23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 17 Αυγούστου 2022
Απόδοση φόρου Τιμής στον Διδυμιώτη Ήρωα Κωνσταντίνο Δ. Μπροδήμα

Κρανίδι,17.08.2022

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, πραγματοποιήθηκε χθες, 16 Αυγούστου και ώρα 7:30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του  Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Διδύμων, επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του Διδυμιώτη Ήρωα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.), Κωνσταντίνου Μπροδήμα.  Με απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Διδύμων του Δήμου Ερμιονίδας έχει οριστεί η 16η Αυγούστου, ως Ημέρα Μνήμης και Τιμής του πεσόντα Ήρωα Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα.

Ο  Κωνσταντίνος  Μπροδήμας, επέδειξε τόλμη, γενναιότητα και  «έπεσε» ηρωικά μαχόμενος στα μαρτυρικά χώματα της Κύπρου στις 16 Αυγούστου του 1974. Πολέμησε με παράτολμο θάρρος και ύψιστη περιφρόνηση προς τον θάνατο για τις πανανθρώπινες αξίες και τα υψηλά ιδανικά, για την Ελευθερία, την Τιμή και την Αξιοπρέπεια της Εθνικής κυριαρχίας.

Την Επιμνημόσυνη Δέηση παρακολούθησαν συγκινημένοι συγγενείς, φίλοι, συμπολεμιστές, συμπατριώτες και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στην προτομή του Ήρωα, η οποία βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας δίπλα από το Ηρώο των φονευθέντων συντοπιτών του σε όλους του πολέμους της Ελλάδας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Δ.Σ, κα Ελένη Γκαμίλη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ,   Σπύρος Αντουλινάκης, Γεώργιος Πιτσάς, Δαμιανός Κουτούβαλης  και η κα Τόνια Αντωνοπούλου, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Διδύμων, κα Ελένη Προσίλη, οι Βουλευτές Αργολίδας κ.κ Γιάννης Ανδριανός και Ανδρέας Πουλάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας, κ. Αναστάσιος Γανώσης ο Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Άκης Γούτος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ερμιονίδας, κ. Παναγιώτης Μέξης και ο εκπρόσωπος των Σωμάτων Ασφαλείας, Ανθυπασπιστής Γεώργιος Παρδάλης. 

Αναγνωρίζοντας το μέγεθος και την αξία της προσφοράς και πιστοί στην ηθική υποχρέωση να αποδίδουμε τις πρέπουσες τιμές, σε ανθρώπους που θυσίασαν την ζωή τους για την Ελευθερία, αποδώσαμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Διδυμιώτη Ήρωα της ΕΛΔΥΚ, Κωνσταντίνο Μπροδήμα.

Εκτός από μια απλή ημέρα μνήμης, αποτελεί για όλους εμάς και μέρα μιας βαθιάς περισυλλογής , η οποία μας υποχρεώνει να αναλογιστούμε με σεβασμό την αξία της θυσίας αυτών των ηρώων, καθώς και την ευθύνη και το χρέος  που έχουμε απέναντί τους να μην ξεχάσουμε και να είμαστε  αταλάντευτα προσηλωμένοι στη μάχη για την Ελευθερία και την Πρόοδο.

Γραφείο Δημάρχου

 

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας,  κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, στον χαιρετισμό του έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό του Ήρωα.

Ολόκληρη η ομιλία:

ομιλία Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλου