρχής σταθήκαμε και στο πλευρό των επαγγελματιών, αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας και σε αυτόν τον τομέα. Ξεκινήσαμε στις 23.03.2020, λαμβάνοντας απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την απαλλαγή των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν προσωρινά την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, από τα τέλη κοινόχρηστου χώρου, για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένουμε τις οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου για να προχωρήσουμε και στην απαλλαγή από το ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που διέκοψαν υποχρεωτικά την λειτουργίας τους για το χρονικό διάστημα εφαρμογής των σχετικών μέτρων.

  Επίσης, με την υπ’ αρ. πρωτ.: 3429/04.05.2020 επιστολή μας προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, αιτηθήκαμε επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση του Δήμου μας και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας.

  Στο προσεχές διάστημα θα κατατεθεί η πρότασή μας για την αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων για το χρονικό διάστημα που θα ισχύουν οι περιορισμοί και προσωρινή παραίτηση από τις επιβληθείσες κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (Τράπεζες) και από κάθε απαίτηση που απορρέει από αυτές εις βάρος των οφειλετών του Δήμου, για οφειλές μέχρι του ποσού των 2.000,00 € και μέχρι νεότερη έγγραφη εντολή, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσω συναντήσεις με όλους τους επαγγελματίες των Κοινοτήτων του Δήμου μας, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τους εκάστοτε Προέδρους, προκειμένου να ρυθμίσουμε επιτόπου θέματα περαιτέρω διευκόλυνσης και χρησιμοποίησης κοινοχρήστων χώρων ή και δημοτικών οδών.

  Ακόμα, η Δημοτική Αρχή προτίθεται να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο την απαλλαγή των επιχειρήσεων, οι οποίες κάνουν χρήση κοινόχρηστου χώρου από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων μέχρι τέλος του έτους και να μειώσει πάνω από 50% τα ανταποδοτικά τέλη των επιχειρήσεων για το ίδιο διάστημα.

  Ο Δήμος παραμένει στο πλευρό των επιχειρήσεων ως βασικός αρωγός στήριξής τους σε όλα τα θέματα. Πιστεύω πως και η Κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες και θα εξετάσει όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως το φορολογικό καθεστώς, το Φ.Π.Α. και τις ασφαλιστικές εισφορές για να δώσουν έτσι την ευκαιρία της επιβίωσης σε όλα τα επαγγέλματα που δέχονται την βίαιη μείωση εσόδων.

  Θα ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που προκύπτουν με αλληλεγγύη και στήριξη της τοπικής αγοράς, πρώτα από όλα, από όλους εμάς.

 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Γιάννης Γεωργόπουλος