18 Ιουνίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ στο ΟΠΣΑΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ανοιχτή Αγορά)
Νέα & Ανακοινώσεις | 09 Νοεμβρίου 2021
Εργασίες συντήρησης και επισκευής του ανεμόμυλου στο άλσος «Μπίστι» Ερμιόνης.

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ,

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                                                                                                                                                    

ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Κρανίδι, 09.11.2021   

Ανακοίνωση

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την συντήρηση και επισκευή του ανεμόμυλου που βρίσκεται στο άλσος «Μπίστι» της Κοινότητας Ερμιόνης.

Στο ανατολικό άκρο της πόλης, μέσα στο πευκόφυτο άλσος, ο ανεμόμυλος των Μητσαίων αγωνιστών του 1821, ο οποίος χτίστηκε μεταξύ του 1780-1790, και αποτελεί ένα επιπλέον κόσμημα για την ιστορία της Ερμιόνης, έχρηζε εργασιών επισκευής και ανακαίνισης.

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας, έχοντας στην φροντίδα του τον χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο ανεμόμυλο, προγραμμάτισε και εκτέλεσε τις απαιτούμενες εργασίες μεταξύ των οποίων ήταν και η αποκατάσταση ζημιών στην στέγη του, εργασίες χρωματισμών στην στέγη και στο κτίσμα, εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο και μελέτη και εγκατάσταση εξωτερικού φωτισμού με φωτοβολταϊκά.

Με απόλυτο σεβασμό στο κτίριο και στην ιστορική του διαδρομή και με την δέουσα προσοχή στην διατήρηση του μνημείου και του φυσικού περιβάλλοντος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και υλοποιήθηκε το έργο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Σας προσκαλούμε να απολαύσετε την υπέροχη διαδρομή μέσα στο άλσος και να επισκεφθείτε τον ανεμόμυλο στο Μπίστι της Ερμιόνης, στο πρωινό φως ή στο δειλινό με τους υπέροχους χρωματισμούς.

Η ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων της Ερμιονίδας με σεβασμό και ευθύνη και ευαισθησία, με μελέτες και έργα,  είναι ανάδειξη της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας!

Ο Πρόεδρος

Δαμιανός Κουτούβαλης