27 Οκτωβρίου 2020 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση υποβολής προσφοράς (σχετ. με συντήρηση υδραυλικής εγκατάστασης του δημοτικού γηπέδου Κρανιδίου)
Δελτία Τύπου | 13 Απριλίου 2020
Δελτίο τύπου

Κρανίδι, 13.04.2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο του περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του στις 27.03.2020 έδωσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους Δήμους για την λήψη αναγκαίων μέτρων στους καταυλισμούς των Ρομά που βρίσκονται στην επικράτειά τους.

Ο Δήμος Ερμιονίδας αξιοποίησε το ποσό αυτό με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας όλων των πολιτών της Ερμιονίδας. Από τις πρώτες κιόλας μέρες, μηχάνημα έργου εργάστηκε περισσότερο από μία εβδομάδα για την αποτελεσματική και εξ ολοκλήρου καθαριότητα του χώρου στον οποίο βρίσκεται ο καταυλισμός. Παράλληλα, έγινε διανομή εμφιαλωμένων νερών σε όλες τις οικογένειες των Ρομά. Εξουσιοδοτημένη εταιρεία ανέλαβε την καθολική απολύμανση της περιοχής, απολυμαίνοντας πλήρως κάθε σημείο του καταυλισμού και τα οχήματα. Θα ακολουθήσουν βέβαια και τρείς (3) επαναληπτικές απολυμάνσεις για όσο καιρό βιώνουμε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Η υγεία των πολιτών πρέπει να διασφαλισθεί με κάθε τρόπο και μέσο. Για τον λόγο αυτό και δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης οι διαμένοντες στον καταυλισμό ενημερώνονται αναλυτικά για την εφαρμογή όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Τηρούμε όλα τα μέτρα για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού. Μένουμε Υγιείς.

 

Γραφείο Δημάρχου