23 Ιουλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση για την 26η/2024 τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ερμιονίδας
Νέα & Ανακοινώσεις | 19 Ιουλίου 2017
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ

ippokampos1

ψαροταβέρνα του Παπαδία http://www.greekgastronomyguide.gr/item/psarotaverna-papadias-porto-xeli-ermionida/ .

Είναι δημιούργημα του νέου σεφ Γιώργου Κορολή που επέστρεψε στην γενέτειρα του ύστερα από 18 χρόνια περιπλάνησης σε κουζίνες της Ελλάδας και της Ευρώπης, όπου εργάστηκε σε σημαντικά ξενοδοχεία και εστιατόρια. Στο Πόρτο Χέλι έστησε ένα φρέσκο αισθητικά εστιατόριο.

ippokampos2

Η κουζίνα στο εστιατόριο Ιππόκαμπος είναι μια επιδέξια μείξη ελληνικής παραδοσιακής και Μεσογειακής – δημιουργικής κουζίνας, βασισμένη σε ντόπια φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Παράλληλα, λόγω της αγάπης του για την Ιαπωνική κουζίνα και των εξαιρετικής ποιότητας φρέσκων ψαριών της περιοχής, το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει σούσι και πιάτα με φρέσκο γαλαζόπτερο τόνο, φρέσκα μύδια με Ponzu sauce αλλά και προτάσεις όπως κριθαρότο με κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας αρωματισμένες με σαφράν και ξυνομυζύθρα, ταλιολίνι με αυγά αχινού και πέστο βασιλικού και λαβράκι αρωματισμένο με ούζο και φινόκιο, προσφέροντας ένα γαστρονομικό ταξίδι υψηλής ποιότητας στις Μεσογειακές – και όχι μόνο – γεύσεις.

ippokampos3

γκόγκες – ένα φρέσκο ντόπιο ζυμαρικό – μαγειρεμένες με χταπόδι και μικρές σουπιές σε κόκκινη σάλτσα (κρεμμύδι-ντομάτα-αγιωργίτικο και τα σχετικά μυρουδικά). Ένα ποίημα. Όπως ποίημα ήταν και η πεσκανδρίτσα μαγειρεμένη με το κρασί «το δάκρυ του πεύκου» – περασμένο από βαρέλι με μια διακριτική νότα ρετσινιού – τηγανητές πατάτες και ωμή αρμύρα.

ippokampos4

Περισσότερα…

http://www.greekgastronomyguide.gr/item/estiatorio-ippokampos-porto-xeli-ermionida/