01 Μαρτίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Διεξήχθη η 1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ερμιονίδας
Δελτία Τύπου | 18 Οκτωβρίου 2022
Ενημέρωση σχετικά με την επισκευή και συντήρηση υποδομών και κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου

Κρανίδι, 18.10.2022

Δελτίο Τύπου

Στις 8/02/2022 ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Γιάννης Γεωργόπουλος, απέστειλε προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Ασημίνα Γκάγκα, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, κ. Ι. Καρβέλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, κ. Α. Χρονά, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 892 έγγραφο, με θέμα “Αίτημα επισκευής και συντήρησης υποδομών και κτιρίου του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου”.

Στο εν λόγω έγγραφο, το οποίο μεταξύ άλλων κοινοποιήθηκε και στους τρεις Βουλευτές Αργολίδας, τονίζεται η έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου και τίθεται επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης επισκευής των κτιριακών του εγκαταστάσεων, οι οποίες λόγω παλαιότητας και ελλιπούς συντήρησης καθίστανται επικίνδυνες για την ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών που το επισκέπτονται καθημερινά.

Το έγγραφο του Δημάρχου Ερμιονίδας:

Εν συνεχεία, στις 10/02/2022 οι Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Πουλάς Ανδρέας και Γκιόλας Ιωάννης στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων αντίστοιχα τις, υπ’ αριθμ. 1487/16-2-2022 και 1531/16-2-2022,  αναφορές τους προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, μαζί με τις οποίες επισυνάπτουν το παραπάνω έγγραφο του Δημάρχου Ερμιονίδας και τον καλούν να ενεργήσει άμεσα επιλύοντας τα ζητήματα της ελλιπούς συντήρησης και των εκτεταμένων φθορών του κτιρίου του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Η αναφορά του Βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδρέα Πουλά:

Στις 13/05/2022, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Ασημίνα Γκάγκα με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Γ.Π. 10555 έγγραφό της, απάντησε στις αναφορές των δύο Βουλευτών Αργολίδας, ενημερώνοντας ότι είναι σε εξέλιξη η ανακαίνιση/αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ και επίσης ότι έχει προταθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος RRF με προτεινόμενο προϋπολογισμό 230.000,00€ και αφορά εργασίες, όπως αποκατάσταση στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναχρωματισμούς, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, boiler, αντλία θερμότητας κ.α.

Το έγγραφο της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Α. Γκάγκα:

Σημειωτέον ότι η στελέχωση, ο εξοπλισμός, καθώς και η συντήρηση και οι επισκευές του κτηρίου και του αύλειου χώρου του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, δεν άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου Ερμιονίδας, ούτε μπορεί να επέμβει αυτοβούλως.

Παρόλα αυτά, όταν ζητήθηκε από τον Δήμο Ερμιονίδας η οποιαδήποτε βοήθεια, υπήρξε άμεση ανταπόκριση από την πλευρά του, ενεργώντας άμεσα και προς κάθε κατεύθυνση σε θέματα έλλειψης προσωπικού, εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, προμήθειας υλικών, επισκευών και καθαριότητας κ.λπ.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η εξασφάλιση από τον Δήμο Ερμιονίδας μέσω δωρεάς ενός ISO BOX Office, το οποίο ήταν απαραίτητο για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

H Δημοτική Αρχή φροντίζει τακτικά για την περιποίηση των εξωτερικών χώρων του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου, παρέχοντας τη συνδρομή της στις ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διοίκηση του αρμόδιου Υπουργείου.

Τέλος, η Δημοτική Αρχή, για την οποία η υγεία των πολιτών αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις όλες αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και εκσυγχρονισμού της κτηριακής υποδομής του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.

Γραφείο Δημάρχου