16 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:6η Πρόσκληση 2024 για τακτική συνεδρίαση
Νέα & Ανακοινώσεις | 11 Απριλίου 2017
Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ερμιονίδα

Αναπάντητα έμειναν τα ερωτήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Δημήτριος Σφυρής, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλη Αποστόλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δήμο μας, κατόπιν πρόσκλησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, μετά το καλωσόρισμα του Υπουργού, αναφέρθηκε στην έλλειψη υποδομών  στον πρωτογενή  τομέα, στην έλλειψη νερού και τη συνακόλουθη ερημοποίηση, για να καταλήξει στην αδυναμία βιωσιμότητας του πρωτογενούς τομέα και, κατά συνέπεια, τη δυσχερή θέση των απασχολουμένων σε αυτόν.

Τα  ζητήματα που τέθηκαν υπόψη του κ. Υπουργού από το Δήμαρχο Ερμιονίδας ήταν, κυρίως,  τα εξής:

– Η έλλειψη νερού στην Ερμιονίδα.  Συγκεκριμένα,  η επέκταση του αρδευτικού δικτύου του  ΑΝΑΒΑΛΟΥ και στην Ερμιονίδα δεν έχει υλοποιηθεί, παρά το γεγονός ότι έχουν βγει τα τεύχη δημοπράτησης εδώ και δύο χρόνια

– Η κατασκευή φραγμάτων 

– Η επαναλειτουργία του  Δημοτικού Σφαγείου 

– Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός και η επιδότησή του ούτως  ώστε να βοηθηθούν οι αγρότες

– Το να επιτρέπεται να εργάζονται ανασφάλιστοι και παράνομοι μετανάστες έρχεται σε αντίθεση με την επιβολή προστίμων στους αγρότες και αλιείς που απασχολούν ανασφάλιστους

– Η φορολογία των αγροτών  με άμεσο επακόλουθο την  επιβάρυνση του κόστους των αγροτικών προϊόντων

– Τα προβλήματα στον τομέα της αλιείας

– Η αγροτική οδοποιία

– Η καθυστέρηση ένταξης σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

 

Επίσης, τέθηκαν και άλλα ζητήματα από  την Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ερμιόνης, κα Λιάνα Οικονόμου, τους αγροτοκτηνοτρόφους, τους αλιείς και το βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννη  Ανδριανό.

 

apostolou1apostolou2apostolou3