21 Μαΐου 2024 Τελευταία ανάρτηση:Ο κ. Μαργέτας να συνετίσει τους αιρετούς της παράταξής του, οι οποίοι υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους και διχάζουν την τοπική κοινωνία με τις ενέργειές τους
Εκδηλώσεις | 31 Οκτωβρίου 2018
7η Γιορτή Ελαιολάδου & Ελιάς
Ημερομηνία Έναρξης: 31/10/2018 Ημερομηνία Λήξης: 31/10/2018

Image-1 (1)
Γιορτή της Ελιάς στο Κρανίδι

Ο Δήμος Ερμιονίδας, η Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου, το Ν.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης, Πολιτισμού & Παιδείας και οι Εθελοντικές Ομάδες Δ.Ε σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την γιορτή της ελιάς, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Κρανιδίου. Στην εκδήλωσή θα συμμετέχουν οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας καθώς και οι ελαιοπαραγωγοί και οι έμποροι. Στο πλαίσιο του εορτασμού ο Δήμος διεξάγει διαγωνισμό για την βράβευση του καταστήματος, που θα διακοσμήσει την βιτρίνα του με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, έχοντας ως κεντρικό θέμα την ελιά.
Από τις 11 το πρωί στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού θα προσφερθούν δωρεάν εδέσματα και άφθονο κρασί σε όσους παρευρεθούν και τιμήσουν την γιορτή. Παράλληλα θα γίνει η βράβευση τριών μαθητών από το Γυμνάσιο, για τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, με θέμα την ελιά και ενός καταστηματάρχη, για την πιο εμπνευσμένη βιτρίνα.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με γλέντι του οποίου την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν αναλάβει τόσο οι μουσικοί καλλιτέχνες της επαρχίας μας, όσο και η χορευτική ομάδα του Δήμου, σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα του Δήμου Κορινθίων.
Αναλυτικότερα ευχαριστούμε για την ενεργό συμβολή στη διεξαγωγή της γιορτής τους παρακάτω φορείς και ιδιώτες :
1. Ομάδα Αλληλεγγύης
2. Λαογραφικό Εργαστήρι
3. Λαογραφικό Μουσείο
4. Βιβλιοθήκη
5. Χορευτικό Δήμου Κρανιδίου
6. Σχολείο Α&Β Δημοτικό και Γυμνάσιο &Λύκειο Κρανιδίου
7. Καλλιτεχνική Ομάδα «Ερμιονιδείς»
8. Προσκόπους
9. Πολιτιστικό Σύλλογο « Φάρος»
10. Πολιτιστικό Σύλλογο Θερμησίας
11. Συνεταιρισμό Θερμησίας
12. Πολιτιστικός Σύλλογος Φούρνων Π.Ο.Φ.
13. Δημαράκη Βαγγέλη, Τυποποιητήριο Ελαιολάδου «Ερμής»
14. Ταβέρνα «Καλλιδρόμι»
15. Χορευτικό Σύλλογο Αλμυρής Κορινθίας «Φίλοι της παράδοσης».
Κλείνοντας ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τους μουσικούς Μπουρίκα Δημήτριο και Κοροντίνη Ιωάννη, που μας τιμούν με την φυσική και την καλλιτεχνική παρουσία τους.
Θερμά ευχαριστούμε και το super market Α.Β. Βασιλόπουλος Κρανιδίου για την στήριξή του και την προσφορά των πρώτων υλών, για την κατασκευή των εδεσμάτων, που θα προσφερθούν από τις ομάδες.
Ο Δήμος τέλος απευθύνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους, όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν την εν λόγω εκδήλωση και να προβάλουν τα προϊόντα τους.

Σας περιμένουμε όλους