25 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να καταδικάσει τους τραμπουκισμούς και τις αγοραίες συμπεριφορές αιρετών της παράταξής του
Νέα & Ανακοινώσεις | 31 Αυγούστου 2022
Απάντηση του Προέδρου του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π, κ. Παναγιώτη Μέξη

Κρανίδι, 31.08.2022

Ανακοίνωση

Αγαπητοί Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Δεν είχα σκοπό να αντιπαρατεθώ με κανέναν για ζητήματα που αφορούν το Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π, αφού θεωρώ ότι αφορά τον Πολιτισμό, την Παιδεία, την Αλληλεγγύη, την Πρόνοια, την Βοήθεια στο σπίτι, όπου εκεί δεν χωρά διαμάχη και διαξιφισμούς.

 Οι Παιδικοί σταθμοί Κρανιδίου και Ερμιόνης με διαφάνεια μετά από πολλά χρόνια, ανακατασκευάζονται με διαδικασίες αδιάβλητες.

Η κεντρική θέρμανση του παιδικού σταθμού Κρανιδίου ήταν εγκαταλειμμένη για τουλάχιστον 6 χρόνια με τα μικρά και ευαίσθητα παιδιά να μην έχουν κεντρική θέρμανση.

Μια μελέτη που επικαιροποιήθηκε και έπρεπε  άμεσα να υλοποιηθεί για να είμαστε έτοιμοι για την νέα σχολική χρονιά.

Ας πάμε στο δια ταύτα…

Πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη νόμιμη απευθείας ανάθεση, όπως προβλέπει  ο νόμος και όπως γίνονται σε όλους τους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα στην Ελλάδα ζήτησα από την Τεχνική Υπηρεσία ενημέρωση για το ποιοι εργολήπτες μπορούν από την περιοχή μας και ποια κατηγορία πτυχίων μπορούν να αναλάβουν το έργο του δημοσίου.

Με το email Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και ώρα 12:21, η Τεχνική Υπηρεσία ζητάει τη διόρθωση της μελέτης και επισημαίνει την κατηγορία των επιχειρήσεων ή φυσικών προσώπων που μπορούν να συμμετέχουν στην υλοποίηση της μελέτης.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκα στην προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών για το ποιοί ονομαστικά έχουν τα απαιτούμενα πτυχία.

Η απάντηση ήταν η εξής: εργολήπτης δημόσιων έργων με κατηγορία ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ και των πτυχίων που χρειάζεται, δεν έχουμε.

Προσωπικά, συνέχισα την διερεύνηση της αγοράς στην περιοχή μας σε ιδιώτες και εταιρίες και κανείς μα κανείς, δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να αναλάβει το έργο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους (φόρτο εργασίας, πολιτικά κ.λπ.).

Επειδή το έργο όμως επείγει για να είμαστε έτοιμοι για τη λειτουργία του παιδικού σταθμού Κρανιδίου, καθώς και ο νόμος το επιτρέπει για την απευθείας ανάθεση, προχώρησα στην εκτέλεση των διαδικασιών για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.

Εδώ λοιπόν, θα επισημάνω ότι ποτέ δεν ανέθεσα σε συγγενικά μου πρόσωπα ούτε σε παρατρεχάμενους. Αντιθέτως, οι κ.κ.  Αποστόλου Πάνος και Λάμπρου Αναστάσιος, κουνώντας το δάχτυλο, έχουν δείξει δείγματα  γραφής και έχουν γευτεί συγγενικά τους πρόσωπα το χρήμα του Δημοτικού κουρβανά.

Κύριε Αποστόλου, οι κατηγορίες από τον κ. Τόκα και τον κ. Λάμπρου σε δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ότι ο μεν κ. Λάμπρου κατηγορεί τον αείμνηστο Σφυρή για εξαρτήσεις με την εταιρία των αδελφών Αποστόλου καθώς και δημοσιεύει και αποφάσεις απευθείας αναθέσεων.

Ο δε κ Τόκας καταγγέλλει τις ευθύνες του αείμνηστου Σφυρή στην υπόθεση του κ. Αποστόλου περί απευθείας αναθέσεων.

Οι τυπικές πολιτικές διαφωνίες είναι θεμιτές και ξεπερνιούνται σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης.

 Εσείς κύριοι, αλληλοκαταγγελόσαστε και αλληλομηνύεστε.

Τώρα πώς από αλληλοκατηγορούμενοι συνυπάρχετε και συνυπογράφετε είναι απορίας άξιο και θα κριθεί όταν έρθει η ώρα από τον κυρίαρχο λαό.

Το θράσος σας κύριοι να κουνάτε το δάχτυλο, δεν έχει όρια! Κύριοι, επειδή δεν μπορείτε να σηκώσετε πολιτικά το κεφάλι, προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις, ώστε να ωφεληθείτε πολιτικά.

Τον κύριο Τόκα επειδή δεν έχει διοικήσει δεν τον πιάνει η χάρτα. Με εσάς κ. Λάμπρου και κ. Αποστόλου, σε διάφορες στιγμές της πολιτικής μας ζωής έχουμε συνεργαστεί, με ξέρετε και σας ξέρω και σας έχω «μετρήσει» πολύ καλά στο θέμα της διοίκησης. Δυστυχώς, είστε πολύ ημιμαθείς διοικητικά και λυπάμαι για την στήριξή μου τόσα χρόνια.

Κύριε Λάμπρου δεν είναι τυχαίο που κάποιοι που είναι δίπλα σας σήμερα για δικούς τους λόγους, τότε σας προσφωνούσαν «Τασούλη» και εμείς παλεύαμε να σας αναβαθμίσουμε πολιτικά.

Τώρα, όλοι μαζί σε μια άτυπη Συντονιστική Επιτροπή αντιπολίτευσης, έχοντας διαλύσει τις παρατάξεις τους, σπεύδουν να κατηγορήσουν άλλους για αυτά που έπρατταν οι ίδιοι.

Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια…

Κύριοι, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!

Η Δημοτική Αρχή και το Νομικό Πρόσωπο πιστά  στις δεσμεύσεις τους, για κάθε έργο που ανατίθεται σε εργολάβους που είναι εκτός έδρας του Δήμου, τους παροτρύνει να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες του τόπου μας.

Αυτό γίνεται πράξη, αφού σε όλα τα έργα όντως συμμετέχουν ντόπιοι εργολάβοι οικοδομών, ξυλουργοί, υδραυλικοί, εργάτες συντοπίτες μας και αυτό το αναγνωρίζουν, αφού εργάζονται και ζουν τις οικογένειές τους.

Η συγκεκριμένη εταιρία που έχει αναλάβει με διαγωνισμούς και άλλα έργα, επισκευή Δημαρχείου, κτήριο Κώστα Έλληνα, ανακατασκευή Παιδικών Σταθμών Ερμιόνης και Κρανιδίου, έχει δεσμευτεί μετά από παρότρυνση του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου, να απασχολήσει ντόπιους επαγγελματίες για τις περισσότερες εργασίες αυτών των μεγάλων έργων. Έτσι, μπορεί εταιρίες να αναλαμβάνουν έργα εκτός του Δήμου μας, αλλά οι εργαζόμενοι είναι του Δήμου μας.

Κύριε Τόκα αυτό έχει αποδοχή από την κοινωνία μας, μας «αγκαλιάζει» και αυξάνει την αγάπη τους προς την Δημοτική Αρχή.

Αντιθέτως, με εσάς παρά τη στήριξη του κόμματός σας αντί α αυξήσετε το ποσοστό της παράταξής σας από το 9% φτάσατε στο 3%.

 Κύριοι και νόμιμα λειτουργήσαμε και επαγγελματίες από την Ερμιονίδα μας θα εργαστούν.

Αφήστε, λοιπόν, τις εντυπώσεις και το δήθεν ενδιαφέρον σας για τους επαγγελματίες της περιοχής μας, γιατί η Δημοτική Αρχή αλλά και εγώ προσωπικά ότι έχουμε δεσμευτεί και είναι δίκαιο γίνεται πράξη.

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π,

Παναγιώτης Μέξης

Τόκας: Τεράστιες οι ευθύνες του δημάρχου Ερμιονίδας στην υπόθεση Αποστόλου στην ΔΕΥΑΕΡ (argolika.gr)

Τάσος Λάμπρου:Δήμαρχε Μήπως υπάρχουν κάποιες εξαρτήσεις που δικαιολογούν την εκκωφαντική σιωπή σου;

ErmionidaMail: Δήλωση Παναγιώτη Αποστόλου: ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΑΓΡΕΣ