25 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση- Αναδρομική Έκθεση ζωγραφικής Ανθούλας Λαζαρίδου – Δουρούκου στην Ερμιόνη
Χωρίς κατηγορία | 15 Μαΐου 2020
Απάντηση Δημάρχου στην επιστολή του κ. Τόκα

Αγαπητέ κύριε Τόκα…

Στην σημερινή σας επιστολή, σχετικά με την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, κάνετε λόγο για τον απόλυτο σεβασμό που δείξαμε όλοι μας, για την διαφύλαξη της Δημοσίας Υγείας. Προκειμένου να ξεπεράσουμε την δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας αυτό το διάστημα εφαρμόσαμε κάθε μέτρο που όρισε η Ελληνική Κυβέρνηση και κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε ότι ορίζει ο νόμος για το καλό όλων. Έτσι λοιπόν για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου εφαρμόσαμε την δια περιφοράς συνεδρίαση του ανώτατου θεσμικού οργάνου, μιας και δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξει το ηλεκτρονικό σύστημα που διαθέτει ο Δήμος τις συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

 Από τις αρχές Απριλίου υποβάλλαμε αίτημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ώστε να υποστηρίξει με την υπηρεσία που διέθεσε στους Δήμους, την διεξαγωγή των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω τηλεδιάσκεψης με υπεύθυνη υπάλληλο την γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παραπάνω διαδικασία όμως, κατέστη αδύνατη, διότι η ταχύτητα του ίντερνετ που διαθέτει ο Δήμος Ερμιονίδας, η οποία κατανέμεται στις Υπηρεσίες του με πρόγραμμα σύζευξης, δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του προγράμματος.

 Με την έναρξη της νέας περιόδου, και την σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα, πριν κιόλας ο κύριος Λάμπρου ζητήσει την δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε ξεκινήσει από πλευράς μας η οργάνωση του τεχνικού σκέλους ώστε να είμαστε έτοιμοι και μόλις αρθεί η ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει κανονικά, τηρώντας πάντα όλα τα αναγκαία και απαιτούμενα μέτρα.

 Παραμένοντας υπέρμαχοι της Δημοκρατίας και του γόνιμου διαλόγου μόλις επιτραπεί, η δια ζώσης, συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων, θα συνεδριάσει και το Δημοτικό μας Συμβούλιο σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα ώστε να προστατέψουμε την υγεία όλων και κυρίως την δημόσια υγεία.

 Τέλος προς ενημέρωσή σας, σας κοινοποιώ ενδεικτικά συνεδριάσεις όπου νόμιμα τα συμβούλια Δήμων της Περιφέρειας έχουν συγκληθεί και έχουν αποφασίσει δια περιφοράς.

Δήμος Τρίπολης 12/3/2020

Δήμος Σπάρτης 28/4/2020

Δήμος Άργους-Μυκηνών 4/5/2020

Δήμος Ναυπλιέων και Δήμος Κορινθίων 11/5/2020

Δήμος Επιδαύρου 13/5/2020

Και την ίδια μέρα με τον Δήμο Ερμιονίδας 18/5  θα συνεδριάσει, δια περιφοράς, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

 

Με Τιμή

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Γεωργόπουλος