14 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Συνεχίζονται οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας
Νέα & Ανακοινώσεις | 31 Μαρτίου 2023
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ

Κρανίδι, 31.03.2023

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Η προστασία και η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής είναι το μέγιστο μέλημα της Δημοτικής Αρχής.

Κατόπιν της πρόσφατης προμήθειας φορητών απινιδωτών, ο Δήμος Ερμιονίδας προχωρά σε μία ακόμη σημαντικότατη για τους δημότες μας δράση :

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ

Προκειμένου να εκπαιδευτούν εθελοντές διασώστες πιστοποιημένοι σε πρώτες βοήθειες όπως :

  • Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
  • Χρήση φορητού απινιδωτή
  • Λοιπές πρώτες βοήθειες

Συστήνουμε πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους πολίτες της Ερμιονίδας που επιθυμούν να γίνουν πιστοποιημένοι εθελοντές διασώστες.  Υπεύθυνος του προγράμματος ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανώλης Μαχαίρας, συνταξιούχος Διευθυντής του Ε.Σ.Υ., συνεπικουρούμενος από την κα Αναστασία Σκοπελίτη, τον κ. Αθανάσιο Φασιλή και τον κ. Δαμιανό Νάκο, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι εθελοντές διασώστες.

Σκοπός είναι, οι πολίτες να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, μέχρι να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Για την άμεση υλοποίηση του προγράμματος, την εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες και την εκμάθηση της χρήσης των 8 φορητών απινιδωτών που χορηγήθηκαν σε φορείς και σωματεία της Ερμιονίδας, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν σχετική αίτηση, προς το Δήμο Ερμιονίδας, έντυπα ή ηλεκτρονικά.

Προς κάθε ενδιαφερόμενο δημότη : «Να μάθουμε πως μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή».

Ο Δήμαρχος

Ιωάννης Γεωργόπουλος

 

Κατάθεση αιτήσεων μέχρι 15.04.2023

Πληροφορίες : Μ. Αντωνοπούλου, Κ. Κουρτέση

Τηλέφωνο : 2754360028, 2754360009

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ