14 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 14 Μαρτίου 2018
Δελτίο Τύπου

xoroi

ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ                                

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

& ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κρανίδι, 13.03.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας βρέθηκε στην Καρδίτσα προσκεκλημένη από τη Λαογραφική Εταιρεία Μουσικών και Χορευτικών Μελετών «Νικόλαος Πλαστήρας» προκειμένου να πάρει μέρος στην εκδήλωση « 11 Μαρτίου 1943, Καρδίτσα, η πρώτη ελεύθερη πόλη της Ευρώπης», αφιερωμένη στην απελευθέρωση της πόλης από τα ιταλικά στρατεύματα.

Την Κυριακή το πρωί τα έξι χορευτικά που έπαιρναν μέρος στην εκδήλωση συγκεντρώθηκαν στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς με τα λάβαρα και τις φορεσιές τους, για να πάνε στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της πόλης, αγήματος στρατού και Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Η πομπή κατόπιν κατευθύνθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου ο υπεύθυνος της εκδήλωσης κ. Γιάννης Καρβούνης με ομιλία του αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα σχετικά με την απελευθέρωση της πόλης κι ακολούθησε χορός όλων μαζί των χορευτικών ομάδων με ένα παραδοσιακό τραγούδι που ιστορεί στην κατάληψη του υψώματος 731 από τους Έλληνες στρατιώτες κατά τις νικηφόρες μάχες του Ελληνοϊταλικού πολέμου.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης με ομιλίες και παράσταση 15 λεπτών από κάθε χορευτική ομάδα με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας.

Η χορευτική μας ομάδα, με την εξαίρετη και ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνισή της, παρουσίασε χορούς των νησιών του Αργοσαρωνικού κα τον Κοιλαδιώτικο μεταφέροντας θαλασσινούς ήχους στα χιονισμένα βουνά της Θεσσαλίας.

 Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Κοιλαδιώτικο, τον  δικό μας τοπικό χορό από την Κοιλάδα, το ομώνυμο παραθαλάσσιο γραφικό χωριό της Ερμιονίδας, για τον  οποίο οι χορευτές μας καταχειροκροτήθηκαν, και παρουσιάστηκε πρώτη φορά επίσημα σε εκδήλωση εκτός των ορίων της Ερμιονίδας.

Εκ μέρους του Δήμου, την αποστολή συνόδεψαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Μπουρίκας και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου. κα. Κέλλυ Μήτσου.