25 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 7ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ Εισερχόμενα eleni antonopoylou
Δελτία Τύπου | 08 Αυγούστου 2022
Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα: «Η Ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων»

Κρανίδι, 08.08.2022

Δελτίο Τύπου

Μια ξεχωριστή και πρωτότυπη εκδήλωση διοργανώθηκε  από τον Δήμο  Ερμιονίδας, το  Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας  και την Πανελλήνια Ένωση Φωτοειδησεογράφων, Φωτογράφων και Εικονοληπτών Επίκαιρων  (Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε.).  Το βράδυ της Παρασκευής 5 Αυγούστου στα «Μανδράκια» της Ερμιόνης είχαμε την τιμή να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της ιστορικής Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Η Ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων», από τον βραβευμένο φωτορεπόρτερ και Πρόεδρο της  Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε,  κ. Βασίλειο Κουτρουμάνο.

Για τρία βράδια είχαμε την ευκαιρία μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Βασίλειου Κουτρουμάνου, να ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο στην Μαριούπολη των Ελλήνων, πριν ξεσπάσει ο  θλιβερός πόλεμος.

Εβδομήντα περίπου φωτογραφίες, διαλεγμένες ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, αποτυπώνουν στιγμιότυπα μια όμορφης πόλης, μιας κοσμοπολίτικης ζωής με έντονο το ελληνικό στοιχείο και  την αισιόδοξη ματιά στο μέλλον.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ιστορικά ντοκουμέντα ενός κόσμου που έχει πλέον παραδοθεί στις ανεπανόρθωτες συνέπειες του πολέμου.

Στην συνέχεια, μέσα σε κλίμα συγκίνησης βραβεύτηκαν οι πολεμικοί ανταποκριτές των Πανελλήνιων Μέσων Εθνικής εμβέλειας, ιδιωτικής και δημόσιας τηλεόρασης, οι οποίοι κάλυψαν  και συνεχίζουν να καλύπτουν τον Πόλεμο στην Ουκρανία, έναν πόλεμο που βρίσκεται σε ισχύ με δυο λαούς παραδομένους στις καταστροφικές επιπτώσεις του.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις συναρπαστικές, αλλά ταυτόχρονα θλιβερές ιστορίες που μοιράστηκαν οι δημοσιογράφοι και οι εικονολήπτες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης για την δική μας ενημέρωση. Πρόκειται για συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν με τα μάτια τους τις θηριωδίες  που επιφέρει ένας πόλεμος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, ο οποίος απηύθυνε  χαιρετισμό τονίζοντας την σημαντικότητα  της ριψοκίνδυνης δουλειάς του πολεμικού ανταποκριτή που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, χρειάζεται Κουράγιο και Ανθρωπιά. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για παγκόσμια Ειρήνη στον 21ο αιώνα. Παρευρέθηκαν επίσης, ο Βουλευτής Αργολίδας, κ. Γιάννης Γκιόλας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος  Π.Ε Αργολίδας κ. Αναστάσιος Γανώσης, οι οποίοι απηύθυναν και εκείνοι  χαιρετισμό.

Το παρών έδωσαν επίσης, ο πρώην Δήμαρχος Ερμιόνης  κ. Α. Λεμπέσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδας, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Διδύμων και Θερμησίας  και ο Προϊστάμενος του 2ου Λιμενικού τμήματος Ερμιόνης.

Ξεχωριστός έπαινος αποδόθηκε στον Πρόεδρο της Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε, κ. Βασίλη Κουτρουμάνο και στον Αντιπρόεδρο και συντοπίτη μας, κ. Θωμά Σκούρτη.

Την παρουσίαση της Εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος, κ. Γεώργιος Σαρρής και την έντυσε μουσικά με την υπέροχη φωνή της η τραγουδίστρια, κα Ιωάννα Κακουριώτη.

Ως Δημοτική Αρχή εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή την άψογη και πρωτοποριακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο μας.

Ευχαριστούμε όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε καθημερινά και δεσμευόμαστε να  συνεχίσουμε υπεύθυνα και δυναμικά και με άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να προάγουν την Αλληλεγγύη και την Ενσυναίσθηση.

Γραφείο Δημάρχου