23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Νέα & Ανακοινώσεις | 06 Δεκεμβρίου 2021
Διήμερο τιμητικών εκδηλώσεων για τον Κρανιδιώτη Οπλαρχηγό Παπαρσένη Κρέστα.

Κρανίδι, 06.12.2021

Ανακοίνωση

Ο Δήμος Ερμιονίδας, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας, η Κοινότητα Κρανιδίου, το Λαογραφικό Κέντρο Κρανιδίου και το Γυμνάσιο Κρανιδίου, συνδιοργάνωσαν στις 4 & 5 Δεκέμβρη τιμητικές εκδηλώσεις ως φόρο τιμής στην μνήμη του Κρανιδιώτη ήρωα «Παπαρσένη Κρέστα».  

Το απόγευμα του Σαββάτου, στην αίθουσα του Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε μία εξαιρετική εκδήλωση κατά την οποία έγινε παρουσίαση της φορεσιάς του Παπαρσένη, από την ιστορικό και υποψήφια διδάκτορα κα Μαρίνα Τσιρτσίκου. Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για την ζωή και την δράση του ήρωα, που δημιούργησαν οι μαθητές της περσινής Γ’ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων εκπαιδευτικών.

Την Κυριακή το πρωί, ετελέσθη Δοξολογία στον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Παπαρσένη Κρέστα.

Στην συνέχεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναχωρήσαμε με αντιπροσωπεία δημοτών, με λεωφορείο, με προορισμό τον Άγιο Σώστη στα Δερβενάκια, για απόδοση τιμών στον τάφο του Κρανιδιώτη οπλαρχηγού.

Ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης «Αρσένιος Κρέστας ή Παπαρσένης» άξιο τέκνο της Ερμιονίδας, ξεκινώντας για τον Αγώνα του Γένους, όρκισε τα παλικάρια του «για του Χριστού Την Πίστη Την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».   

Τιμάμε τον Παπαρσένη Κρέστα, και όλους τους ήρωες του τόπου μας. Της δοξασμένης γης της Ερμιονίδας μας!

Συγχαίρουμε όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων προς τιμή του ήρωα ρασοφόρου αγωνιστή Παπαρσένη Κρέστα!

Ο Δήμαρχος

 

Ιωάννης Γεωργόπουλος

 

Στο αρχείο αυτό : Ομιλία Παπαρσένης , θα βρείτε την ομιλία του Δημάρχου για τον Κρανιδιώτη Αρσένιο Κρέστα – Παπαρσένη.