22 Απριλίου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Πρόσκληση 12ης _2024 Τακτικής Συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής
«Εθελοντικός Καθαρισμός από μαθητές του Β’ Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου»

Κρανίδι, 31.05.2022

Ανακοίνωση

Εθελοντική δράση καθαριότητας στην περιοχή «Μπίστι» της ΔΕ Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας, πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 31 Μαΐου, μαθητές από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Κρανιδίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, την Κυριακή στις 5 Ιουνίου.

 Τα παιδιά της Α’, Β’ και Δ’ τάξης του Β’ Δημοτικού Σχολείου Κρανιδίου, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, την κα Ιωάννα, την κα Γεωργία και τον κ. Παντελή, πριν φτάσουν στο σημείο καθαρισμού επισκέφτηκαν  την Βιβλιοθήκη της Ερμιόνης και περιηγήθηκαν στον χώρο για αρκετή ώρα.

Στους μικρούς μας φίλους που συμμετείχαν στη δράση, προηγήθηκε ενημέρωση για τον σκοπό εορτασμού της  «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» και δόθηκαν οδηγίες  ως προς την ασφαλή περισυλλογή απορριμμάτων από την παραλία. Στη συνέχεια μοιράστηκαν γάντια και σακούλες σκουπιδιών από τον Αντιδήμαρχο της ΔΕ Ερμιόνης, κ. Δαμιανό Κουτούβαλη.

Στο σημείο παρευρέθηκαν επίσης Ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ Κρανιδίου, κ. Σπυρίδων Αντουλινάκης, καθώς και μέλη του Α.Τ. Ερμιονίδας και του Λιμενικού Τμήματος Ερμιόνης, για την ασφάλεια των μικρών μαθητών.

Στόχος της δράσης ήταν η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος  αλλά κυρίως να δοθεί  γι’ αυτή την προστασία ένα μήνυμα σε όλη την κοινωνία. Ταυτόχρονα τα παιδιά έζησαν μια βιωματική εμπειρία για την αγάπη προς την φύση και τον δημόσιο χώρο.

Ευχαριστούμε πολύ τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους για την πρωτοβουλία τους!

Ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ Κρανιδίου,

Πρόεδρος Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής

Σπυρίδων Αντουλινάκης