19 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ενημέρωση εγγραφών παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς Κρανιδίου – Ερμιόνης για το σχολικό έτος 2024-2025. Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 13.05.2024 έως 31.05.2024.
Δελτία Τύπου | 30 Οκτωβρίου 2018
Δελτίο Τύπου

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, το ΟΧΙ του ΕΛΛΗΝΑ, ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ,

η ΑΞΙΑ, ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ και οι ΘΥΣΙΕΣ για την ΠΑΤΡΙΔΑ

χωρίς χρώματα, κόμματα και ιδεοληψίες.

Κάθε χρόνο οι παρελάσεις μας φέρνουν στο νου την αντίσταση του Έλληνα για την Ελευθερία.
Αρνητική λέξη το ΟΧΙ, αλλά με μεγάλη ιστορική σημασία. ΓΙΑΤΙ υπήρχε στόχος να αντισταθούν οι Έλληνες στους κατακτητές.
Να αντισταθούν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Στον επεκτατισμό, θα έλεγα, που σημαίνει καταπάτηση όχι μόνο των θεσμών, αλλά και ταπείνωση των ανθρώπων, εξαθλίωση και εξάρτηση της προσωπικότητας, δημιουργία στελεχών φθόνου, ρουφιανιάς και μηχανισμών καταστροφής της κοινωνικής συνοχής.
Δυστυχώς έτσι επιτυγχάνεται και εδραιώνεται ο «Άχρωμος Φασισμός»
Το ΟΧΙ αποτέλεσε την αντίσταση του Έλληνα στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και εκφράστηκε, οργανώθηκε και αποτέλεσε παράδειγμα ενότητας, πέραν των χρωμάτων των κομμάτων και κυρίως των ιδεοληψιών.
Σήμερα ζούμε σε μια εποχή αποδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής, όπου οι φωνές πνίγονται γιατί υπερισχύει η καταπάτηση των αξιών.
Διοχετεύεται φθόνος, μίσος, εμπάθεια και πολιτική ανηθικότητα. Οι νέοι χωρίς δουλειά εγκαταλείπουν την χώρα μας, με τον ίδιο τρόπο που την εγκατέλειπαν μεταπολεμικά ή μετά από κάθε κρίση ή πολιτικό διωγμό. Μόνο που ο αυτοδιωγμός σήμερα είναι λύση επιβίωσης.
Εγκαταλείπουν την χώρα για την οποία κάποιοι θυσίασαν τη ζωή τους μαχόμενοι για το ΨΩΜΙ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, τη ΔΟΥΛΕΙΑ που χωρίς αυτήν δεν είσαι ανεξάρτητος, ελεύθερος πολίτης και χρήσιμος στην κοινωνία.
Το ΟΧΙ του 40 είναι επίκαιρο γιατί βρισκόμαστε καθημερινά σε έναν πόλεμο. Σε ένα αγώνα επιβίωσης. Αγώνα σωτηρίας αξιών. Σε ένα αγώνα που τα ΟΧΙ θα πρέπει να βρουν υποστηρικτές, όχι εφήμερους, αλλά θωρακισμένους για την πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, μακριά από ιδεοληψίες και μηχανισμούς κοινωνικής εξάρτησης και ιστορικής εκμετάλλευσης.
Σήμερα αυτά τα νιάτα καμαρώσαμε κι ευχηθήκαμε οι αγώνες του 40 να αναβιώσουν την ελπίδα τους.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας

Δημήτρης Σφυρής

44933431_2265711110372950_5448594747201421312_n