21 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Διακήρυξη για Πάρκινγκ στη Δημοτική Κοινότητα Πορτοχελίου
Δελτία Τύπου | 31 Οκτωβρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- 6η ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΔΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κρανίδι 30 Οκτωβρίου 2017
Θέμα: 7η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η γιορτή ροδιού Ερμιόνης το διήμερο 28&29 Οκτωβρίου την οποία τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου. Ο Δήμος Ερμιονίδας στα πλαίσια τις περαιτέρω ανάδειξης και προβολής των τοπικών προϊόντων που παράγονται και καλλιεργούνται στον τόπο μας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς και του μεταποιητικού τομέα και στηρίζει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες τους.
Το ρόδι της Ερμιόνης αξίζει να βρει τη θέση του στις αγορές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.
 Με χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ήδη από τις 4 Οκτωβρίου το εκλεκτό και ποιοτικό προϊόν της Ερμιόνης, το ρόδι, πήρε την έγκριση από την Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας Βιολογικής Παραγωγής& Γεωγραφικών Ενδείξεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων για τον χαρακτηρισμό του ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).
Το πρώτο λοιπόν βήμα έγινε!
Στις 4 Δεκεμβρίου ο σχετικός φάκελος θα αποσταλεί στις Βρυξέλλες προκειμένου το Ρόδι της Ερμιόνης να αποκτήσει Ονομασία Προέλευσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δήμος Ερμιονίδας και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού&Παιδείας, ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλλαν και συνεργάστηκαν για να στεφθεί η 7η Γιορτή Ροδιού Ερμιόνης με απόλυτη επιτυχία.
Συγκεκριμένα:
 Tην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ερμιόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερμιόνης «Βιτόριζα», την Φυσιολατρική Ομάδα Αργολίδας, τον Ιππικό Σύλλογο Ερμιονίδας, τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές, τη χορευτική ομάδα του Δήμου Ερμιονίδας, τη χορευτική ομάδα Ερμιόνης και τους επώνυμους και ανώνυμους εθελοντές.
 Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε σε όλους όσοι συμμετείχαν με περίπτερα στην έκθεση, στους ροδοπαραγωγούς για την προσφορά τους σε καρπό ,στον Σεφ Γιάννη Μπασιμακόπουλο που μαγείρεψε εκλεκτές συνταγές με βάση το Ερμιονίτικο ρόδι προσφέροντάς τες στους επισκέπτες και στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την κάλυψη της εκδήλωσης.
 Την εκδήλωσε παρουσίασε για μια ακόμη χρονιά η συμπολίτισσά μας, δημοσιογράφος-παρουσιάστρια κ. Μπάγια Αντωνοπούλου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΗΤΣΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ