25 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση- Αναδρομική Έκθεση ζωγραφικής Ανθούλας Λαζαρίδου – Δουρούκου στην Ερμιόνη
Νέα & Ανακοινώσεις | 23 Οκτωβρίου 2021
Απογραφή πληθυσμού κατοίκων 2021, στο Δήμο Ερμιονίδας.

Κρανίδι, 23/10/2021

Ανακοίνωση

Σύντομα ξεκινά η απογραφή πληθυσμού 2021 που θα διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Την απογραφή πληθυσμού, θα διενεργήσουν οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ. Σε πρώτη φάση θα διανεμηθεί ένας κλειστός φάκελος σε κάθε οικία, που θα περιέχει έναν μοναδικό κωδικό ο οποίος θα αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της απογραφής μέσω του www.gov.gr, προκειμένου να συμπληρώσει ηλεκτρονικά το ερωτηματολόγιο του νοικοκυριού του. Όσοι πολίτες δεν μπορέσουν, για οποιοδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες απογραφές. Κάθε τομεάρχης που έχει αναλάβει την Απογραφή και θα επισκεφτεί το σπίτι σας, φέρει πάνω του κονκάρδα με τα στοιχεία του, ενώ στο έντυπο ορισμού υπάρχει η φωτογραφία του και η σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Η απογραφή που μοιάζει μία απλή και τυπική διαδικασία, έχει καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του τόπου μας. Πρέπει όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας να απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους. Επίσης όλοι όσοι μένουν για αρκετό χρονικό διάστημα στον τόπο μας, και είναι πολλοί αυτοί, έχει πολύ μεγάλη σημασία να απογραφούν και εκείνοι ΕΔΩ.

Όλες οι χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει ο Δήμος μας λαμβάνονται με πληθυσμιακά κριτήρια, πρέπει λοιπόν να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός άρα και οι πραγματικές ανάγκες !

Απογραφόμαστε στην Ερμιονίδα, στηρίζουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη της !!!

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος