03 Σεπτεμβρίου 2026 Τελευταία ανάρτηση:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Νέα & Ανακοινώσεις | 03 Σεπτεμβρίου 2026
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Κρανίδι, 03.09.2026

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δεδομένης της εμφάνισης και αύξησης κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος ως γνωστόν μεταδίδεται με τσίμπημα  «κοινών» μολυσμένων κουνουπιών σε διάφορες περιοχές της χώρας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος μας, για προληπτικούς και μόνο λόγους, προχωρά σε άμεση εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι προγραμματισμένες ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών (έλεγχοι, δειγματοληψίες, ψεκασμοί, κ.λπ.) έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 20 Μαΐου 2026 και αρχικά πραγματοποιούνταν σε εβδομαδιαία βάση. Πλέον, τα εξειδικευμένα συνεργεία επιχειρούν με αυξημένη συχνότητα και έμφαση σε πιθανές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών, σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου μας.

Παράλληλα, συστήνεται στους πολίτες να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας (χρήση σητών, εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών) και να αποφεύγεται η διατήρηση στάσιμου νερού σε αυλές, κήπους και μπαλκόνια.

Μένουμε ασφαλείς, προστατεύουμε την υγεία μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ